Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az NFL egyik legjobb futója San Franciscóban folytathatja apja örökségét

Péter Babos

Frissítve 21/10/2022 - 17:17 GMT+2

A Carolina Panthers elkezdte a rebuildet hajnalban, ugyanis elcserélte a csapat legjobb játékosát és a liga egyik legjobb futóját Christian McCaffrey-t. A San Francisco 49ers négy draft picket áldozott be a játékos megszerzéséért.

Christian McCaffrey

Fotó: AFP

Elsőként az NFL-guru Ian Rapoport jelentette a cserét, melyben a 49ers a 2023-as második, harmadik és negyedik körös választását küldte, valamint a 2024-es ötödik köröst.

Állítólag a Los Angeles Rams is érdeklődött CMC iránt, ami mondjuk nem csoda, hiszen Cam Akers és Darrell Henderson is pocsék szezont fut a címvédőnél. Mindenesetre a csoport riválisok harcát, úgy ahogy a pályán az idei első összecsapásukon, úgy most a tárgyaló asztalnál is a San Francisco nyerte. A futó már egyeztetett is Kyle Shanahan vezetőedzővel, pénteken utazik Kaliforniába, és már a hétvégi, Kansas City Chiefs elleni mérkőzésen új csapata rendelkezésére áll.

McCaffrey 2017-ben került a ligába, amikor a drafton a nyolcadik helyen vitte el a Panthers. Első három évében az egyik legjobb 'playmaker' játékosa volt a ligának, 48 meccs alatt 5443 yardot termelt futással és elkapással, emellett pedig 39 touchdownt termelt. Az elmúlt két szezon nem sikerült jól neki, rengeteget volt sérült.

A Stanford Egyetem egykori sztárja 2019-ban first-team All-Pro lett - amely a szezon csapatának felel meg -, illetve a Pro Bowlba is beszavazták, 2020-ban azonban mindössze három mérkőzésen állt a Carolina rendelkezésére boka- és vállsérülés miatt.

2021-ben a szezon elején egészséges volt, végül mégis csak hét összecsapáson vett részt, boka- és térdsérülés okán, így ebben a periódusban a lehetséges 33 mérkőzésből csak 10-en játszott.

Tavaly októberben meg is kérdezték az újságírók, hogy változtat-e a játékán a folyamatos sérülések miatt, mire McCaffrey azt válaszolta: "Nem. Ha játszom, teljes erőbedobással teszem."

Idén eddig mind a hat héten ott volt a zöld gyepen, ráadásul jól is játszott, 670 toltál yardot és három TD-t termelt. 26 évesen most nagy lehetőséget kapott arra, hogy bebizonyítsa még mindig top játékos a posztján, hiszen ha valahol, akkor Shanahan rendszerében kiteljesedhet. CMC szerződése 2025-ig szól, idén mindössze 1 millió dollárba kerül a Ninersnek, a többit a Panthers fizeti.

Az biztos, hogy ez a NFL-szezon legnagyobb boom or bust igazolása, ha egészséges a futó klasszis, kérdés, hogy hosszútávon az tud-e maradni. Az biztos, hogy Jeff Wilson, de főleg Deebo Samuel válláról sok terhet vehet majd le...

Érdekesség, hogy Kyle Shanahan édesapja Mike, edzője volt Christian McCaffrey édesapjának, Ednek, először mint támadókoordinátor pont San Fraciscoban, majd mint vezetőedző Denverben. A páros három Super Bowlt nyert együtt...

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés