Úgy terveztük, hogy ide egy videó fog felkerülni, amiben elmondjuk, hogy kiket érdemes játszatni, kiket pedig nem az NFL 5. hete során a fantasy csapatunkban, a felvétel el is készült, ám egy technikai probléma miatt kénytelenek vagyunk ismét írásban közzétenni véleményünket. Reméljük, hogy jövő héten már minden tökéletesen fog működni :)
Buday Zoltán (Fantasy győzelem-vereség mutató négy hét után: 6-6) a hazai csapatok, én (9-3) pedig az idegenbeli csapatok játékosaival foglalkoztunk ezúttal is.
Green Bay Packers - Minnesota Vikings (péntek 2:25, TV: Sport2, 2:15)
NFL
Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots
12/05/2015 08:53
BZ: A Minnesota védelmének nincsenek igazán komoly hiányosságai, úgyhogy én a kötelezőkön kívül nem játszatnék senkit, ezek pedig Aaron Rodgers, Eddie Lacy, Jordy Nelson, és adott esetben Randall Cobb is ide tartozhat.
RD: A Green Bay futás elleni védelme elég gyenge (4. legtöbb pontot adja fel a Packers a futók ellen), így Matt Asiatát szinte kötelező játszatni (9. legtöbb pont a futók közül úgy, hogy egy meccsen alig játszott), és érdemes megfontolni Jerrick McKinnont is, aki az előző körben 15.20 pontot szerzett, és ezzel a héten a 9. legjobb futó volt.
Carolina Panthers - Chicago Bears (vasárnap 19:00, TV: C8, 20:00)
BZ: A Carolina gyengélkedik a passzjáték ellen, az irányítóknak (8. legtöbb) és az elkapóknak (6. legtöbb) is elég sok pontot engednek, ezáltal Cam Newtont (23. legjobb QB a szezonban) és Kelvin Benjamint (7. legjobb WR a szezonban) mindenképpen lehet játszatni, és Greg Olsen a volt csapata ellen játszik, talán őt is be lehet tenni.
RD: Számomra némileg meglepő, hogy a Carolina védelme egyelőre a legtöbb kategóriában gyengének mondható. Éppen ezért Jay Cutler játéka kötelező (5. legjobb QB a szezonban a 23. védelem ellen), és Matt Forte (12. legjobb RB a 25. védelem ellen) illetve Brandon Marshall (13. legjobb WR a 23. védelem ellen) is elég sok pontot hozhat. Akit viszont érdemes lehet padoztatni, az Martellus Bennett, aki eddig a legtöbb pontot szerezte a tight endek közül, viszont a Carolina védelme a 9. legjobb a TE-ek ellen.
Dallas Cowboys - Houston Texans (vasárnap 19:00)
BZ: A Houstonnak nagyon jó a védelme, elsősorban J.J. Wattnak köszönhetően, úgyhogy itt is hasonló a helyzet, mint a Green Baynél, hogy csak a kötelezőket játszatnám, Dez Bryantre és DeMarco Murray-re gondolok, esetleg Tony Romo is berakható, ha nincs jobb lehetőségünk.
RD: A Cowboys védelme az irányítók és a tight endek ellen mondható gyengének, mivel azonban a Texans csapatából sem Fitzpatrick, sem Graham nem igazán játszatható, így én a héten semelyik houstoni játékost sem raknám a kezdőmbe.
Detroit Lions - Buffalo Bills (vasárnap 19:00)
BZ: A Billsben most mutatkozik be Kyle Orton, így akár a Detroit védelmét is lehet játszatni, ezen kívül a két kötelező játékos, Matthew Stafford és Calvin Johnson is ott lehet a kezdőcsapatunkban.
RD: Zoli is a Detroit védelmét emelte ki, én is ezt teszem, senkit nem játszatnék a Buffalóból, maximum, ha nagyon muszáj, Fred Jacksont (16. legjobb RB a szezonban) és C.J. Spillert (21. legjobb RB a szezonban).
Indianapolis Colts - Baltimore Ravens (vasárnap 19:00)
BZ: Andrew Luckot egyértelműen játszatni kell (bár a Ravens védelme az 5. legerősebb az irányítók ellen), illetve az elkapók ellen gyengébb a Baltimore, de mindenki döntse el, hogy Hakeem Nicks, Reggie Wayne vagy T.Y. Hilton ér-e el jobb pontszámokat. Az egész szezonban fennáll ez a probléma, talán most érdemes mindhármójukat játszatni, de nagy kérdés, hogyan osztoznak majd a pontokon.
RD: A Colts védelme elég gyenge a tight endek ellen (4. legtöbb engedélyezett pont), így Owen Danielst (14. legjobb TE a szezonban) érdemes lehet kezdőcsapatba tenni, főleg mivel ő maradt egyedül jó tight endként a Ravensnél. Érdemes lehet a Baltimore-i futókat is játszatni, de közülük is mindig kérdéses, hogy éppen kinek van jobb napja, én Justin Forsettre (14. legjobb RB a szezonban) tennék.
Jacksonville Jaguars - Pittsburgh Steelers (vasárnap 19:00)
BZ: A Pittsburgh elég sok pontot engedélyez a tight endeknek, milyen jó lenne, ha a Jacksonville-nek lenne egy jó tight endje, de Clay Harbor nem ez a kategória, úgyhogy ha valakinek a keretében van is Jaguars-játékos, én a padra tenném őket a helyében.
RD: Pontosan ellenkező a helyzet a túloldalon, szinte mindenkit érdemes játszatni, mivel a liga leggyengébb csapata a Steelers ellenfele. Mind a hat poszt ellen a legrosszabb három csapat közé tartozik a Jaguars, így Le'Veon Bell (2. legjobb RB) és Antonio Brown (legjobb WR) kötelező játék, és jó napja lehet Ben Roethlisbergernek (14. legjobb QB), Heath Millernek (13. legjobb TE), Shaun Suishamnek (8. legjobb K), és a második számú játékosok közül LeGarrette Blountnak vagy Markus Wheatonnak is. Emellett a Steelers védelmet is lehet játszatni, mivel a Jags támadósora a legtöbb pontot adja fel az ellenfelek védelmeinek.
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers (vasárnap 19:00)
BZ: A Tampa Bay az irányítóknak és az elkapóknak is sok pontot enged (6. legtöbbet QB-k, a legtöbbet WR-ek ellen), így aki Drew Brees-t padoztatta volna korábban, most visszateheti, emellett Marques Colstonnak és Brandin Cooksnak is ott van a helye a csapatban. Nagyobb kérdés a Saints védelme, amely a legkevesebb pontot szerezte eddig a védelmek közül, az ellenfél azonban a harmadik legtöbb pontot adja fel, így ha nagyon meg vagyunk szorulva, kockáztathatunk a Saints védelmével, 6-8 pontot hozhat.
RD: Elvileg Vincent Jacksonnak lehet nagy napja, mivel Mike Evans kidőlt a sorból, és a Saints védelme elég gyenge az elkapók ellen (is), azonban a New Orleans egy nagyon kétarcú csapat, hazai pályán mindig sokkal jobban játszik, mint idegenben (lásd még 1-3-as mérleg, három idegenbeli vereséggel), úgyhogy arra számítok, hogy javítani fognak a számaikon. Ebből az okból Doug Martint sem játszatnám, pedig a számok alapján nagy meccse lehet.
New York Giants - Atlanta Falcons (vasárnap 19:00)
BZ: A Falcons engedi a legtöbb pontot az ellenfél futóinak, úgyhogy Rashad Jennings-t (5. legjobb RB) biztosan játszatni kell, illetve az újonc csere futó, Andre Williams is megérhet egy próbát a gyenge védelem miatt.
RD: Az Atlanta kicsit hasonlít a New Orleanshoz: hazai pályán szárnyal, idegenben viszont gyengébb. Mivel ezt a meccset idegenben játssza, nem nagyon játszatnék senkit a játékosai közül az átlagosnak mondható Giants védelem ellen, még akkor sem, ha nehéz kihagyni Matt Ryant vagy Julio Jones-t a kezdőnkből.
Philadelphia Eagles - St. Louis Rams (vasárnap 19:00)
BZ: A St. Louis a második legtöbb pontot adja fel az ellenfelek védelmei ellen, így az Eagles védelmét (legjobb DEF) be lehet rakni, még akkor is, ha a pontjainak nagy részét a speciális egység hozta a 49ers ellen, ami még inkább lutri, mint a védelem. Ezen kívül csak a kötelező játékosokat kezdetném, LeSean McCoy-ra és Jeremy Maclinre gondolok.
RD: Az Eagles védelem nem túl jó, főleg passz ellen nem, viszont a Rams passzjátéka erősen kérdéses. Bejelentették, hogy Austin Davis lesz a kezdő irányító, a múlt héten, amikor többek között Manning és Wilson is szabad hetes volt, érdemes lehetett volna megfontolni, most azonban csak Tannehill és az oaklandi irányító (bárki is legyen az) szabad hetes, így Davist játszatni nagy bátorság. Akit viszont érdemes lehet, az Zac Stacy (31. RB a 23. védelem ellen), és főleg Greg Zuerlein (9.33 pont meccsenként, az 5. legrosszabb rúgó elleni védelem ellen).
Tennessee Titans - Cleveland Browns (vasárnap 19:00)
BZ: A Cleveland elég sok pontot enged a tight endeknek (9. legtöbbet), úgyhogy Delanie Walkert (3. legjobb TE) mindenképpen játszatni kell, emellett pedig a második legtöbb pontot engedi a Cleveland a futóknak, úgyhogy ezen a meccsen Shonn Greene és Bishop Sankey is szerepet kaphat, Ken Whisenhunt, a Titans vezetőedzője pont tegnap nyilatkozta, hogy Sankey több érintést fog kapni, mint eddig.
RD: Hasonló a helyzet a Brownsnál is, a Titans védelme a 9. legtöbb pontot adja fel futók ellen, azonban kérdéses, hogy ki mennyi lehetőséget kap majd, mivel Ben Tate valószínűleg visszatér, de West és Crowell is elég kiszámíthatatlan volt eddig. Úgy tűnik, hogy Jordan Cameron teljesen felépült, és mivel a Tennessee adja fel a 10. legtöbb pontot a tight endeknek, ezért jó játék lehet, és ha gondba kerülünk rúgó poszton, főleg több csapatos ligákban érdemes megnézni Billy Cundiffot, aki egy megbízható rúgónak számít.
Denver Broncos - Arizona Cardinals (vasárnap 22:05, TV: Sport2, 22:15)
BZ: Ez nem az a meccs, amikor a denveri játékosokkal kockáztatni lehet, Sanderst, Welkert nem raknám be, akit viszont igen, szinte minden védelem ellen, az Peyton Manning, Montee Ball, aki 1-2 touchdownt szerezhet bármelyik meccsen, és hasonló a helyzet a két Thomasszal, Demaryusszal és Juliusszal is.
RD: A Cardinalsban jó játék lehetne Drew Stanton, mivel a Broncos védelme adja fel a 4. legtöbb pontot az irányítók ellen, ráadásul Stanton jól játszott a 49ers ellen is a legutóbbi meccsén, de azért őt berakni elég nagy bátorságra vall, és Andre Ellingtont is érdemes lehet betenni a kezdőcsapatba (a Broncos védelme a 11. legtöbb pontot adja fel futók ellen), de kérdéses, hogy felépül-e apróbb sérüléséből.
San Diego Chargers - New York Jets (vasárnap 22:25)
BZ: A Jets rengeteg pontot enged a passzjátéknak (31. védelem QB, 30. védelem WR ellen), így Philip Riverst (3. legjobb QB) mindenképpen érdemes játszatni, az elkapóknál viszont itt is nehéz megmondani, hogy kinek dobál majd Rivers, egyelőre Eddie Royal (8. legjobb WR) áll a legjobban, de Keenan Allen és Malcolm Floyd is megérhet egy helyet a kezdőben.
RD: A Chargersnek a védelme is egész jó, talán az irányítók ellen kevésbé, de Geno Smitht semmiképpen nem érdemes még keretben sem tartani, így az átlagos futás elleni védelem és a két Jets-futó, Chris Ivory (11. legjobb RB) és Chris Johnson (24. legjobb RB) párharcát lehet érdemes kiaknázni.
San Francisco 49ers - Kansas City Chiefs (vasárnap 22:25)
BZ: A Kansas City gyenge pontja a tight endek levédekezése, de Vernon Davis sérült, a cseréje, Vance McDonald szintén sérüléssel bajlódik, a harmadik számú tight endet pedig nem valószínű, hogy érdemes berakni.
RD: Érdekes, hogy a 49ers támadósora adja fel az 5. legtöbb pontot az ellenfél védelmeinek, ám itt is sokat nyomott a latba az Eagles három visszahordott TD-je az előző körben. Ennek megfelelően meg lehet próbálni a Chiefs védelmet játszatni, támadók közül én senkit nem tennék be, az elkapó poszt ellen gyenge a 49ers védelme, de nincs igazán jó első számú elkapója a Chiefsnek.
New England Patriots - Cincinnati Bengals (hétfő 2:30)
BZ: Beszéltünk a keddi összefoglalóban is arról, hogy mekkora gondban van a Patriots támadósora, úgyhogy én maximum Rob Gronkowskit tenném be, aki az előző meccsen Garoppolótól kapott el egy touchdown passzt.
RD: A Patriotsnak kifejezetten gyenge a futás elleni védelme (5. legtöbb engedett pont), így Giovani Bernardot (8. legjobb RB szabad héttel együtt!) kötelező játszatni, és a Zoli által a szezon előtt deep sleeperként emlegetett Jeremy Hill (36. legjobb RB) is kezdőcsapatba tehető, ő egyre több lehetőséget kap egy elsősorban futásra épülő támadósorban. Rajtuk kívül Mike Nugentet (9.33 pontos átlag a 22. K elleni védelem ellen) is érdemes lehet a csapatunkba tenni, ha gondban lennénk rúgó poszton.
Washington Redskins - Seattle Seahawks (kedd 2:30, TV: Sport2, 2:30)
BZ: Szerintem a Washingtonból senkit nem érdemes játszatni, kiszámíthatatlanok, a Seattle védelme pedig az egyik legerősebb a ligában.
RD: Ezzel szemben a Seahawksból szinte mindenkit berakhatjuk a kezdőnkbe, Russell Wilson (19.48 pontos átlag a 28. QB elleni védelem ellen) játéka kötelezőnek mondható, de az nfl.com fantasy szakírója, Michael Fabiano a szokásos szerdai "Start'em, Sit'em" rovatában Percy Harvin játékát tartotta a legjobb húzásnak az elkapók közül, ő is jól szerepelhet. Két érdekes kérdés van a Seattle-nél, az egyik Marshawn Lynch, aki 20.50 pontot átlagol az első három meccs alapján, de a Washington védelme a 3. legerősebb a futók ellen, ha megtehetjük, Lynchet ültessük a padunkra erre a hétre. A másik érdekes kérdés a Seattle védelme, amely a legtöbb draft során már a 8-10. körben elkelt, általában elsőként a védelmek közül, ám eddig 4.66 pontot átlagolt csak. Az eheti ellenfél viszont a 4. legtöbb pontot adja fel a védelmeknek, így azt gondolom, hogy érdemes játszatni a Seahawks-ot.
Jó szórakozást, és persze jó játékot kívánunk az ötödik hétre, kedden - ha a technika is úgy akarja - egy összefoglaló videóval várunk majd titeket!
NFL
Legnagyobbjával statuál példát az NFL?
10/05/2015 09:59
NFL
Épp csak elkezdtek edzeni, máris hullanak a fiatalok
10/05/2015 09:21