Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots

Eurosport
Eurosport

Publikálva 12/05/2015 - 10:53 GMT+2

Megszületett az ítélet a Deflategate ügyben, nem lehetnek boldogok a bajnok szurkolói.

Fotó: Eurosport

Végre megszületett az ítélet a Deflategate ügyében, amely arról szólt, hogy az AFC döntőn a Patriots labdái laposabbak voltak az előírtaknál.
A Deflategate ügy felgöngyölítéséhez Ted Wells magánnyomozót fogadta fel a liga, aki múlt héten hozakodott elő a vizsgálata eredményeivel, amiből igazából annyi derült ki, hogy a Patriots stábjából inkább eresztettek le labdákat, mint nem, és Tom Brady inkább tudott a dologról, mint nem.
Konkrét bizonyítékot nem tudott felmutatni Wells, azonban Brady és a Patriots stábja nem működött vele együtt, a telefonbeszélgetéseit nem nyújtotta át a nyomozás segítésére, ez pedig az NFL-komisszár Roger Goodell előtt nem vetett túl jó fényt a csapatra és az irányítóra, ezért a főnök súlyosbította a kiszabott büntetést.
Az ítélet tegnap éjjel látott napvilágot. Eszerint Tom Brady négy mérkőzéses, fizetés nélküli eltiltást kapott (ezzel majdnem két millió dollártól esik el), emellett a csapat visszaesőként (Spygate-botrány, 2007) egy millió dolláros büntetést köteles kifizetni, ezen felül pedig elvették tőlük a 2016-os első-, és a 2017-es negyedik körös draft cetlijüket. Ilyen mértékű büntetésre nem volt példa a Saints bounty-botránya óta.
Mindez azt jelenti, hogy Brady kénytelen lesz kihagyni a Steelers, a Bills, a Jaguars és a Cowboys elleni találkozókat, a negyedik heti bye week miatt a hatodik fordulóban, az Indianapolis Colt ellen térhet vissza. Milyen különös a sors, hogy pont az ellen a Colts ellen játszhat először, amelyik elleni meccs miatt most bűnhődik ő is és a csapat is...
REAKCIÓKEgyüttérzők:- A Cleveland Browns-safety Donte Whitner együttérzett Tom Bradyvel, azt írta twitterén, hogy nagyon jól tudja, milyen keményen dolgozó játékos az irányító, és bizonyára nagyon rosszul érintette a büntetés.- A New York Giants puntere, Steve Weatherford már inkább az NFL-t csesztette, szerinte abszurd, nevetséges döntést hozott a liga, Bradyvel úgy bántak el, mintha szteroidhasználatért büntették volna, de Jake Ballard, korábbi Cardinals- és Patriots-tight end is a szteroidos hasonlatot hozta.- A legendás elkapó, Jerry Rice együttérzését fejezte ki Bradynek és a Patriotsnak, és megjegyezte, hogy az irányító milyen fantasztikus játékos, mert négy Super Bowlt nyert.- A Giants-linebacker Jameel McClaint is elszomorította a liga döntése, nem számított arra, hogy négymeccses eltiltást kap Brady, a Patriotsot pedig egymillió dollárra büntetik.- A Pats-futójátékos LeGarrette Blount is úgy gondolta, hogy egészen röhejes döntést hozott az NFL, és minden szurkolót arra kért, hogy egy emberként tiltakozzanak. A csapat defensive endje, Chandler Jones és a linebacker Dont'a Hightower csak dühös emotikonokkal tiltakozott. Patrick Chung safety csak "kib.szott nevetséges"-nek nevezte a büntetést.- Matt Overton, a botrányt kirobbantó Indianapolis Colts long snappere már október 18-ra gondolt, Brady eltiltása addigra jár le, és léphet pályára pont a Colts ellen: "Október 18. nem semmi nap lesz Indyben" - írta.Üdvözlők:- Patrick Peterson Cardinals-safety korábban azt mondta, Brady nem tisztelte a játék szabályait, most úgy véleményezte a történteket, hogy az NFL jó döntést hozott.- Phillip Buchanon nyolc évet töltött a ligában cornerként, szerinte a Patriots rendszeres szabálysértő, csak ezzel tudnak bajnoki címeket nyerni. Hozzátette azt is, hogy az egymilliós büntetés és a draftjogok megvonása semmiség, mert a bajnoki címüket megtarthatták.- Darnell Dockett, a 49ers defensive endje ironikusan megjegyezte, csak szeretni lehet a Patriotsot, amely mindent megtesz a bajnoki címért.- A New York Jets tulajdonosának felesége örömködve posztolta közösségi oldalára a Patriots büntetéséről szóló hírt, majd nem sokkal később törölte a bejegyzést.(via)
Brady eltiltása alatt vélhetően a tavalyi draft második körében választott Jimmy Garoppolo kezd majd, aki így megmutathatja, hogy adott esetben méltó utódja lehet négyszeres bajnok csapattársának.
A csapatra kiszabott ítélet elég súlyosnak mondható, a jövő évi draft jónak ígérkezik, egy első körös cetli elvesztése pedig igen érzékeny veszteség, míg az egy milliós pénzbüntetés a valaha volt legnagyobb az NFL történetében. A Patriots két alkalmazottját (John Jastremski és James McNally), akik közreműködtek a labdák leeresztésében, a liga határozatlan időre eltiltotta.
A legelső információk szerint a csapat nem, azonban Brady fog fellebbezni (erre 3 napja van), kedvező esetben 2 mérkőzésre redukálhatják eltiltását.
(via)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés