Elképzelem, ahogy az NFL vezérkara egy detroiti külvárosi diákszálló tornatermében válságértekezletet tart. Ugyan mivel lehetne megmenteni az alig négy hónapig tartó, a döntőre alig 100 millió TV-nézőt vonzó, a pénzügyi krach által fenyegetett nemzeti futball ligát? A kétnapos értekezlet végén a reménytelenség hangulata már rátelepszik a teremre, az átizzadt ingek szaga, verejtékező homlokok látványa lengi be a teret. Mígnem jön egy isteni szikra: mi lenne, ha szereznénk egy kis pénzt, bocsássuk áruba a fellépési lehetőséget a döntő szünetében! Tudom, a szarkasztikus bevezető sok sebből vérzik, ám az NFL nem véletlenül (alighanem a sok hasonlóan átgondolt, racionális ötlet által) lett a világ legnagyobb, leggazdagabb sport ligája. Ott igazi üzletemberek csinálnak bizniszt, akik vélhetően nem a lepukkanás felé haladó Detroitban, sokkal inkább Las Vegas egyik luxusszállodájában (van belőle pár) ültek össze a nyáron. Pénzük (nekik és a ligának is) ugyan van már dögivel, de akinek sok van, az egyet akarhat csak igazán: még többet.
Az ötlet amúgy nem ördögtől való, hiszen komoly bevétel aknázható majd ki a világszerte nézett, hihetetlen publicitást hozó SuperBowl Half Time Showjából is. Az ott fellépők eddig érdem (háttéralkuk, lobbi, stb.) alapján kerültek bele a jóba, a világ legnagyobb színpadára csak igazi szupersztárok juthattak fel. Felkérés alapon. Mostantól ez a helyzet megváltozhat, mert ahogy a tengerentúlon oly gyakran dívik, minden eladó. Ez is. A hír alighanem a Coldplay, Katy Perry és Rihanna menedzsmentjét érinti a legrosszabbul, őket tartják ugyanis esélyesnek a 2015-ös NFL-döntőn történő fellépésre, ám az áhított színpadért az eddigi "gyertek és játszatok nekünk ingyen" hozzáállás helyett már komoly licit várható. Dollármilliókban...

Mr.

Fotó: Eurosport

NFL
Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots
12/05/2015 08:53
A döntést, ahogy az első kritikai hangokra válaszoló vezetők fogalmaztak, hűvös gazdasági érdek mentén hozták meg. A fellépők ugyanis rendszeresen (ld. Madonna két éve) új albumuk népszerűsítésére is felhasználták az egyedi fellépési lehetőséget, albumaik pedig jelentősen kelendőbbé váltak a SuperBowl utáni hetekben. A fizetős fellépés ötlete nem a kapitalizmus újabb igazságtalansága tehát, pusztán a közösen kitermelt gazdasági haszon igazságosabb (?) elosztására tett kísérlet. Jó, persze nímandok ezek után sem fognak odakerülni a tűzhöz, a Michael Jackson, The Who, Rolling Stones, Bruce Springsteen vonulatot aligha váltják majd fel pénzes apukák gagyi zenét összerakó, elkényeztetett gyermekei (bár amerre a világ halad, még ezt sem zárom ki). Mert a tengerentúlon mégiscsak a színvonal számít, az termeli ugyanis a bevételt. Amiből hamarosan az NFL-nek még több lesz.
Azért remélem odáig nem jutunk el, hogy egy ilyen nyári ötletelés alkalmával valamelyik NFL-nagyokos felveti: Végülis a himnusz elénekléséért is kérhetnénk lóvét, nem?
NFL
Legnagyobbjával statuál példát az NFL?
10/05/2015 09:59
NFL
Épp csak elkezdtek edzeni, máris hullanak a fiatalok
10/05/2015 09:21