1:45 Üdvözlünk mindenkit a hosszabbitas.hu első élő eseményén. Perceken belül kezdődik a 2014-es NFL Draft, a régóta várt játékosbörze, ahol a 32 csapat több ezer egyetemi játékos közül választja ki azokat, akik a következő években meghatározó játékosok lehetnek, és persze lesznek olyanok is, akik be sem kerülnek a keretekbe. A draftot Buday Zoltánnal véleményezzük választásról választásra. Addig is érdemes beleolvasni az Eurosport szakkommentátorának interjúsorozatába, amely során a játékosok közvetlen edzőivel beszélgetett.
1:50 Percek vannak hátra a 2014-es Draftig. Sokan sok mindent írtak már az idei játékoskiválasztásról, általános vélemény szerint az, hogy két héttel későbbre került a draft a naptárban, egyetlen célt szolgált: minél több médiafigyelem (és ezzel pénz, persze) kerüljön az NFL-re, miközben más major ligákban éppen a rendkívül izgalmas rájátszás zajlik.
1:55 Mindeközben a játékosok, akik közül sokan azonnali segítséget jelentenének csapataiknak, két héttel kevesebbet tudnak tanulással tölteni, ami a legtöbb edző szerint rendkívül frusztráló. Abban a ligában, ahol a játékrendszer és az egyes játékok elsajátítása elengedhetetlen a megfeleléshez, ez óriási hátrányt jelent az újoncoknak.
Amerikai Foci
Magyarországon is van amerikai futball!
22/05/2021 11:50
2:04 A New York-i Radio City Music Hall színpadára megérkezett Roger Goodell, a mindenható commissioner, az óra pörögni kezd, a Houston Texans választhat először. Goodellt a "hagyományoknak megfelelően" a közönség egy része tapssal, egy része pedig fújolással kezdi.
2:06 Zoli az NFL Network adását figyeli, én pedig az ESPN-ét az este során, hogy mindkét csatorna fontos elemzéseiből tudjunk szemezgetni. Az ESPN szakértői között vita van arról, hogy irányítót kell-e választani az első választással, vagy egy meghatározó védőjátékost (Jadeveon Clowney és Khalil Mack jön szóba).
2:11 A csapatok természetesen nem csak azon gondolkodnak, hogy a saját választási jogukkal kit válasszanak, fontos szempont az is, hogy megpróbáljanak olyan játékosért feljebb jönni a sorrendben, aki a saját választással már biztosan nem lenne elérhető, vagy lejjebb menni a sorrendben egy cserével, ami extra választási lehetőségeket jelentene egy csapatnak. Ebből a szempontból az egyik kulcsfontosságú szereplő a St. Louis Rams, amely a két évvel ezelőtti cserének köszönhetően rendelkezik a 2. választással a saját jogon meglévő 13. választás mellett (ekkor a Washington Redskins Robert Griffin III-t választotta). A Rams edzője, Jeff Fisher az NFL Network-ön azt mondta, sokat kellene kapniuk, hogy lejjebb cseréljenek a második helyről.
2:15 1/1. választás - Houston Texans (2-14-es győzelem-vereség mutató 2013-ban): Jadeveon Clowney, DE (South Carolina)
RD: Papírforma választás, sok elemző szerint az utóbbi 20 év legnagyobb tehetsége kerül a Houstonhoz. Clowney félelmetes párost alkothat a Texans védőfalában J.J. Wattal.
BZ: Clowneynak ugyan eleinte egy kissé idegen lesz a poszt, amin játszik majd, de Wattal közösen olyan nyomást tudnak majd kifejteni, ami jelentősen megkönnyíti majd a cornerbackek feladatát. Főleg Andrew Luck sajnálhatja, hogy évi kétszer találkozik majd a duóval.
2:20 Clowney már középiskola után is az ország első számú játékosa volt, most ez az NFL Draftján is így lett. Mindössze hat perccel előbb tudta, hogy őt választják, mint a tv-nézők. Természetesen nagyon boldog, hogy a Houstonhoz került. A tehetségét senki nem vitatja, azonban a munkamoráljával kapcsolatban voltak kérdések, mióta igazán ismert lett, gyengébbek lettek a számai, kérdés, hogy mindent belead-e majd a felkészülés és a mérkőzések során.
2:23 A St. Louis már választott, az óra a Jacksonville-nél ketyeg.
2:25 1/2. választás - St. Louis Rams (7-9): Greg Robinson, OT (Auburn)
RD: Újabb papírforma, néhány hete elég egyértelmű volt, hogy a legnagyobb potenciállal rendelkező támadófal-embert választhatja a Rams. A három kiemelkedő tackle közül most talán nem Robinson a legjobb, de benne van a legtöbb hosszú távon.
BZ: Ismételten egy várható húzás. Eleinte valószínűleg inkább a fal belsejében guardként számíthatnak majd rá, főleg, hogy passzblokkolásban még vannak hiányossságai. Futásoknál viszont kiválóan végzi a dolgát.
2:28 Érdekesség a St. Louis választásával kapcsolatban, hogy a csapat edzője, Jeff Fischer korábban 17 első körös választással rendelkezett, és soha nem választott a támadófalba embert. Ez a sorozat szakad most meg.
2:31 1/3. választás - Jacksonville Jaguars (4-12): Blake Bortles, QB (Central Florida)
RD: Az első meglepő választás. Bortles sokak szerint a második vagy harmadik legjobb irányító az idei draft osztályban. Hagyományos irányítónak számít, nem a manapság divatos "kettős veszélyforrás" irányítók közé tartozik (akik futva is nagyon veszélyesek, nem csak passzokkal).
BZ: Na....erről van szó, végre egy meglepetés. Az elmúlt hetekben már csendesedtek a pletykák Bortlesről így meglepő, hogy ő az első irányító akit kiválasztottak. Bortles technikáján azért még van mit csiszolni, de Jacksonvilleben jó úton indultak el, úgyhogy jó kezekben lehet. Nem is kell messzire mennie Orlandóból.
2:35 Bortles nagyon örül, hogy Floridában maradhat, megpróbál mindent megtenni azért, hogy elégedettek legyenek vele a csapatnál. Érdekesség, hogy az első választott egy csoportban lesz a harmadikkal.
2:36 Az első csere: a Buffalo Bills feljött a 4. helyre, cserébe a Cleveland megkapja a 9. választást, és 1. és 4. körös jogokat 2015-ben.
2:36 1/4. választás - Buffalo Bills (6-10): Sammy Watkins, WR (Clemson)
RD: Az várható volt, hogy Watkins nagyjából a 4. hely környékén kelhet el. A Buffalónál egyértelmű hiányposzt az elkapó, a választást az Atlanta néhány évvel ezelőtti lépéséhez lehet hasonlítani, amikor Julio Jones miatt cseréltek felfelé. A tavalyi újonc Manuel számára nagyon fontos célpontot sikerült szerezni.
BZ: Ismét meglepő választás. Sammy Watkins egy megbízható célpontja lehet E.J. Manuelnek, aki rengeteg yardot tud szerezni az elkapások után így Manuelnek nem kell majd sokat kockáztatnia. Érdekes kérdés, mi lesz Stevie Johnsonnal így, pletykálnak arról, hogy el fogják cserélni valakivel.
2:40 E.J. Manuel a Twitteren csak ennyit írt, miután Watkins került a csapatához: !!!!!!!!!!!!!
2:42 1/5. választás - Oakland Raiders (4-12): Khalil Mack, OLB (Buffalo)
RD: Kis egyetemről érkezik, de sokan még Clowney fölé is helyezték. Hozzá hasonlóan Mack is passzsiettető, ám nem a védőfalból, hanem a második vonalból érkezik. Elég egyértelmű választás volt Oaklandben.
BZ: Mack az egyik leggyorsabban feltörekvő játékos volt a tavalyi szezonban. Egy nagyon jó atlétáról van szó aki kiválóan mozog. Nagyon jó sebességet és atletikusságot hoz az Oakland front-7-be.
