Gyakran már sportesemény sem kell ahhoz, hogy Amerikában valamiből showt csináljanak. Pár éve LeBron James egyórás televíziós műsor keretében jelentette be, hogy elhagyja a Cleveland Cavaliers együttesét és csatlakozik a Miami Heathez. Tavaly pedig az Oprah Winfrey show ért el kiemelt nézettséget a bűnbánó, a doppingolás tényét hosszú évek tagadása után elismerő Lance Armstrong kapcsán. A sport és a média kapcsolata persze nem új keletű (ld. még a közelmúltban kötött NOB-NBC "csilliárdos" olimpiai szerződést), így azon sincs mit csodálkozni, hogy az NFL csapatok a holtidényben sokszor a tv-ket hívják segítségül, ha hallatni akarnak magukról.
Ezúttal azonban nem egy tiltott fegyverviselési vagy gyilkossági ügy került a kirakatba és még egy falember sem vert szét egy kocsmát (pardon, pubot), sőt rendőrségi villogók sem kerültek be a tudósítás hátterébe. Most ugyanis kivételesen sportszakmai érdemei miatt került fel valaki az NFL-ből az ABC televíziós csatornára. Az a valaki pedig nem más, mint Brandon Marshall a Chicago Bears elkapója (wide receiver), aki az országos csatorna "The View" névre hallgató műsorában írta alá három évre vonatkozó, harminc millió dolláros szerződéshosszabbítását.
NFL
Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots
12/05/2015 08:53

marshall_twitter

Fotó: Eurosport

A 30 éves, ötszörös ProBowl játékos a vaskos bevételből rögtön fel is ajánlott egymillió dollárt jótékony célokra - pszichés problémákkal küzdő gyermekek megsegítésére. Marshall persze nem véletlenül került az ABC képernyőjére, hiszen az elmúlt két szezonban a Bears egyik legjobbja volt, ahol rendre száz feletti elkapása, valamint 11 és 12 touchdownt érő akciója volt. A Chicago Bears történetében két egymást követő évben ilyen számokat pedig előtte még senki sem tudott felmutatni. Csak hogy érezzük, a tv-showba kerüléshez Amerikában azért (némi) teljesítmény is kell...
NFL
Legnagyobbjával statuál példát az NFL?
10/05/2015 09:59
NFL
Épp csak elkezdtek edzeni, máris hullanak a fiatalok
10/05/2015 09:21