Ahogy azt már a múlt héten megírtuk, Jimmy Graham az idén nagyjából 7 millió dollárt kapott volna a "franchise tag" részeként, ha július 15-ig nem egyezik meg csapatával, a New Orleans Saints-el. Ahogy a liga üzleti részének egyik legnagyobb ismerője, Andrew Brandt szereti elmondani: a határidők mindig döntéseket szülnek. Ezúttal is így történt. Graham négy éves, 40 millió dolláros szerződést írt alá a határidő napján a Saints-el, így minden idők legjobban fizetett tight endje lett. Ráadásul a szerződés hossza miatt 31 esztendősen még egyszer szabadügynök lehet. A kontraktus első két éve garantált, 21 millió dollár jár Grahamnek erre az időszakra.
Nem ez volt az egyetlen érdekes hír az NFL-ben a héten, jöjjön a többi röviden:

André Johnson sorsa kérdéses Houstonban

Fotó: Eurosport

NFL
Súlyos büntetést kapott Brady és a Patriots
12/05/2015 08:53

Továbbra sem rendeződött André Johnson sorsa. A Houston Texans 33 éves elkapója - korára tekintettel - nem szeretne részt venni a csapat újabb újjáépítési időszakában, olyan együtteshez igazolna, ahol jó esélye van a bajnoki címért harcolni. A Pro Bowl-szintű elkapóért természetesen bejelentkeztek a csapatok, a hírek szerint négy különböző helyről érkeztek hívások Houstonba, köztük a hírek szerint ott volt a New England Patriots, a Carolina Panthers és a Cleveland Browns is. A Texans híreivel kapcsolatban általában jól informált John McClain, a Houston Chronicle újságírója viszont határozottan kijelentette, garantálja, hogy Johnson a szezont a Texansben kezdi meg.

Nem lesz viszont a másik texasi klub, a Dallas Cowboys csapatának keretében Kyle Orton a nyitányon, mivel a csereirányítót elküldték a csapattól. Ez azt jelenti, hogy Tony Romo mögött a korábbi clevelandi Brandon Weeden lesz a Cowboys csereirányítója az előttünk álló szezonban.

Greg Hardy a bíróság szerint a pályán kívül is megőrült, megtámadta barátnőjét

Fotó: Eurosport

Ez a hét sem telt el bűnügyi hírektől és eltiltásoktól mentesen: Greg Hardy-t egy május 13-ai esemény miatt ítélte el egy észak-karolinai bíróság egy nővel szembeni testi sértésért és szóbeli fenyegetésekért. A Carolina Panthers kiváló passzsiettetője 60 napos felfüggesztett börtönbüntetést és 18 hónapos próbaidőt kapott. Hardy fellebbezni akar, és olyan tárgyalást, amelyen esküdtszék dönt a bűnösségéről.

Újabb, ezúttal határozatlan idejű eltiltást kapott Tanard Jackson. A safety, aki a Washington keretéhez tartozott, 2011 óta nem lépett pályára a ligában, miután másodszor is eltiltották kábítószer-használat miatt. Könnyen lehet, hogy az újabb eset Jackson karriere végét jelenti.

Favre 16 évet töltött Green Bayben

Fotó: Eurosport

Továbbra is a levegőben lóg Brett Favre mezszámának visszavonultatása Green Bayben. Mint emlékezhetünk, a Packers legendája pályafutása végén játszott a New York Jetsben és - ami a baj - a csoportrivális Minnesota Vikingsban, utóbbi csapatnál volt 1-2 beszólása is Green Bay irányába. Mezszámának visszavonultatása idő kérdése, ám sem a csapat vezetése, sem Favre nem szeretne belefutni abba, hogy az ünnepinek tervezett eseményen negatív fogadtatásban részesíti őt a fanatikus Packers szurkolótábor. Így viszont az is előfordulhat, hogy előbb kerül be a Hírességek Csarnokába, mint hogy kikerüljön a legendás négyes szám a Lambeau Fieldre.

Végül egy kihagyhatatlan uborkaszezoni sztori: a Discovery Channel júliusban adott le néhány olyan felvételt, amelyen Richard Sherman, a Seattle szélső védője azt mondja Michael Crabtree-ről, a San Francisco elkapójáról, hogy "nem szeretem a csávót". A bibi csak annyi, hogy a felvétel februárban, néhány héttel kettejük emlékezetes összezördülése után történt. Arra azonban jó volt, hogy újra olajat öntsön a tűzre...

NFL
Legnagyobbjával statuál példát az NFL?
10/05/2015 09:59
NFL
Épp csak elkezdtek edzeni, máris hullanak a fiatalok
10/05/2015 09:21