Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Meglepetések és papírformák - a hosszabbitas.hu draftértékelése

Eurosport
Eurosport

Publikálva 01/05/2015 - 17:15 GMT+2

Mint minden évben, most is születtek meglepő húzások az NFL draft első körében. Dupla értékelés.

Fotó: Eurosport

Lezajlott a tengerentúlon az NFL egyetemi játékosbörzéjének (draft) első köre. A vártnál kevesebb csere mellett egy-két csapat idén is meghúzta a váratlant - Rév Dániellel amerikai rendszerben értékeltük a választásokat. (Az A+ a legjobb, értelemszerűen minél később van egy betű az ABC-ben, annál rosszabb a jegy.)

1/1 Tampa Bay Buccaneers: Jameis Winston, QB, Florida State

Kovács Gábor: Semmi meglepetést nem okozott a Tampa azzal, hogy Winstont húzta. A class legtehetségesebb irányítója, nagy kérdés, az NFL-ben mi lesz a helyzet az interceptionjeivel. Ha nem fogja sűrűn eladni a labdát, 10+ évre megoldódott az irányítókérdés Tampában, ha viszont megmarad olyan szertelennek, mint az egyetemen, akkor kidobott húzás volt.
Verdikt: A-Rév Dániel: Elég egyértelmű volt, hogy Winston lesz az első választás, semmi meglepő nincs ebben. Nem tudom, hogy a pályán kívüli dolgai mennyire fognak megjelenni a játékában, de az, hogy az instagramon már megjelent egy kép, ahol ráklábakat eszik ünneplésképpen, nem biztos, hogy azt mutatja, hogy benőtt a feje lágya.
Verdikt: B

1/2 Tennessee Titans: Marcus Mariota, QB, Oregon

K.G.: Bármennyire is mondogatták, hogy a Titans el fogja cserélni a második választási jogát, mert bíznak Zack Mettenbergerben, nem bíznak, és elhozták Mariotát. Nyitott kérdések egész sora maradt a húzás után, hiszen nem tudni, a fiatal QB mennyire fog illeszkedni Ken Whisenhunt rendszerébe (tippre nem nagyon), ráadásul a Titansnek talán voltak ennél a posztnál nagyobb needjei... Mindenesetre az első játékhéten máris összejön a Winston-Mariota csata.
Verdikt: BR.D.: A Philadelphia mindenese, Chip Kelly kis túlzással a saját édesanyját is odaadta volna a Titansnek, hogy megszerezze Mariotát, de ahogy az NFL Network elemzői is kiemelték: egy franchise irányító szinte mindennél többet ér ebben a ligában. Jól döntött a Tennessee.
Verdikt: A

1/3 Jacksonville Jaguars: Dante Fowler Jr., DE, Florida

K.G.: Itt aztán nincs semmi látnivaló. A Jagsnek nagy needje volt a DE poszt, bent marad az év legjobb prospectje, és bár lefelé akár trade-elhettek volna, inkább a biztosra mentek. Nehéz hibáztatni őket érte.
Verdikt: AR.D.: Ez is abszolút várható volt, Gus Bradley védelmében tökéletes helyen lesz Fowler, aki korábban is megmondta, hogy meglepné, ha a negyedik választásnál még fenn lenne a neve a táblán...
Verdikt: A

1/4 Oakland Raiders: Amari Cooper, WR, Alabama

K.G.: Sok szót erre a húzásra is kár fecsérelni, a Raidersnek nagy szüksége volt egy igazi sztárelkapóra, megszerezték hát a legjobbat. Cooper már első évében zseniális lehet a Fosztogatóknál, amennyiben lesz valaki, aki odadobja a közelébe a lasztit.
Verdikt: A+R.D.: Nem volt egyértelmű, hogy Cooper vagy Leonard Williams lesz a választás, utóbbi is jó helyen- lett volna Oaklandben. Végül David Carrnak hozták el a lehető legbiztosabb célpontot, jó döntésnek tartom.
Verdikt: A
picture

scherff

Fotó: Eurosport

1/5 Washington Redskins: Brandon Scherff, OT, Iowa

K.G.: Az első igazán meglepő húzás, nem gondoltam volna, hogy a top 5-ben megy ki falember, főleg nem Washingtonba. A Skinsnek voltak ennél sokkal nagyobb lyukai a rosteren, és oké, hogy Scherff messze a legjobb támadófalember volt az idei classban, de így is nagy reachnek érzem t 1/5-ön - főleg azért, mert nála vélhetően nagyobb klasszisok voltak még bent ekkor.
Verdikt: C+R.D.: Én sem gondoltam volna, hogy egy - valószínűleg - Guard poszton játszó játékos elmehet az első ötben. Scherff több poszton is bevethető, de ezzel együtt furcsa, hogy nem Williamst vitte el a Redskins. Szinte biztos, hogy az új general manager, Scott McCloughan ezzel a választással meg akarta mutatni: az új érában nem lesz átjáróház a két fal a Redskinsnél. Ezzel együtt ezt reachnek kell nevezni.
Verdikt: C

1/6 New York Jets: Leonard Williams, DE, USC

K.G.: New York zöld felében vélhetően igen elégedetten néztek a draft boardra, amikor a Redskins választott előttük, hiszen szinte senki nem gondolta, hogy a talán legjobb védőfalember kicsúszhat a legjobb ötből. Williams kicsúszott, a Jets pedig nem hagyott veszni egy ilyen lehetőséget - ráadásul még a posztra húzásnak is lehet gondolni a részükről ez a választást. Nagy húzás volt.
Verdikt: A+R.D.: A Jetsnél alighanem rendesen dörzsölték a tenyerüket, amikor meglátták, hogy Williams még a táblán van. Az NFL Network elemzője, Mike Mayock az egész draft legjobb játékosának tartotta a védőfalembert, így az, hogy a hatodik helyen el lehetett vinni, nagy szerencse. Ami kicsit árnyalja a képet, az az, hogy a Jets eddig is nagyon jól állt az ilyen típusú játékosokkal, de könnyen elképzelhető, hogy Muhammad Wilkerson már csak egy évig marad Gothamben.
Verdikt: A

1/7 Chicago Bears: Kevin White, WR, West Virginia

K.G.: Az nagyjából biztos volt, hogy elkapót húznak a Macik, az volt a fő kérdés, hogy kit. A választásuk Whte-ra esett, aki méreteiből kifolyólag tökéletes társa lehet Jay Cutlernek. Ugyan sokat kell vele dolgozni, mert még nem biztos, hogy készen áll az NFL-re, de a fantasy csapatokban jó választás lehet a következő szezonban...
Verdikt: AR.D.: Miután Cooper elment a negyedik választásnál, az volt a kérdés, hogy White, vagy valamelyik passzsiettető lesz a hazai csapat választása. Végül White-ot vitték, a Bears szurkolóinak nagy örömére. Szenzációs játékos lehet belőle.
Verdikt: A
picture

vic_beasley

Fotó: Eurosport

1/8 Atlanta Falcons: Vic Beasley, OLB/DE, Clemson

K.G.: A draft egyik legfélelmetesebb fizikai adottságokkal rendelkező játékosát választotta a Falcons, aki ráadásul nem is buta, hiszen csak diplomája megszerzése után jelentkezett a draftra. A pályán kívül is nyugodt életet él, kérdés azonban, futás ellen mennyire lesz hatékony. Mindenesetre a Clayborn-Babineaux-Soliai-Beasley négyes ellen egy irányítónak sem lesz leányálom a játék...
Verdikt: AR.D.: Az elég egyértelmű volt, hogy az Atlanta passzsiettetőt akar vinni, Scherff korai választása miatt pedig anélkül vihették az egyik legjobbat, hogy fel kellett érte cserélniük. Sokat nem kellett gondolkodni ezen a választáson.
Verdikt: A

1/9 New York Giants: Ereck Flowers, OT, Miami

K.G.: Egyértelműen Eli Manning megvédésének javítása volt a fő cél a Giantsnél ebben az évben a drafton, és mivel Scherff már nem volt bent, kiválasztották a class második legjobb falemberét. Továbbra is fenntartjuk, amit beharangozó videónkban mondtunk, hogy Flowers hiába nagy és erős, még kiforratlan és rengeteg munka van vele. Kérdés, mennyire lesz azonnali segítség a szerződése utolsó évébe lépő kisebb Manningnek, az mindenesetre biztos, hogy a Giants posztra húzott, nem pedig az elérhető legjobb játékost vitték el. Meglátjuk, bejön-e.
Verdikt: B-R.D.: A Giants került kellemetlen helyzetbe azzal, hogy a Redskins elvitte Brandon Scherff-öt. Mindenképpen szerették volna megerősíteni a támadófalat, és ez sikerült is, de Flowers egy kiforratlan játékos, alighanem jobb lett volna egy olyan falembert elvinni, aki az első naptól biztos pont lehet Eli Manning falában.
Verdikt: C+

1/10 St. Louis Rams: Todd Gurley, RB, Georgia

K.G.: Na, csak lett egy csapat a top 10-ben, aki meghúzta a váratlant! Gurley csak azért csúszhatott eddig is, mert szétszakadt a térde, és abból lábadozik. Vitán felül áll, hogy az idei év egyik legtehetségesebb futója volt, és bár az utóbbi hetekben minden videó, vizsgálat és nyilatkozat arról szólt, hogy a keresztszalag-szakadása semmilyen hatással nem lesz a teljesítményére, mindig rizikós egy ilyen játékost választani. A Rams tavaly is vitt egy futót, Tre Masont, vele párban Gurley halálos fegyver lehet  már ha sikerül még előttük a támadófalat kicsit helyre pofozni.
Verdikt: A-R.D.: Gurley kevés jobb helyre kerülhetett volna, lesz ideje 100%-os állapotba kerülni, addig Mason megoldja helyette a feladatot. Jeff Fisher szereti sokat futtatni a labdát, úgyhogy elképzelhető, hogy Gurley 250-300 futásos szezonokat produkálhat. Őt tartják Adrian Peterson óta a legjobb futónak, aki kijön az egyetemről, úgyhogy nem érzem túlzónak a top 10-es választást.
Verdikt: A

1/11 Minnesota Vikings: Trae Waynes, CB, Michigan State

K.G.: Ha volt még egy előre biztosnak vehető húzás, az ez volt. A Vikesnak hatalmas hiányposztja volt a cornerback, az év legjobb prospectje elérhető volt a 11. helyen, mondhatni, tökéletes választás volt, még akkor is, ha vannak hiányosságai.
Verdikt: AR.D.: Abban a csoportban, ahol minden másik csapatnak van két kiváló elkapója (Nelson-Cobb, C. Johnson-Tate, Jeffery-White) szükség van arra, hogy a Vikings két jó cornerbacket küldjön a pályára. Ez most hosszú távon megoldottnak látszik, Waynes Xavier Rhodesszal éveken át kezdő lehet.
Verdikt: A

1/12 Cleveland Browns: Danny Shelton, DT, Washington

K.G.: Jó és okos húzás a Brownstól, ha már Shelton bent maradt eddig, nem szabadott megkockáztatni, hogy a következő húzásukig valaki kiválassza, mert nagyon kellett a Brownsnak valaki a fal közepébe. Már az első évében is nagy karriert futhat be.
Verdikt: A+R.D.: Ahogy egy amerikai kolléga írta: jól látom, hogy a Jets és a Browns is jót választott? Mintha valamilyen párhuzamos univerzumba kerültünk volna. A Browns tavaly a legrosszabb futás elleni védelmet tette a pályára a ligában, ezen Shelton azonnal változtatni fog, ráadásul a Mike Pettine által favorizált 3-4-es védelemben a nose tackle (középső falember) az egyik legfontosabb poszt. Az külön plusz, hogy Roger Goodellt kicsit megreptette :)
Verdikt: A+

1/13 New Orleans Saints: Andrus Peat, OT, Stanford

K.G.: Hát őőő, itt most kicsit bajban vagyok... A Saints előtt két út állt: vagy megpróbálják Drew Brees védelmét javítani, vagy visznek neki egy értelmes célpontot. Az első kívánalomnak megfeleltek, viszont Peat nincs annyira jó, hogy 13. választott legyen. Tele volt még a board kiváló elkapókkal, Peatnél nagyon kicsit rosszabb falembert pedig még egy későbbi választással is bőven lehetett volna szerezni... Nálam ez nagy reach.
Verdikt: CR.D.: Én most kicsit vitatkoznék Gáborral, azt gondoltam, hogy a Saints Bud Dupree-t fogja elvinni, és Rob Ryannek szerez egy új játékszert. Ehhez képest a támadófalat erősítették. Ami persze alapvetően nem butaság, Brees öregszik, szüksége van a jó védelemre. Peatet nagyon sokan szeretik, szerintem elég nehéz megállapítani, hogy ezek közül a játékosok közül ki lesz igazán jó NFL-focista.
Verdikt: B-

1/14 Miami Dolphins: DeVante Parker, WR, Louisville

K.G.: A Miami legalább annyira lehetett elégedett az előtte lévő húzást látva, mint a Jets. Kellett egy elkapó a Dolphinshoz, megszerezték a class harmadik legjobbját.
Verdikt: AR.D.: Szinte biztos volt, hogy ha a Miami számára elérhető a Gurley-Parker páros valamelyike, akkor ő lesz a választás. Parker igazi első számú elkapó lehet, ami egyértelmű hiány volt a csapat keretében.
Verdikt: A
picture

melvin_gordon

Fotó: Eurosport

1/15 San Diego Chargers: Melvin Gordon, RB, Wisconsin

K.G.: A nap első cseréjével a Chargers feltrade-elt a class másik klasszisjelölt futójáért, Melvin Gordonért. (A San Francisco 49ersnek az idei 17. választás mellett 4. és 5. körös picket adtak.) Nem lesz ő rossz a Chargersnél, kérdés, a 3rd downoknál mennyit lesz majd a pályán, illetve hogy az elkapásokban mennyire számíthat majd rá Rivers. Mindenesetre nem kötött vele rossz boltot a Chargers.
Verdikt: A-R.D.: A Chargers számára két út volt: vagy elviszik Gordont, akit Jamaal Charleshoz hasonlítanak, vagy visznek egy támadófalembert. Mivel utóbbiak közül az első három már elment, La'el Collins, aki szóba kerülhetett volna, hazament Louisianába, hogy a volt barátnője meggyilkolásával kapcsolatos nyomozást segítse (állítólag nem ő az apja a babának, aki túlélte a lövöldözést), így maradt Gordon. A felcserélés miatt adok egy kicsit gyengébb osztályzatot, hiszen szinte biztosan elvihették volna Gordont a 17. helyen is.
Verdikt: B+

1/16 Houston Texans: Kevin Johnson, CB, Wake Forest

K.G.: Finoman szólva is érdekes húzás, szinte mindenki azt gondolta, hogy a Texans majd a támadósorát erősíti a drafton. Ehelyett elhozták a Wake Forest magas, hosszú karokkal rendelkező, gyors lábú cornerét, akit leginkább a csoportriválisok miatt hozhattak. Ennek ellenére lehetett volna jobb választás is ezen a ponton, de Johnson beválhat. Egyelőre nehéz megítélni ezt a picket.
Verdikt: BR.D.: A Houstonhoz közeli "insiderek" szerint a Texans végig Johnsont szerette volna elvinni a drafton. Őt tartják a legtisztább cornerbacknek, nagyon jó a technikája, szinte biztosan megbízható játékos lesz hosszú időre.
Verdikt: A-

1/17 San Francisco 49ers: Arik Armstead, DE, Oregon

K.G.: Egyfelől zseniális húzás, másfelől kérdéses húzás. Ha úgy nézzük, hogy a Frisco letrade-elt, és szerzett pár értékes, hátsó körös cetlit, és emellett még megszerezte a brutális méretekkel rendelkező Armsteadet is, nagyszerű üzletet kötött Trent Balkke GM. Ha viszont azt nézzük, hogy LB-poszton mekkora hiány van a 9ersnél, felmerül a kérdés, miért nem arra a posztra hoztak játékost (igaz, idén elég kevés a jó LB), vagy miért nem Bud Dupree-t hozták el...
Verdikt (a trade miatt): A-R.D.: Ahogy a Chargers esetében egy kicsit rontottam az osztályzaton, a 49ers esetében egy kicsit javítok, de így sem kaphatnak nálam A-t. A védelemben a középső linebacker poszt az, amelyet erősíteni kellett volna (a második körben erre sor is kerülhet). Nagyon úgy tűnik, hogy a 49ers építkezni akar, mivel Armsteaddel sok munkája lesz az edzői stábnak.
Verdikt: B

1/18 Kansas City Chiefs: Marcus Peters, CB, WashingtonK.G.: Waynes mellett ő volt talán a class legjobb CB-je, de voltak gondok mind a pályán, mind az azon kívül mutatott viselkedésével, ezért csúszhatott le idáig. Andy Reidék nyilván minden aspektust megvizsgáltak, és úgy találták, bírnak majd Petersszel. Ha így lesz, nagy steal az övék. Verdikt: AR.D.: Zűrös játékos, de állítólag Andy Reid maga ment el Oaklandbe, hogy megismerje Peterst. Meglátjuk, hogy az NFL-ben mi marad a pályán kívüli gondokból, de ha semmi, akkor nagyon jól járhat a Chiefs, amelynek ráadásul elég jó elkapókkal kell küzdenie csoporton belül. Verdikt: A-

1/19 Cleveland Browns: Cameron Erving, OL, Florida StateK.G.: Amilyen jó volt a Browns első választása, annyira nem nagyon jó ez a második. Bár Erving a támadófal minden posztján képes játszani, éppen ez a legnagyobb hibája is, hogy sehol nem elég jó. Centerben lenne a legjobb, de ott meg a Cleveland pont erős, szóval ott szinte biztosan nem fog játszani. Érthetetlen, miért nem elkapót húztak... Verdikt: CR.D.: Némileg meglepő választás, hogy nem elkapót vittek (Josh Gordon ki is tweetelte, hogy "Wide receivers?"... A véleményem: Josh, ha felnőttként viselkednél, akkor nem kellene ezen gondolkodni!). Erving nagyon sokoldalú játékos, de centerként a legjobb, ezen a poszton pedig a liga egyik legjobb játékosa a Brownst erősíti. Alighanem guardként fogják használni az első évében, erősítvén a futójátékot. Verdikt: B-

1/20 Philadelphia Eagles: Nelson Agholor, WR, USC

K.G.: ...ennek viszont az Eaglesnél nagyon örültek, hiszen így megszerezhették Agholort. Chip Kellyék nem bolygatták fel cserékkel a draftsorrendet, maradtak a huszadik választási jognál, és egy igen megbízható célpontot vittek el, akit ráadásul visszahordásoknál is lehet használni. Maclin helyén tökéletes megoldás lesz, az Eagles szurkolók örülhetnek.
Verdikt: A-R.D.: Nelson Agholort szinte minden szakértő Jeremy Maclinhez hasonlítja, ami jó hír az Eaglesnek és jó hír neki is, tekintve, hogy Maclin remek szezont futott tavaly. Érdekesség, hogy évente 10 milliós fizetést akart (mármint Maclin), 11-ért írt alá végül a Chiefshez, Agholor pedig az első négy évében összesen fog nagyjából 8,5 milliót keresni...
Verdikt: A

1/21 Cincinnati Bengals: Cedric Ogbuehi, OT, Texas A&MK.G.: Ogbuehiről a draft előtt szinte semmit nem lehetett olvasni, legalábbis az első körös választások között semmiképpen. Sokat volt sérült, épp ezért nem tudni, mennyire lesz használható, ráadásul a Bengalsnak nem is igazán volt szüksége támadó falemberre, mert ha nem történik sérülés, megvan az öt stabil kezdőjük. Az meg, hogy egy első körös pickkel tanulni vigyenek oda valakit, nem nagyon jellemző... Verdikt: C+R.D.: Térdszalag-szakadásból tér vissza, szerencséje van, hogy olyan csapathoz került, ahol nem feltétlen kell az első pillanattól kezdenie. Többen őt tartják a draft legjobb bal oldali tackle-jének, bár erről megoszlanak a vélemények. Viszont azt hiszem, hogy idén nem fog segíteni a Bengals helyzetén, márpedig inkább ilyen játékost kellett volna választania a csapatnak. Verdikt: C

picture

dupree

Fotó: Eurosport

1/22 Pittsburgh Steelers: Bud Dupree, OLB, Kentucky

K.G.: A szakértők nagy része azt gondolta, hogy a Steelers a hátsó védőalakzatát erősíti majd meg a drafton, ennek ellenére a front7-be hozták el az egyik legígéretesebb tehetséget. Dupree-vel a legnagyobb baj az, hogy iszonyatosan kiszámíthatatlan, akár még meccsen belül is. A Steelersnél mindenesetre nagy lehetőséghez jut, ha itt nem tudják belőle előhozni az állatot, akkor szinte sehol. De nem csak ő, hanem a Pittsburgh is jól járt a húzással, Dupree top10 prospect volt.
Verdikt: AR.D.: Steelers-szurkolóként nagyon örültem ennek a választásnak (és amikor eljött a Steelers választásának ideje, akkor egyértelműen Dupree-t szerettem volna). A legjobb cornerbackek már elmentek, esetleg valamelyik safety-t lehetett volna választani (Collinst vagy Randallt), de Dupree akár a nyolcadik helyen is elkelhetett volna, a 13-ik helyen mindenképpen, így az, hogy a Steelers a 22-ik helyen vitte el, nagyszerű húzás. A visszavonult Jason Worilds helyettese lesz.
Verdikt: A+

1/23 Denver Broncos: Shane Ray, DE, Missouri

K.G.: Újabb csere, a Vadlovak a 28. választás mellett odaadták a Detroit Lionsnak a kezdő centerüket, Manny Ramirezt, valamint az idei és a 2016-os ötödik körös húzásukat. Ebből látszik, hogy nagyon kellett Ray a Denvernek, annak ellenére is, hogy a napokban marihuánabirtoklásért és gyorshajtásért meggyűlt a baja a törvénnyel. Von Millerrel remek párost alkothatnak, és mivel vélhetően vagy az Arizona, vagy a Baltimore is elvitte volna őt, lépnie kellett John Elwaynek. Ennek ellenére kicsit talán túlfizették Rayt.
Verdikt (a csere miatt): B-R.D.: Ray kiválasztása alapvetően pozitív, nagyon úgy tűnik, hogy bár óriási butaságot csinált (a draft hetén hajnali 5:47-kor állították elő nem megfelelő vezetésért, kocsijában pedig marihuánát találtak), alighanem egy rossz húzás volt ez, és Denverben megmutathatja, hogy mire képes. Viszont a csere szerintem túlzott, az első kör végében öt helyért ennyit feláldozni kicsit furcsa. C.J. Anderson már jelezte is, hogy Ramirez hiányozni fog neki, és Peyton Manningnek is hiányozhat.
Verdikt: B-

1/24 Arizona Cardinals: D. J. Humphries, OT, FloridaK.G.: Sokak szerint ő volt a class legjobb OT-je, így aztán viszonylag nagy stealnek mondható az Arizona húzása. Szinte biztos, hogy azonnal kezdő lesz, Mike Iuaptival gyilkos módon takaríthatnak a fal két oldalán. A sérülése után visszatérő Carson Palmer is örülhet és biztosabban dobálhat majd, hiszen erős védelmet fog kapni. Ráadásul Humphries a futójátéknál is erős. Verdikt: A+R.D.: Kicsit hasonló a helyzet, mint a Saints első választásával: a prioritás az volt, hogy az idősödő kezdő irányító a lehető legjobb védelmet kapja. Nem gondolom annyira jónak a választást, mint Gábor, de az biztos, hogy Humphries erősítés lesz a támadófalban. Verdikt: B+

1/25 Carolina Panhers: Shaq Thompson, LB, Washington

K.G.: Nehéz hova tenni ezt a választást. Thompson tehetséges játékos, de a legtöbben csak a második körbe várták, mivel leginkább csak a 3rd downoknál használható egyelőre - ott viszont nagy erősítést jelenthet a robbanékonyságával. Pár kiló izom viszont kell még rá, és igen, Shaquille O'Neal után kapta a nevét a Panthers új játékosa. Hiába, repül az idő...
Verdikt: C+R.D.: A draft egyik legsokoldalúbb játékosa Shaq Thompson. Játszhat strong safety-t, játszhat középső linebackert, utóbbit elsősorban passzjátékok ellen, harmadik kísérleteknél, nickel vagy dime formációban (amikor a szokásos négy helyett öt vagy hat harmadik védővonalbeli játékos van a pályán), sőt, még akár futójátékosként is bevethető. Viszont az is biztos, hogy más csapatok nem érezték ennyire jónak, az is elképzelhető, hogy a Panthers a második körben is elvihette volna...
Verdikt: C
picture

perriman

Fotó: Eurosport

1/26 Baltimore Ravens: Breshad Perriman, WR, UCF

K.G.: A class leggyorsabb elkapója Baltimore-ban kötött ki, okosan használva az adottságait elképesztően hatékony párost alkothatnak az erős kezű Joe Flaccóval. Az elejtett labdákon feltétlenül javítania kell, de Torrey Smith pótlására tökéletes választás lehet, hiszen van a csapatnál pár veterán, akiktől tanulhat.
Verdikt: B+R.D.: A draft előtt meg közben is hallottam interjúkat Perrimannel, és őszintén szólva nem tűnik egy értelmes embernek. Ezzel együtt a tehetsége megkérdőjelezhetetlen, John Harbaugh meg majd kezd vele valamit. Mivel akár a Texans is elvihette volna a 16-ik helyen, jó választásnak érzem.
Verdikt: A-

1/27 Dallas Cowboys: Byron Jones, CB, Connecticut

K.G.: Ő volt az, aki a combine-on megdöntötte a helyből távolugrás 1968 óta fennálló világrekordját. Igazán itt, a combine-on robbant be, elképesztő számokat produkált, olyannyira, hogy a dallasiakat meg is győzte. Nagyon kellett egy CB ebbe a Cowboys-defense-be, ha Jones beváltja a hozzá fűzött reményeket, ligaelit játékos válhat belőle.
Verdikt: A-R.D.: Néhány éve a Cowboysnál úgy tűnt, hogy évekre megoldódik a poszt, amikor az első tízben választott Morris Claiborne-t Brandon Carral párosították össze. Aztán nem így történt, így egyértelműen kellett egy CB a csapatba. Jones-nak elképesztő adottságai vannak, meglátjuk, hogy NFL szinten mennyire tudja majd kihasználni őket.
Verdikt: B+

1/28 Detroit Lions: Laken Tomlinson, G, Duke

K.G.: Az Oroszlánoknál Matthew Stafford védelmének erősítését tartották a legfontosabb feladatnak, erre pedig Tomlinson tökéletes megoldás. Erős, alig-alig lehet őt elnyomni, de sebességben azért verhető. Nincs kész az NFL-re, de a szezonrajtig sokat javíthatnak rajta. Reiff, Swanson, Warford és Waddle mellett kell majd helyt állnia, nyilván a többiek sokat fognak neki segíteni a beilleszkedésben. A Lions kiválóan járt a Broncos-trade-del, hiszen vélhetően négy hellyel feljebb is Tomlinsont húzták volna, így azonban szereztek egy csomó más értéket is.
Verdikt (a csere miatt): AR.D.: Érdekes választás, pont a csere miatt, mivel Manny Ramirez is a támadófal belső részét erősítheti. Alighanem Ramirez lesz a center, Tomlinson pedig guard poszton kezdhet. Dominic Raiola visszavonulását elég jól megoldotta a Lions, amelynek valószínűleg Reggie Bush távozásával sem lesz gondja a futójátékkal.
Verdikt: A

1/29 Indianapolis Colts: Phillip Dorsett, WR, MiamiK.G.: Ő lett a hatodik elkapó, aki az első körben kelt el, ráadásul úgy, hogy Dorial Green-Beckham nem volt köztük. Dorsett kiválasztása mindenesetre érdekes, mert a rosteren legalább hárman vannak előtte, akik jobbak, ráadásul nagyon hasonló a játéka mint a csapat sztárelkapójáé, T. Y. Hiltoné. Persze lehet, hogy pont ezért hozták, gondolván, ha Hiltonnal ilyen jól ment Lucknak, Dorsettel is ilyen jól fog... Védőre talán nagyobb szükség lett volna, éppen ezért: Verdikt: C+R.D.: Én ezt a választást egyáltalán nem értem. Jöhetett volna egy linebacker, safety, szerintem Randy Gregory sem lett volna egy elszállt választás. Ehhez képest Dorsettet választották, alighanem már az Andre Johnson utáni érára is gondolva. Furcsa. Verdikt: C-

1/30 Green Bay Packers: Damarious Randall, S, Arizona State

K.G.: Az éléggé biztosra vehető volt, hogy a Packers a védelem hátsó részét erősíti majd meg, az volt a kérdés, kivel. Randallra esett a választásuk, aki amellett, hogy az egyik legjobb coverage-safety volt a classban, CB-ként is képes játszani, azaz igen sokoldalú játékos. Gyors, jó a hozzáállása, de rá is kell még pakolni jó pár kiló izmot, hogy igazán top játékos lehessen.
Verdikt: B+R.D.: Randall az a típusú játékos, mint amilyen Earl Thomas: hátulról szinte az egész pályát be tudja játszani free safety-ként. Ha ez így lesz, a Packers passz elleni védekezése rengeteget javulhat a következő szezonra. Viszont alighanem egy belső linebackert még találniuk kell pénteken, hogy rendben legyen a védelem.
Verdikt: B+

1/31 New Orleans Saints: Stephone Anthony, LB, Clemson

K.G.: A Saints második csütörtöki választására egy linebackert húzott, aki könnyen lehet Rob Ryan új, kedvenc játékszere. Szüksége is volt a Szenteknek a támadórészleg megerősítése után a védelem tupírozására is, ennek megfelelően húztak egy sokoldalú játékost. Jobb és érthetőbb pick, mint az előző.
Verdikt: BR.D.: Kicsit meglepő választás, nem is maga a poszt, hanem inkább a személy. Az, hogy a Saints belső linebackert választott, nem meglepő, ez hiányposzt volt New Orleansban. Viszont a legtöbb szakértő Benardrick McKinney-t, vagy Denzel Perrymant várta az első belső linebackerként, nem pedig Anthony-t.
Verdikt: C

1/32 New England Patriots: Malcolm Brown, DT, Texas

K.G.: Sokan azt gondolták, hogy a Pats majd jól letrade-el innen, és inkább több játékost választanak, Bill Belichick azonban nem hagyhatta ott Malcolm Brownt, ha már lecsúszott idáig (legtöbben a 10-20. hely közé várták). A DT, akit Vince Wilfork helyettesítésére hoztak gyors, erős, hatalmas termetű, de 145 kilója ellenére képes végigjátszani egész meccseket is. Azonnal a kezdőben találhatja magát, sok szakértő az első kör legnagyobb stealjeként beszél róla.
Verdikt: AR.D.: Szerintem is elég jó választás Brown, akit a 20. hely környékén simán elvihettek volna a csapatok. Leesett a Patriotshoz, és könnyen elképzelhető, hogy akkora kedvenc lesz belőle, mint amekkora Wilfork volt.
Verdikt: A+
Ennyi volt az első nap, a mai második napra (amikor második és a harmadik körre kerül sor) olyan játékosok maradtak bent, mint Landon Collins, Randy Gregory, Devin Smith, Dorial Green-Beckham vagy éppen La'el Collins.
Végül pedig egy kis önértékelés:
A hosszabbitas.hu három részes mock draftjára B osztályzatot adok, ugyan a 32 választásból csak 9-et sikerült eltalálni, de hozzá kell tenni, hogy Shane Ray és La'el Collins ügyeit még nem vettük figyelembe, és ahogy Gáborral beszéltük a felvétel után, 10-nek már nagyon örültünk volna :)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés