Az előző, NFL-lel foglalkozó videónk óta sajnos romlott a helyzet az internet sebessége ügyében, így a szokásos videós fantasy előzetes helyett ezúttal írásban vagyunk kénytelenek jósolgatni az előttünk álló forduló mérkőzéseire, fantasy szempontból természetesen. A hazai csapatok játékosairól BudayZoltán (fantasy mérleg három kör után: 6-3), az idegenbeli csapatok játékosairól pedig én (fantasy mérleg három kör után: 6-3) igyekszem tippelgetni.
Washington Redskins - New York Giants (péntek 2:25, TV: Sport2, 2:15):
BZ: A Washingtonnál a passzjáték működhet jól, mivel a Giants passz elleni védekezése a liga leggyengébbjei közé sorolható - fantasy pontok alapján mindenképpen. Kirk Cousins (2. legjobb QB az előző két hétben - mióta játszik) újabb nagy napot hozhat (Giants védelem 27. QB ellen), és a két jó elkapó, Pierre Garcon (4. legjobb WR az előző héten) és DeSean Jackson (6. legjobb WR az előző héten) is nagyot játszhat, utóbbinakegy vállsérülés miatt kérdéses a játéka.
NFL
Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots
12/05/2015 08:53
RD: A Giants támadójátéka az előző héten nagyot lépett előre a korábbihoz képest, így volt Victor Cruz is (9. legjobb WR az előző héten), de kérdés, hogy ez mennyire lesz tartós. Rajta kívül mást nagyon nem játszatnék, Jennings jöhetne még szóba, de a Washington védelme a legjobb a fantasy világában a futók ellen.
Baltimore Ravens - Carolina Panthers (vasárnap 19:00):
BZ: A Ravensből egy embert játszatnék szívese, ő Steve Smith (10. legjobb WR a szezonban), aki biztosan bizonyítani szeretne korábbi csapata ellen, a Panthers vezetése idén tavasszal nem hosszabbított szerződést a 35 éves elkapóval.
RD: Két kiemelkedő játékosa van a Carolinának az első három hét alapján: Kelvin Benjamin (6. legjobb WR), és Greg Olsen (6. legjobb TE). A Ravens tight endek elleni védekezése kiemelkedő (2. legjobb), elkapók ellen viszont gyengébbek (26. legjobb). Ez alapján Benjamin játéka kötelezőnek tűnik, Olsené rizikós. Ugyanakkor az nfl.com fantasy szakírója, Michael Fabiano pont Olsen játékát javasolja, Benjaminét pedig nem, utóbbit az újoncokra jellemző hullámzással indokolja.
Chicago Bears - Green Bay Packers (vasárnap 19:00):
BZ: Matt Forte (21. legjobb RB a szezonban) nem kezdte úgy az idényt, ahogy arra számítottak azok, akik - általában - az első öt hely valamelyikén vitték el a draft során, de a Packers futás elleni védekezése nagyon gyenge (29. legjobb), így Forte ezúttal jó számokat hozhat.
RD: A Bears védelme nem emelkedik ki egyik poszt ellen sem, de szinte mindegyik ellen az átlagosnál jobb számokat hoz. A kivétel a rúgó elleni védelem (30. legjobb), így logikus Mason Crosby-t (24. legjobb K a szezonban) játszatni. A többi Packers-játékos játéka rizikósnak mondható, de nagyon nehéz kihagyni a sztárokat egy közepes védelem ellen, főleg egy olyan héten, amikor fantasy szempontból erős csapatoknak van szabad hete.
Houston Texans - Buffalo Bills (vasárnap 19:00):
BZ: A Buffalo védelme elég gyenge az elkapók ellen (23. legjobb), így Andre Johnson (46. legjobb WR a szezonban) és DeAndre Hopkins (11. legjobb WR) játékát mindenképpen javaslom.
RD: Hasonlóan a Chicagóhoz, a Texans védelme is átlagon felülinek mondható a legtöbb kategóriában. A kivétel a futók elleni védekezés - ez számomra némileg meglepő, egy olyan falban, ahol J.J. Watt a vezér. Ezzel együtt Fred Jacksonnak (18. legjobb RB), és C.J. Spillernek (23. legjobb RB) mindenképpen helye van kezdőcsapatunkban.
Indianapolis Colts - Tennessee Titans (vasárnap 19:00):
BZ: A Titans védelme az eddigi három kör során a 21. legtöbb pontot adja fel a futójátékosok ellen, így a Coltsnál egyre inkább első számú futóvá váló Ahmad Bradshaw-t (6. legjobb RB) érdemes a kezdőcsapatba tenni.
RD: A Colts védelme három poszt ellen is a leggyengébbek közé tartozik: irányítók (28. legjobb), futók (27. legjobb) és tight endek (28. legjobb) ellen. Ennek megfelelően jó játék lehet Jake Locker (23. legjobb QB), viszont ő pontjainak több, mint felét az első fordulóban szerezte, azóta gyengébben játszott. Shonn Greene és Bishop Sankey egyelőre kiszámíthatatlan, ráadásul még McCluster is vesz el érintéseket tőlük. Delanie Walker (5. legjobb TE) viszont kiemelkedő mérkőzést hozhat.
New York Jets - Detroit Lions (vasárnap 19:00):
BZ: A Lions védelme szinte minden kategóriában jó, így a Jetsből senkit nem játszatnék.
RD: A Jets védelme a 29. legtöbb pontot adja fel az irányítók ellen, így Matthew Stafford (9. legjobb QB a szezonban) kezdőcsapatba tétele kötelező. Mivel az elkapók elleni védelme is gyenge a Jetsnek (30. legjobb), az amúgy is szinte kihagyhatatlan Calvin Johnson (4. legjobb WR) játéka is kötelező, de még Golden Tate-et (41. legjobb WR) is érdemes játszatni, nála az elkapott touchdownok hiányoznak egyelőre.
Oakland Raiders - Miami Dolphins (London, vasárnap 19.00, TV: C8, 20:00):
BZ: A Dolphins védelme nagyon gyenge futójátékosok ellen (28. legjobb), ezért Darren McFaddent (34. legjobb RB a szezonban) érdemes játszatni, bár állítólag Maurice Jones-Drew visszatérhet, ezért McFadden értéke csökkenhet.
RD: Miután Moreno megsérült, Lamar Miller (15. RB a szezonban, 13.20 pont az előző héten) lett az egyértelmű első számú futó Miamiben. Mivel a Raiders védelme a 7. legtöbb pontot adja fel futók ellen, Miller játéka szinte kötelező. Érdemes lehet még felvenni Caleb Sturgist (12. legjobb K), mivel a Raiders gyenge a rúgók ellen (24. legjobb).
Pittsburgh Steelers - Tampa Bay Buccaneers (vasárnap 19:00):
BZ: A Bucsot nagyon megverték az előző héten, éppen ezért a számaik némileg csalókák lehetnek. Ezzel együtt a csapat a 2. legtöbb pontot adja fel elkapók ellen, így Antonio Brown (2. legjobb WR a szezonban) játéka kötelező, és még Markus Wheaton (45. legjobb WR) is meggondolandó. Emellett a Tampa támadósora eredményezi a 2. legtöbb pontot védelmeknek, így azoknak, akik rotálják a védelmeket (vagy a szabad hetes csapatok valamelyikét játszatták eddig), érdemes meggondolni a Steelers védelmet (23. legjobb a szezonban).
RD: A Steelers a tight endek és a rúgók ellen is a 4. legtöbb pontot adja fel, azonban ezek a posztok megbízhatatlanok a Tampánál, így a Bucsból én senkit sem játszatnék.
San Diego Chargers - Jacksonville Jaguars (vasárnap 22:05):
BZ: Azt hiszem, nem nagyon van olyan játékos a Chargers kezdő támadói közül, akit nem érdemes játszatni. A Jaguars védelme a leggyengébb az irányítók, a futók, a tight endek és a rúgók ellen, és a 8. leggyengébb az elkapók ellen is. Így aztán Philip Rivers, Donald Brown, Keenan Allen, Malcolm Floyd, Ladarius Green és Antonio Gates is játszandó, függetlenül attól, hogy eddig mit teljesített a szezonban. A rúgókat rotálóknak jó játék lehet Nick Novak is, és mivel a Jags támadósora a legtöbb pontot adja fel az ellenfél védelmeinek, így a Chargers védelme is sok pontot hozhat ezen a héten.
RD: A Chargers védelme viszonylag gyenge az irányítók és a futók ellen (25. és 23. legjobb). Már a vasárnapi súlyos vereség után bejelentették, hogy Blake Bortles lesz a kezdő irányítója a Jaguarsnak a következő héten, ráadásul Bortles közel 16 pontot szerzett egy félidő alatt, így gondban lévő tulajdonosok kockáztathatnak vele. Toby Gerhart (49. legjobb RB) egyelőre jóval gyengébb szezont fut a vártnál, ez neki is jó lehetőség a javításra.
Minnesota Vikings - Atlanta Falcons (vasárnap 22:25):
BZ: Az Atlanta védelme továbbra is az egyik leggyengébb a futók ellen (30. legjobb), így Matt Asiatát (16. legjobb RB az előző két héten - mióta játszik) érdemes játszatni.
RD: Matt Ryant (2. legjobb QB a szezonban) nagyon nehéz a padra tenni, de azt hiszem, hogy ezúttal érdemes lehet, mivel a Vikings védelme az 5. legjobb az irányítók ellen. Jó szívvel senkit nem játszatnék az Atlantából.
San Francisco 49ers - Philadelphia Eagles (vasárnap 22:25, TV: Sport2, 22:15):
BZ: Az Eagles védelme a 4. legtöbb pontot adja fel elkapók ellen (lásd még a két washingtoni elkapó előző heti mutatóit), így a Michael Crabtree - Anquan Boldin - Stevie Johnson hármas jó lehet. Közülük egyelőre Crabtree (17. WR a szezonban) emelkedik ki.
RD: A 49ersnél is a passz elleni védelemmel vannak komoly gondok (11. legtöbb feladott pont QB, a legtöbb feladott pont WR poszt ellen), Nick Foles pedig az 5. legtöbb pontot szerezte az irányítók közül eddig a szezonban, így ezúttal is kötelező játszatni. Az elkapók közül Jeremy Maclin a 3. legjobb a posztján eddig, így az ő játéka is kötelezőnek mondható, de az újonc Jordan Matthews (33. legjobb WR) is kezdethető a 49ers ellen.
Dallas Cowboys - New Orleans Saints (hétfő 2:30):
BZ: A Saints védelme a 7. legtöbb pontot engedélyezi az ellenfél irányítóinak, így Tony Romót (24. legjobb QB a szezonban) érdemes lehet megpróbálni, annak ellenére, hogy a szerdai edzést a hátsérülése miatt kihagyta.
RD: A Cowboys védelme átlagos az irányítók ellen, így Drew Breest (8. legjobb QB) mindenképpen érdemes játszatni. Akinek szenzációs napja lehet, az Jimmy Graham, aki eddig a 3. legtöbb pontot szerezte a tight endek közül, a Cowboys pedig a 2. legtöbb pontot adja fel ennek a posztnak. Emellett gondban lévő tulajdonosok meggondolhatják a Saints védelmének szerepeltetését, mivel a Cowboys adja fel a 4. legtöbb pontot a védelmeknek.
Kansas City Chiefs - New England Patriots (kedd 2:30, TV: Sport2, 2:30):
BZ: Én a Chiefsből senkit nem játszatnék, a Pats védelme viszonylag erős, a KC támadójátéka pedig kiszámíthatatlan.
RD: Ezzel szemben a Patriotsból szinte mindenki játszatható. A Chiefs védelme a 9. legtöbb pontot adja fel irányítók ellen, így Tom Brady (27. legjobb QB) számára ez egy komoly javítási lehetőség. Julian Edelman (9. legjobb WR) is elég jó lehet a 21. legjobb védelem ellen. Kötelező játszatni Rob Gronkowskit (9. legjobb TE a 6. leggyengébb TE elleni védelemmel szemben) és Stephen Gostkowskit (6. legjobb K a 9. leggyengébb K elleni védelemmel szemben). És alighanem jól járhatunk a Patriots védelmével is (1. DEF a 9. leggyengébb támadósor ellen).
Jó szórakozást kívánunk a negyedik fordulóhoz, jövő héten már ismét a megszokott videókkal jelentkezünk!
NFL
Legnagyobbjával statuál példát az NFL?
10/05/2015 09:59
NFL
Épp csak elkezdtek edzeni, máris hullanak a fiatalok
10/05/2015 09:21