Kevés balhésabb brigádot ismer a sportvilág, mint az NFL-es fiúkét. Az amerikai profi futball liga a világ elit sportverseny sorozata, brutálisan kemény ütközésekkel, extrém pénzekkel, totális médiafigyelemmel. Nem csoda, ha az eredménykényszer és a népszerűség hajhászása (bizonyos esetekben meg nem engedett teljesítményfokozó szerek, tudatmódosítók használatával) miatt sokan idővel "bekattannak". A végletekig felpörgetett játékosoknak pedig valahol muszáj levezetniük a feszültséget, akinek ez a pályán nem sikerül, az talál magának máshol terepet erre.
Vagy rendőrségi hírekbe illő balhét kreál (kábítószer birtoklástól kezdve a verekedésen át egyenesen a gyilkosságig széles az NFL-es játékosok bűnlajstroma), vagy szépen csendben otthon szabadul meg a fölös energiáktól. Ez utóbbinak üzent hadat a liga új szabályzata, amely jelentősen szigorított a családon belüli erőszak eddigi büntetési tételein. A napokban közzétett új viselkedési kódex ugyanis az "első bűnösök" esetében (a korábbi kettő helyett) automatikusan hat mérkőzésre szóló eltiltást szab ki (extra esetekben, pl. fegyveres erőszaknál, terhes nőkre támadásnál ez lehet több is), az ebben a vonatkozásban visszaesőnek minősülőket pedig életük végéig (!) kitiltja a pályákról. Az új szabályzat szigorú, még akkor is, ha utóbbi esetben egy év letelte után azért van lehetőség fellebbezésre és némi enyhítés kérésére.
Az NFL által most bevezetett szigorítás nem csak a játékosokra, de a liga csapatainál és az NFL-nél dolgozó összes alkalmazottra vonatkozik. Még akkor is, ha az ő köreikből jóval kevesebb Rice-éhoz hasonló bulvár sztori került elő az elmúlt években.
NFL
Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots
12/05/2015 08:53
Az utolsó cseppet a Baltimore Ravens futója, Ray Rice csöppentette az NFL poharába, aki élettársát még februárban tettleg bántalmazta (kevésbé burkoltan fogalmazva eszméletlenre verte egy liftben Atlantic Cityben), ezt követően - a júliusban kiszabott enyhe büntetés miatt rázúduló heves kritikák hatására - döntött úgy az NFL-komisszáriusa, Roger Goodell, hogy paradigma váltásra van szükség. Rice egyben az utolsó, aki megúszta kétmeccses eltiltással, innentől kezdve viszont mindenki tiszta lappal indul, ám az új fegyelmi rendszer Damoklész kardja alatt. A szigorú(bb) rendszabályok pedig reményeink szerint nem csak az NFL-es fiúkat, de a ligát árgus szemekkel figyelő szurkolók millióit is rádöbbenti (ha eddig ezt józanul mérlegelve nem tudták volna), hogy a családon belüli erőszak a XXI. században sem elfogadható viselkedésforma.
NFL
Legnagyobbjával statuál példát az NFL?
10/05/2015 09:59
NFL
Épp csak elkezdtek edzeni, máris hullanak a fiatalok
10/05/2015 09:21