Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb meglepő bejelentés Biles-tól: az egyik döntőt bevállalja

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/08/2021 - 13:15 GMT+2

Tokió 2020 - Biles vállalja a gerenda döntőjét

Simone Biles of United States of America during women's qualification for the Artistic Gymnastics final at the Olympics at Ariake Gymnastics Centre, Tokyo, Japan on July 25, 2021

Fotó: Getty Images

Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornász vállalja a szereplést a gerenda keddi döntőjében a tokiói ötkarikás játékokon.

A 19-szeres világbajnok a selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a múlt keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.
Egy nappal később jelezte, hogy az összetettben nem indul, és a szerenkénti döntőkről később határoz. Szombaton bejelentette, hogy egyik vasárnapi döntőt - az ugrást és a felemáskorlátot - sem vállalja, vasárnap közölte, hogy visszalép a talaj hétfői fináléjától, majd az amerikai tornaszövetség hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy Biles ott lesz a mezőnyben a keddi gerenda-döntőben.
A 24 éves sportoló gerendán nem címvédő - öt évvel ezelőtt Rio de Janeiróban harmadik lett -, de háromszoros világbajnok. A döntőbe a hatodik helyen jutott be.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés