Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb elkapók jelentkeztek nagy pénzért, Deebo Samuel már cserét is kért a Ninerstől

Péter Babos

Publikálva 21/04/2022 - 11:50 GMT+2

Az idei NFL-offseason legalább olyan izgalmas mint az előző idény volt. Különösen az elkapó posztra igaz ez, ahol teljesen átalakult a piac a tavasz folyamán. Davante Adams, Tyreek Hill és Stefon Diggs már megkapta a nagy pénzt, most azonban újabb játékosok jelezték igényüket csapataiknak egy új szerződés iránt.

Deebo Samuel nagyszerű idényt futott, most távozni szeretne a Ninerstől

Fotó: AFP

Teljesen átalakult a paic és a játékosok próbáják ezt kihasznáni.

Ahogy arról már beszámoltunk korábban, talán még sosem volt ennyire izgalmas a tavasz az NFL történetében. Tom Brady visszavonult előbb , majd pár héttel később meggondolta magát és visszatért, de rajta kívül az elkapókról szólt az utóbbi időszak a ligában. A passzjáték folyamatos előretörése a futók szerepét leamortizálta annyira, hogy az idei drafton valószínűleg a csapatok nem választanak RB-t az első körben, a WR-ek viszont ennek köszönhetően március óta nagyobbnál nagyobb szerződéseket akasztanak le. Az első jelentős dominó a Packers - egykori - sztárja Davante Adams volt, aki történelmi, 5 éves 141 millió dollárról szóló kontraktust kapott a Raiderstől.

A kiindulópont mégsem Adams volt, sokkal inkább Christian Kirk, pedig az ő neve valószínűleg sokat nem mond az NFL-t napi szinten nem követőknek. Tavasszal a Jaguarsba igazoló játékos 4 évre 72 millió dollárt kapott Floridában, ráadásul ebből az első két évben évi 19 milliót kap kézhez, annak ellenére, hogy négy, a ligában eltöltött évében egyszer sem lépte át a 1000 yardos határt egy szezonban.

"Ez a szerződés volt az, ami áthelyezte a nyomást a játékosokról csapataikra. Emiatt kapott Hill és Adams ekkora szerződést, a csapatok szorítóba kerültek, és engedniük kellett a sztárok igényeinek." - nyilatkozta egy meg nem nevezett vezető a The Athleticnek.

"Azok az elkapók akik többet érnek mint Kirk, most sokkal többet kérnek és egyszerűen muszáj kifizetned. Davante az egyik, ha nem a legjobb a posztján, senki nem fogja neki most azt mondani, hogy te nem érsz ennyit, mégis csak ő Davante Adams." - tette hozzá az egyik ligában dolgozó edző.

Tyreek Hill nem tétlenkedett ezt látva, és miután nem sikerült megegyeznie a Kansas City Chiefsszel, a csapat arra kényszerült, hogy Miamiba cserélje klasszisát, ahol a liga legjobban fizetett elkapójává tették - 4 év 120 millió dollár -, megdöntve ezzel Adams alig egy héttel korábban felállított rekordját. Következett Stefon Diggs, a BIlls sztárja volt eddig az egyetlen, aki csapatával vergődött zöld ágra és hosszabbított Buffalóban.

A fenti események folyamán végül több elkapó is jelezte igényét egy új kontraktussal kapcsolatban, Deebo Samuel, Terry McLaurin és AJ Brown azok eddig, akik megpróbálják kihasználni a történelmi lehetőséget. Mindannyian nagyjából évi 20-23 millió dollárt szeretnének keresni. A fenti hármastól eltérően ebben a hármasban az is közös, hogy csapataiknál az irányítókérdés sem megoldott. A San Franciso 49ers esetében Jimmy Garoppolo annak ellenére még ott van a rosteren, hogy a csapat nyílt szándéka az ő elcserélése, és a tavalyi újonc Trey Lance kezdőbe jelölése. A Washington Commanders azt a Carson Wentzet igazolta le QB-nak, aki tavaly Indianapolisban nem váltotta meg a világot, míg a Tennessee Titansnél Ryan Tannehill irányít évek óta, és annak ellenére, hogy ő a legkompetensebb a felsorolt játékosok közül, sokakban felvetődött már, hogy pont ő az, aki visszafogja a csapatot attól, hogy a rájátszásban nagy sikert érjen el.

Közös pont még az is, hogy mindhármukat 2019-ben draftolták, így újonc szerződésük utolsó évébe lépnek. Ebben a classban jött a ligába még DK Metcalf, Meecole Hardman és Diontae Johnson is, így még akár az is benne van a pakliban, hogy újabb elkapók fognak új kontraktusért jelentkezni.

Szerda este végül Samuel robbantotta a bombát, - ő egyébként már korábban kikövette csapatát, a 49erst minden social felületen - ugyanis a fiatal wideout bejelentette, hogy cserét kért. Ezt Adam Shefter NFL-guru hozta le elsők között Twitteren.



Samuel élete legjobb szezonján van túl, az alapszakaszban 1405 elkapott és 365 futott yardig jutott, és összesen 14 TD-vel zárt. Vevője az Adams és Hill trade-ben hoppon maradt csapat, a New York Jets lehet. Érdekesség, hogy a Niners állítólag hajlandó lett volna nagy pénzt adni játékosának, ő azonban ennek ellenére távozni szeretne San Franciscoból köszönhetően annak, hogy nem tetszik neki az, ahogy Kyle Shanahan edző használja őt.

Brown és McLaurin egyenlőre csapatára vár, igaz egyikük sem jelent meg a csapataik első önkéntes edzésein, ezzel is sürgetve a Titanst és a Commanderst a lépésre. Természetesen ez a szurkolóknak nem tesztett, Brown például halálos fenyegetéseket kapott és sokan rossz csapattársnak nevezték őt, amire Twitteren válaszolt.



Úgy tűnik tehát, hogy az NFL egyre jobban kezd hasonlítani az NBA-re, ahol a sapka folyamatos emelkedésével a draft cetlik elértéktelenednek, az erő a játékosok kezébe kerül és a hűség csak időszakos.

"Hogy fontosak-e az elkapók egy csapatban? Nem kérdés. De a jelenlegi értékük és a paic momentán teljesen abszurd." - fogalmazott egy meg nem nevezett segédedző.

Forrás: The Athletic
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés