Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Esélytelenből halhatatlan: amikor egy bugyuta cím egy tényleg hihetetlen igaz történetet takar

Publikálva 09/09/2022 - 07:00 GMT+2

Kurt Warner pályafutása mintha egy tipikus sablonos amerikai mese lenne, a különbség, hogy ez a valóságban is megtörtént. Az erről készült American Underdog című filmnek sem volt könnyű dolga elkerülni a közhelyeket, mi viszont a Duplacsavar podcastben igyekeztünk ezek puffogtatása nélkül beszélgeti erről, az NFL-ről és a sportfilmek vagy sorozatok fordításának nem egyszerű világáról.

Esélytelenből halhatatlan: amikor egy bugyuta cím egy tényleg hihetetlen igaz történetet takar

Fotó: Amazon Web Services

Elrajtolt az NFL-szezon, hangolódásnak pedig mi mást ajánlhatnánk, mint egy amerikai focis filmet?
Megvannak azok a tizenkettő egy tucat amerikai drámák, amikor a főszereplő valamilyen lehetetlen helyzetből felállva valósítja meg az álmát? Tudjátok, azok, ahol a huszadik percben általában már a falat kaparjátok, mert a forgatókönyvíróknak megint megszaladt a keze, és újabb és újabb blődségekkel fokozzák a csodát. Na, a Kurt Warner életéről szóló American Underdog (Esélytelenből halhatatlan) pont egy ilyen film lenne, ha az általa feldolgozott események nem lennének szinte mind valósak.
Warner az egyetemi pályafutása után egyetlen profi csapatnak sem kellett, egy jó nagy kerülővel mégis eljutott az NFL-be, ahol Super Bowl-győztes, kétszer a liga legjobb játékosa és minden idők legnagyobb draftolatlan sztárja lett az amerikai futballban. Ezt a történetet dolgozza fel a film, amiről a Duplacsavar podcast legújabb részében beszélgettünk.
Erről és sokkal többről, hiszen a szezonrajt aktualitása miatt bőven szóba került az NFL és az egyetemi foci is, és mivel Rév Dani kollégánk személyében a film fordításának lektora ült le velünk beszélgetni, a magyar sportfilm-fordítások fontossága és helyenként hajmeresztő ostobaságai is beszédtémát szolgáltattak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés