Az NFL harmadik előszezoni hete hagyományosan azokat a mérkőzéseket hozza, ahol a kezdőjátékosok a legtöbb időt töltik a pályán. Ez általában egy félidőt jelent, a mérkőzések vége ezúttal is a kerettagságra pályázó cserejátékosoké volt. A csütörtöki negyedik forduló előtt jöjjön csapatonként egy gondolat, ami meghatározhatja az adott együttes szezonját. Elsőként az AFC-vel foglalkoztunk.
Baltimore Ravens: Úgy tűnik, mintha egy hagyományosan kiváló védelemmel és közepes támadósorral rendelkező csapatnál fordulna a trend. Ray Rice (2 meccsre eltiltva) lefogyott, jó előszezonja volt, Steve Smith érkezése és Denis Pitta felépülése pedig két kiváló célpontot jelent Joe Flaccónak. A védelem pedig hagyományosan jó, a drafton ráadásul az első három választással ezt az egységet erősítette a csapat.
Buffalo Bills: Kiko Alonso hiánya nagyon visszafoghatja az amúgy egész jó védelmet. Ami rossz hír a támadóknak. Ráadásul a Bills rendelkezik az egyik leggyengébb támadósorral, E.J. Manuel nagyon pontatlan volt az előszezonban, Sammy Watkins sérüléssel bajlódik, a futók yardjaik nagy részét rövid passzok utáni elkapásokból szerzik. A GM azt szerette volna, ha a csapat azonnal nyerne (értsd: pozitív mérleggel zárná az évet), erre kevés esélyt látok.
NFL
Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots
12/05/2015 08:53
Cincinnati Bengals: Andy Dalton megkapta a nagy pénzes szerződést, de a csapat okos volt: akár egy év után is kirúghatják az irányítót. Az alapszakaszban eddig sem volt gondja, van a keretben kiváló elkapó (Green) és futó (Bernard) is. A védelem az egyik legerősebb a ligában. A rájátszás szinte biztosra vehető, a fontos dolgok azonban januárban dőlnek el - és a Bengalsnak a rájátszásban még bizonyítania kell.
Cleveland Browns: Nagyon kétarcú csapat. A védelem jó, talán nem tartozik az elitbe, de átlag fölötti. A támadó csapat viszont annyira gyenge, hogy az egész Browns sorsát megpecsételi. Hoyer és Manziel három mérkőzésen át küzdött, de egymást alulmúlva szerepeltek. Az egyetlen jó elkapó, Josh Gordon az egész szezont kihagyja, így a tight end Cameron maradt egyedüli célpontnak. Futó poszton erősített a Browns, de a rájátszás így is távolinak tűnik.
Denver Broncos: A támadósor bombaerős. Peyton Manning még mindig az elitbe tartozik, három jó elkapóval, egy jó tight enddel és egy jó futóval. A védelem jelentősen erősödött, Aqib Talib és T.J. Ward érkezése a gyenge secondary-t feljavította, DeMarcus Ware-rel pedig a passzsiettető csapat is a legjobbak közé fejlődött. Nehéz lesz legyőzni a Broncost.
Houston Texans: A védelem az egyik legjobb a ligában, J.J. Watt ráadásul megkapta maga mellé Jadeveon Clowney-t a védőfalba. A támadósor viszont minimum problémás. Van egy jó, de idősödő és egy fiatal, szép jövő előtt álló elkapó, valamint a liga egyik legjobb futója - már amikor Foster egészséges. Irányító poszton viszont Ryan Fitzpatrick szinte biztos, hogy csak ideiglenes megoldás.
Indianapolis Colts: A passzjátékkal nem lehet probléma, Andrew Luck a liga egyik legjobb irányítója, a sérülésből visszatérő Dwayne Allen és a most igazolt Nicks csak javít a lehetőségeken. A futójáték viszont nagyon gyenge, Trent Richardson lassan az elmúlt évek nagy csalódásává válik. A védelem pedig idén is nagy kérdés, bízni kell abban, hogy Luckék mindenkit túl tudnak szárnyalni pontszerzésben.
Jacksonville Jaguars: Valószínűleg meg kell hozni azt a döntést, amiről néhány hónapja még mindenki azt gondolta, hogy rossz ötlet: Blake Bortles-t megtenni kezdő irányítónak. A draft harmadik választottja éretten játszott az előszezonban, márpedig más nem indokolja a kivárást vele kapcsolatban.
Kansas City Chiefs: Nehéz helyzetben van a csapat. Az előző évet nagyszerűen kezdte, 9 győzelemmel, a szezon második felében azonban már jóval gyengébben teljesített. Egy-két fontos ember távozott, Jamaal Charles nélkül pedig az előszezonban a támadók nagyon gyengének tűntek. A védelem kérdéses, ha azt mutatja, amit az előző év elején, akkor sincs túl sok esély a rájátszásra.
Miami Dolphins: A védelem még mindig nem az igazi, bár Delmas érkezésétől azt várják, hogy vezére lesz a csapatnak, csak épp az volt a probléma vele Detroitban, hogy túlságosan sérülékeny volt. A támadófalat teljesen újjáépítették a múlt évi Incognito-ügy után, márpedig Ryan Tannehillnek kelleni fog a védelem. Sok múlhat Morenón is, ha egészséges, jó futójáték jellemezheti a csapatot.
New England Patriots: Tom Brady utolsó (?) nagy lehetősége. A Denverhez hasonlóan a Pats vezetése is olyan csapatot épített, amely most tud nyerni. Továbbra sincsenek igazán minőségi és megbízható elkapók (leszámítva Edelmant), Gronkowski egészsége pedig idén is probléma. De a védelem erősödött, Brady pedig Brady.
New York Jets: Rex Ryan védelmei mindig a jobbak közé tartoznak, bár igazán jó cornerback nélkül azért az edzőnek is nehezebb dolga van. Ha Geno Smith tud egy jó közepes játékot hozni, megint ott lehetnek 8 győzelem környékén. De nem lepne meg, ha mindkét New York-i csapat negatív mérleggel zárná a szezont.
Oakland Raiders: Matt Schaub szerződtetése egyelőre nagy kapufának tűnik, márpedig ez jó eséllyel azt jelenti, ez lesz az edző és a vezetés utolsó éve. Itt is azt gondolom, amit a Giantsnél: 2015-ben új vezetés draftolhat, nagyon korán. Viszont a futójáték erős lehet, Jones-Drew és McFadden párosa lehet a pozitívum a csapatnál.
Pittsburgh Steelers: A teljes támadósorban vannak gondok. Antonio Brown az egyetlen megbízható elkapó, Heath Miller egyre idősebb, a két futó pedig egy napon került marihuána-ügybe. Futójáték nélkül szinte lehetetlen dolga lesz a védelemnek és Roethlisbergernek. A védelmet erősebbnek érzem a tavalyinál, Ryan Shazier nagyon ígéretesen mozgott az előszezonban.
San Diego Chargers: A támadók már tavaly is jól muzsikáltak, Woodhead leigazolása, Allen draftolása és Matthews kitartó egészsége jól jött a csapatnak. A védelem azonban már nem volt ennyire jó, nem véletlen, hogy erre feküdtek rá a holtszezonban. Ha összeáll az egység, újabb rájátszás jöhet a Chargersnek.
Tennessee Titans: Évek óta az a nagy kérdés Nashville-ben, hogy mi lesz Jake Locker sorsa. Az utolsó előszezoni meccsen jól szerepelt, de alapvetően pontatlan, sérülékeny játékosról van szó. Márpedig nélküle a pozitív mérleg reménytelennek tűnik, mivel a védelem számára nehézséget okoz az új sémára való átállás.
NFL
Legnagyobbjával statuál példát az NFL?
10/05/2015 09:59
NFL
Épp csak elkezdtek edzeni, máris hullanak a fiatalok
10/05/2015 09:21