Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kaepernick esélyt kapott az NFL-ben

Péter Babos

Publikálva 26/05/2022 - 16:38 GMT+2

Az irányító, - aki rasszizmus elleni küzdelem szimbólumává vált a sportvilágban - 2016-ban lépett pályára utoljára NFL-mérkőzésen. Colin Kaepernick magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Las Vegas Radiers csapatával edzhetett.

Colin Kaepernick esélyt kapott az NFL-ben

Fotó: AFP

Kaepernick 2017-ben kapott edzéslehetőséget legutóbb, akkor Seattle Seahawks együttesénél vett részt tréningen, végül azonban nem kapott szerződést. Az irányitó egyébként Nevadába járt egyetemre, nem véletlen tehát, hogy az NFL egyetlen nevadai csapata az, amelyik most újra esélyt adott neki.


Az irányító Super Bowlban is kezdett anno, ám miután a himnusz alatt elkezdett térdelni – tiltakozásul a rasszizmus ellen - a csapatok nem keresték. A médiában persze folyamatosan hír volt az ügye.

Talán emiatt is, az NFL az elmúlt hat évben folyamatosan bíztatta a csapatokat, hogy nézzenek rá Kaepernickre, ám végül nem csak, hogy keretbe nem került, de edzésre sem hívta senki. Eddig. Mark Davis a Raiders tulajdonosa már 2020-ban is pedzegette, hogy ő mennyire örülne, ha a stábtagok átgondolnák a játékos ügyét, végül ez két év után bekövetkezett.


picture

Colin Kaepernick

Fotó: AFP

Davis édesapja, a korábbi tulaj, Al, a kezdetektől fogva sok erőfeszítést tett a kisebbségekért a ligában, ő draftolt először fekete irányítót, és másodikként ő nevezett ki spanyol ajkú edzőt.

Kaepernick nemrég draftolatlan elkapóknak dobált a Michigan Egyetem egyik mérkőzésének szünetében, a lehetőséget korábbi NFL edzője, a jelenlegi Michigan tréner, Jim Harbaugh biztosította.


A Raidersnél is van aki jól ismeri a 34 éves QB-t, Mick Lombardi a vegasi gárda támadókoordinátora 2013 és 2016 között dolgozott vele együtt a San Francisco 49ersnél.


Ami a Las Vegas irányító helyzetét illeti, Derek Carr betonbiztosan a csapat kezdője, Kaepernicknek így a Patriotstól megszerzett Jarred Stidhammel és a szintén korábbi 49ers játékossal, Nick Mullensszel kell megküzdenie a csereposztért.
picture

Colin Kaepernick

Fotó: SID

Kaepernick néhány hónapja az „I Am Athlete” podcastben beszélt a mellőzéséről.


"2016-ban a csapattársaim a leginspirálóbb játékosnak választottak a Ninersnél, tehát bizton állíthatom, hogy nem okoztam semmilyen problémát az öltözőben. Soha, sehol nem mondtak rólam ilyet. Amikor elkezdtem térdelni, én vezettem a ligát mezeladások tekintetében, a Nike pedig kb. 6 milliárd dollárt kaszált általam…Mondom még egyszer, milliárd, nem millió. Tehát pénzügyi szempontból sem tettem senkinek rosszat. Mégsem adtak nekem esélyt…"


Na, most itt az esély, meglátjuk, hogy tud-e élni vele.

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés