Az AP hírügynökség online interjújában beszélt az olimpiai visszalépése óta először hosszabban Simone Biles, amerikai tornász. A döntés, hogy visszalép az olimpiai versenyzéstől, kritikákat, vitákat és lelkes támogatást váltott ki az emberekből – nyilatkozta. Visszatekintve az eseményekre, Biles elismerte, mennyire nehéznek találta az olimpiát, de büszke arra, hogy meg tudott nyílni.
Simone Biles azt mondta, nem kívánná a 2021-es olimpiai küzdelmeit senkinek, de mindazonáltal „semmit sem változtatna a világért sem”. A 24 éves amerikai tornásznak Tokióban több versenyszámtól is vissza kellett lépnie, miközben a mentális egészségével küzdött. Ez egyesek részéről kritikát váltott ki, de a sportolók és a közvélemény többsége támogatta, és végül vissza tudott térni, hogy bronzérmet nyerjen gerendán.

Simone Biles egy bronzéremmel tért vissza a gerenda döntőben

Tokyo 2020
Simone Biles: ma sem változtatnék semmin
21/08/2021 15:11
Az AP-nek nyilatkozva Biles kifejtette, hogy szerinte az az állapot, ami eluralkodott rajta, már egy ideje várható volt.
Úgy érzem, az elmúlt évek során felgyülemlettek olyan dolgok, amelyeket talán elfojtottam
– kezdte.
”Rendszeresen terápiára járok, és itt valami megragadott, mert a tested és az elméd megmondja, mikor elég. Azt hiszem, sajnos itt és ekkor történt."
Az általa kiváltott viták és kritikák ellenére, valamint annak ellenére, hogy nem tudott részt venni a verseny teljes skáláján, mégis pozitívumként tekint az eseményekre.
„Nyilván senkinek sem kívánom ezt. De semmit sem változtatnék a világért sem, mert én is nagyon jót tettem, és teret adtam a sportolóknak, hogy beszéljenek a mentális egészségükről és a jóllétükről. Hogy megtanulják: a sportoló elé lehet helyezni önmagukat. Szerintem Naomi [Osaka] nagyon inspiráló ebben a kérdésben.” – mondta.
Biles azt is kifejtette, hogy sokat jelentett számára a visszavonulására adott pozitív reakció és a küzdelmeire adott magyarázat.
A reakciók teljesen elképesztőek voltak, elsöprő erejűek
– mondta.
„Annyira támogató és szeretetteljes volt mindenki, amire tényleg nem számítottam. Különösen 2016-hoz képest, az akkori sikereimhez képest. Nagy volt a különbség az ott elért sikerek és az itteniek között, mégis jó volt látni, hogy mindenki jól fogadta a döntésemet.”

Simone Biles: ma sem változtatnék semmin

Tokyo 2020
15 évesen már világbajnok volt, Tokióban 30 évesen szerezte meg első olimpiai érmét az olasz tornász
14/08/2021 17:00
Tokyo 2020
Már lezárta pályafutását, mikor Biles visszalépése adott neki még egy esélyt, ezüstérmet szerzett
11/08/2021 13:26