Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nagyon megszívatta az egyik rivális csapatot a Patriots edzője

Eurosport
Eurosport

Publikálva 07/02/2018 - 17:20 GMT+1

Josh McDaniels nem lesz a Colts főedzője.

Fotó: Eurosport

Az alapszakaszt követően biztosnak tűnt, hogy Josh McDaniels, a New England Patriots támadókoordinátora az Indianapolis Colts főedzőjeként folytatja pályafutását. A Super Bowlt követően - ahol a Patriots kikapott a Philadelphia Eagles-től - azonban, az edző az utolsó pillanatban bejelentette: mégsem vállalja el a feladatot.

"Azt követően, hogy sikerült megegyezni a szerződés feltételeiben, a New England Patriots edzője, Josh McDaniels tájékoztatott minket, hogy nem csatlakozik a csapatunkhoz. Bár meglepettek és csalódottak vagyunk, ismét azon fogunk dolgozni, hogy megtaláljuk a főedzőt, aki képes ezt a csapatot és szervezetet a pályán és azon kívül irányítani" - áll az Indianapolis Colts közleményében.
Az ESPN szerint McDanielst Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa győzte meg a maradásról, valószínűleg új szerződést is kap a csapattól. A médium forrásai szerint azonban nem az anyagiak győzték meg - főedzőként minden bizonnyal többet keresett volna - sokkal inkább családi okok állnak a háttérben. McDaniels korábban már dolgozott főedzőként, de Denverben másfél szezon után megbukott, majd St. Louis-ban is eltöltött egy évet, mielőtt visszatért volna Bostonba.

Kraft ki akart szúrni a Colts-cal?

Adam Schefter, az ESPN informátora azt írta Twitterére, hogy az egyik forrása úgy fogalmazott: Kraft megpróbált kiszúrni az Indianapolis Colts-cal, miután továbbra sem tudta megbocsátani, hogy ez a csapat robbantotta ki a labdaleeresztős botrányt, a Deflategate-et, ami miatt Tom Brady négymeccses eltiltással kezdte a 2016-os szezont. Bár ez is elképzelhető forgatókönyv, valójában ennél ésszerűbb magyarázat is akad.
picture

Fotó: Eurosport

Szezon végén Matt Patricia, a Patriots védőkoordinátora biztosan távozik a csapattól, ő a Detroit Lions főedzője lesz. Amennyiben McDaniels is lelépett volna, úgy egy szezonon belül két fontos segédedzőt is kénytelen lett volna pótolni a Patriots. Ez pedig - legyen bármekkora zseni is Bill Belichick, még neki is kemény feladatnak számít. Vagyis McDaniels megtartásának a szimbolikus gesztusokon túl - már ha egyáltalán valóban van ilyen üzenete a húzásnak - a csapatra is pozitív hatása lesz.

Belichick vagy Luck vonul vissza?

McDaniels döntése számos pletykát elindított. Az egyik népszerű elmélet szerint Belichick visszavonul, és az utódjaként számon tartott McDaniels veheti át a helyét. Egyelőre azonban megnyugodhatnak a Patriots-fanatikusok: ezt nem erősítették meg az ESPN (vagy más médium) forrásai, Ettől függetlenül McDaniels a későbbiekben szeretne főedző lenni, ezért az például nem zárható ki, hogy már tisztában vannak Belichick visszavonulásának időpontjával.
Különösebb jelentősége nincs, de mindenképpen érdekes, hogy Belichick 1999-ben azon a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lemond a New York Jets főedzői posztjáról, amin eredetileg a bemutatását tervezték. Most McDaniels valamivel hamarabb jelezte a döntését, igaz a Colts nem hivatalosan már kiadta a megegyezésről szóló közleményt, és szerdán sajtótájékoztató keretein belül mutatták volna be.
Az már másik történet, hogy négy New England-edző is aláírt McDaniels stábjából az Indianapolisszal, egészen mostanáig ők sem tudtak az edző döntéséről. Közülük ketten már bejelentették, hogy a főedző személyétől függetlenül maradni fognak az új csapatnál. Közben a Colts a Cowboys korábbi linebacker edzőjét, Matt Eberflust nevezte ki a védelem élére, míg Mike Phair a védőfal edzője lesz.
Egy másik teória szerint nagy a baj az Indianapolis Colts irányítójának, Andrew Lucknak a dobóvállával, ezért erősen kérdéses a szereplése a következő idényben. Vasárnap Chris Mortensen azt jelentette, hogy még mindig vannak orvosok, akik aggódnak a 28 éves játékos egészsége miatt, és akár az is elképzelhető, hogy ismét meg kell műteni. A klasszis irányító 2015 óta bajlódik sérüléssel, 2017-ben a teljes szezont kihagyta.

A Colts most megint kereshet edzőt

Az Indianapolis kifejezetten nehéz helyzetben van, mostanra ugyanis a legtöbb főedző-jelöltet elvitte már valamelyik csapat. Az interjúk során kapcsolatba léptek Matt Naggyal, aki azóta a Chicago Bears főedzője; a Houston Texans korábbi védőkoordinátorával, Mike Vrabellel, aki elfogadta a Tennesse Titans ajánlatát; Steve Wilksszel, aki Arizonában folytatja, a Baylor főedzőjével, Matt Rhule-lal, aki már eldöntötte, hogy marad az egyetemi fociban, és a korábbi Seattle Seahawks védőkoordinátorral, aki immáron a Dallas Cowboys edzői stábjában van.
A Kansas City Chiefs special team edzője, Dave Toub is erős jelölt volt korábban, neki azóta sincs új csapata. Mivel Chris Ballard, a Colts jelenlegi általános igazgatója korábban dolgozott a Chiefsnél, könnyen elképzelhető, hogy megadják a nagy lehetőséget az edzőnek. Toub 2013 óta irányítja a speciális egységet, azóta több helyen is szóba került mint lehetséges főedző, konkrét ajánlatokat azonban végül nem kapott.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés