A kötetet bemutató szerdai sajtótájékoztatón Dénes Tamás főtitkár elmondta, hogy a könyv a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nagy Béla Programja keretében, a sportért felelős államtitkárság támogatásával valósulhatott meg.

Kiemelte: a művet azért tartja különösen értékesnek, mert feleleveníti a magyar sport két világháború közötti időszakát. Véleménye szerint párhuzam vonható a két angol eredetű sportág, a labdarúgás és az asztalitenisz akkori hazai fejlődése és sikerei között.
A szerző, Vörös Csaba kifejtette, könyvében bemutatja a magyar asztalitenisz három aranykorszakát: az 1926-tól 1939 terjedő éveket, amikor a magyarok mindent megnyertek, az 50-es években Sidó Ferenc sikereit, majd az 1970-es esztendőket, amelyek végén a Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor trió Takács Jánossal és Kreisz Tiborral kiegészülve, a kínaiakat kétszer legyőzve csapatvilágbajnoki címet szerzett. Hozzáfűzte: sok tragikus történetről nem beszél, inkább egy olyan életigenlő könyvet igyekezett írni, amely betekintést nyújt a sportág mesevilágába, és azt mutatja be, hogy a kiváló játékosoknak milyen utat kellett végigjárniuk ahhoz, hogy eljussanak a nagy nemzetközi sikerekig.
Asztalitenisz
Madarász Dóra ezüstérmes szerzett a spanyol asztalitenisz csapatbajnokságban
30/04/2022 - 08:57
https://i.eurosport.com/2021/12/15/3272191.jpg
A sajtótájékoztatón személyesen is megjelent Jónyer István és Takács János, akik elsősorban edzőjük, Berczik Zoltán szerepét méltatták, előbbi szerint ő adta meg nekik azt a tudást és a lökést, amivel el tudtak jutni a világ tetejére.
Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a nemzetközi szövetség közelmúltban megtartott kongresszusán is azt tapasztalta, külföldön is nagy respektje van a magyar asztalitenisznek. Hozzátette, terveik szerint a kötetet később angolul is megjelentetik.
Forrás: MTI
Asztalitenisz
Svéd csodatini szögletes ütőjétől volt hangos az idei asztalitenisz-vb
01/12/2021 - 19:08
Asztalitenisz
Trónfosztás a világbajnokságon: Nyolc év után győzték le a kínaiakat férfi párosban
29/11/2021 - 21:47