Az NFL harmadik előszezoni hete hagyományosan azokat a mérkőzéseket hozza, ahol a kezdőjátékosok a legtöbb időt töltik a pályán. Ez általában egy félidőt jelent, a mérkőzések vége ezúttal is a kerettagságra pályázó cserejátékosoké volt. A csütörtöki negyedik forduló előtt jöjjön csapatonként egy gondolat, ami meghatározhatja az adott együttes szezonját. Az AFC után az NFC-vel foglalkoztunk.
Arizona Cardinals:Az egyik sötét ló. Sok múlik a támadókon, de Carson Palmernek lesznek jó célpontjai (érdemes lesz odafigyelni John Brownra!), várhatóan lesz egy jó futó is (Ellington). A védelemből kulcsemberek hiányoznak sérülések és eltiltások miatt, de a rájátszás idén is összejöhet. Ha Palmer a legjobbját hozza.
Atlanta Falcons:Elvileg a passzjátékkal nem lehet baj, bár Tony Gonzalez hiányozni fog. Jött viszont Devin Hester, aki a visszahordás mellett 4. elkapó is lesz, ígéretes előszezon áll mögötte. A kérdés a védelem. Újonc középső linebacker, idősödő passzsiettetők, problémás secondary. Nem túl jó előjelek, itt is sok pontot kell majd szerezni.
NFL
Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots
12/05/2015 08:53
Carolina Panthers:Azt hiszem a nagy visszaeső lesz 2014-ben. A kiemelkedő védelemben vannak kérdőjelek (Hardy, secondary), a támadósor pedig egy nagy kérdőjel, csupa új elkapóval, egy kevesebbet futó Newtonnal, két közepes futóval. A ráadás a sorsolás. Hat meccs egy erősödő csoportban (Saints, Bucs, Falcons mind előreléphet), 4-4 meccs a két északi csoport ellen (Baltimore, Cincinnati, Pittsburgh, Chicago, Detroit, Green Bay), plusz Seattle és Philadelphia.
Chicago Bears: A támadósor erős lesz. Jay Cutler sérülékenysége probléma, de Forte, Marshall, Jeffery és Bennett is a legjobb 10-ben lehet saját posztján a ligában. Valószínűleg szükség is lesz erre, a védelem ugyanis nagy kérdés, a nagy nevek bőven a harmincas éveikben vannak (Briggs, Allen, Tillman), Lamarr Houstonnak és az első körben draftolt Kyle Fullernek jól be kell illeszkednie.
Dallas Cowboys:Sokak szerint minden idők egyik legrosszabb védelme "állt össze" Dallasban. Ez már tavaly is probléma volt, de DeMarcus Ware távozása rontott a helyzeten. A támadók sok pontot hozhatnak össze, de Romo hátproblémái nem segítenek a helyzeten. Még a gyenge csoportban is messze lehetnek a továbbjutástól.
Detroit Lions:Megint a védelem lesz a kérdéses. A liga egyik legtermelékenyebb támadósora - amelyben végre van egy jó második számú elkapó, Golden Tate személyében - hozni fogja a pontokat. Kérdés, hogy mennyit kap a Lions. Ebben pedig Suh fegyelmezettsége lehet meghatározó.
Green Bay Packers:Szintén egy olyan csapat, amelynek a védelme lesz kérdéses. A liga egyik legjobb irányítójának vannak jó célpontjai, és egy olyan futója, aki posztján a legjobb ötbe kerülhet. A védelemben az új poszton játszó Julius Peppers nagy kérdés, ha bejön a nagy igazolás, azon múlhat a szezon, kell-e Seattle-be menni januárban.
Minnesota Vikings:A liga egyik legjobb futója mellett középszerű játékosok alkotják a támadó egységet. A védelemből Jared Allen hiányozni fog, de van ok a bizakodásra, ráadásul az új edző, Mike Zimmer is védő koordinátorból vált főedzővé. A csoport elég erős, ám ha Bridgewatert sikerül beépíteni, akkor szép jövő állhat a Vikings előtt.
New Orleans Saints:A védelem sokat fejlődött, a fal és a secondary kifejezetten jónak tűnik. Ez elég ijesztő lehet a többi csapatnak, mivel támadásban a Saints mindig is erős volt. Brees a liga elitjébe tartozik, és Jimmy Graham is. Van három jó futó, három jó elkapó, jó támadófal. A Saints is jó eséllyel pályázik az NFC első két helyére.
New York Giants:A Giants védelme talán közepes. A támadó egység gyenge. Könnyen lehet, hogy Eli Manning már sosem lesz az igazi, és van egy olyan megérzésem, hogy 2015-ben egy új edző elég korán választhat majd egy olyan drafton, ahol számos kiváló irányító talál majd csapatra...
Philadelphia Eagles:A védelem olyan lesz, amilyen, a szezon azonban azon múlhat, milyen lesz a passzjáték. Ha olyan, mint tavaly (Foles: 27 TD, 2 interception), akkor az Eagles simán rájátszásba juthat a liga leggyengébb csoportjából, de ha nem, gondba kerülhet Chip Kelly csapata.
San Francisco 49ers:Az új stadionban rájátszásbeli győzelmeket szeretne látni a közönség, de az idei év előtt sok a felhő a Santa Clara-i égen. Kaepernick gyengélkedett az előszezonban, Gore öregszik, kérdés, meddig bírja még. Bowman sérülése még nem jött rendbe a védelemben, és Aldon Smith is biztosan kihagyja majd a szezon egy részét. Ráadásul ott van a csoportban a nagy rivális Seattle, így a csoportgyőzelem - és ezzel a hazai rájátszásbeli meccs - nehéznek tűnik.
Seattle Seahawks:Az egyetlen gyenge pontnak a támadófal tűnik. Ez sokat elmond a címvédőről. A védelem a liga (talán) legjobbja, a támadóknál pedig két kérdőjel van: végig tudja-e játszani a szezont Percy Harvin, és milyen állapotban lesz az előző három évben 901 (!) futást összeszorgoskodó Marshawn Lynch. Előbbi pótolhatatlan, utóbbi viszont nem véletlenül nem kapott új szerződést: Turbin és Michael is ígéretesen játszott az előszezonban.
St. Louis Rams:A Rams az egyik legnehezebb helyzetben lévő csapat. A legerősebb csoportban kellene jól szerepelni, ráadásul a kezdő irányító, Sam Bradford kidőlt egy térdszalag-szakadással. A védelem nagyon erős, a korábban gyenge secondary-t is sikerült kicsit kipofozni. Jó irányító nélkül azonban nem lehet jó eredményt elérni a ligában.
Tampa Bay Buccaneers:Új, védekező felfogású edző, nagyon jó védőfal, jó secondary. Védelemben meglesz a Bucs. Két kiváló elkapóhoz és egy elég jó futóhoz jött Josh McCown, aki beugróként remekelt tavaly Chicagóban. Ha ez idén is így lesz, nem kizárt a pozitív mérleg. A Carolinánál már tárgyalt sorsolás itt is nehezíti a fejlődést.
Washington Redskins:Az egyik legnagyobb kérdőjel. Ha Robert Griffin III egészséges, és jól tud alkalmazkodni az új, inkább passzokra, mint futásokra alapuló rendszeréhez, akkor a csapat jó lehet. De erre az előszezon alapján kevés az esély. A védelem gyenge, bár a passzsiettetők kiemelkednek, támadásban pedig Morris viheti a hátán a csapatot.
NFL
Legnagyobbjával statuál példát az NFL?
10/05/2015 09:59
NFL
Épp csak elkezdtek edzeni, máris hullanak a fiatalok
10/05/2015 09:21