2:45 Jon Gruden, a támadó szemléletű exedző/elemző nem érti, hogy a Raiders miért nem Manzielt választotta. Mások szerint nagy a boldogság Oaklandben, az elejétől kezdve Macket szerették volna megszerezni.
2:49 Az Atlanta elég sokat gondolkodik. Egybehangzó vélemények szerint, ha hatodikként választanak, és nem sikerül lejjebb cserélniük, akkor Jake Matthews vagy Taylor Lewan lehet a befutó, mindketten a támadófalat erősíthetik.
2:51 1/6. választás - Atlanta Falcons (4-12): Jake Matthews, OT (Texas A&M)
RD: Tökéletes papírforma választás, Matthews volt a három elit tackle közül az, aki a leginkább készen áll az elemzők szerint az NFL-re. Édesapja, Bruce, tagja a Hírességek Csarnokának. A három Texas A&M támadósztár közül az első választás, Manziel és Evans még várnak.
BZ: Jelenleg Matthews a legteljesebb tackle azok közül, akik elérhetőek ma. Nagyon fog kelleni ez a segítség az Atlanta támadósorának ahhoz, hogy Matt Ryan nyugodtan dolgozhasson és Roddy Whitenak és Julio Jonesnak legyen idejük szabadra játszaniuk magukat.
2:55 Matthews a hetedik tagja a családnak, aki bekerül a ligába, nagyapja, Clay, volt az első. Unokatestvére, Clay Matthews III a Green Bay játékosa, érdekesség, hogy 2014-ben egy hétfő esti rangadón találkozhatnak.
2:56 Az ESPN szakértői szerint a Bills felcserélése borított kicsit, Mack az Oaklandhez kerülhetett, Mike Evanst nagyon sokan hozták össze a Tampa Bay-el, míg a nyolcadik helyen a Minnesota választhatja Manzielt (vagy folytatódik Manziel esése). Egyben a 9. helyen már a Cleveland számára is választhatóvá vált az irányító.
2:58 1/7. választás - Tampa Bay Buccaneers (4-12): Mike Evans, WR (Texas A&M)
RD: Zsinórban a második választás a Texas A&M egyetemről. Evans egy kiemelkedő elkapó, Manziel számainak egy része nagyrészt neki volt köszönhető. Vincent Jacksonnal nagyon veszélyes elkapópárost alkothatnak Tampában.
BZ: Evans nagyon veszélyes duót alkothat Vincent Jacksonnal, két rendkívül fizikális elkapóról van szó. Én személy szerint Evans játékát jobban kedvelem, mint a korábban kiválasztott Watkinsét.
3:00 Evans sírva ölelkezett össze egyetemi irányítójával, mielőtt kiment a színpadra.
3:02 Az is érdekes, hogy a Tampa irányítója a Chicago tavalyi csereirányítója, Josh McCown, aki a Bearsnél egyértelműen jól használta az ottani két nagyon magas elkapókat.
3:02 A Cleveland cserélt a Minnesotával, hogy azt az irányítót választhassa, akit csak akar (mínusz Bortles). Egy ötödik körös választásba került, hogy egy helyet előrelépjen a Browns.
3:04 1/8. választás - Cleveland Browns (4-12): Justin Gilbert, CB (Oklahoma State)
RD: Ez most nagyon meglepett, a Browns szurkolói azt kiabálják, hogy "Cleveland sucks". Gilbert általában a legjobb cornerback-ként lett emlegetve az idei mezőnyben, ráadásul a legtöbb elemző a 10. hely környékére várta, de akkor is meglepő, hogy érte cseréltek fel. Szinte biztos, hogy a Minnesota nem őt választotta volna. Persze ki tudja.
BZ: Egyre komolyabb a Cleveland védelme: Haden és Gilbert nagyon fizikális, jó adottságokkal megáldott duót alkothat majd.
3:09 Cris Carter, az ESPN elemzője, és a Minnesota korábbi sztárelkapója Manzielt szeretné (Twitter).
3:12 1/9. választás - Minnesota Vikings (5-10): Anthony Barr, DE/OLB (UCLA)
RD: Egy újabb meglepő választás, bár Barrt néhány hónapja még a top5-be várták. Rendkívül gyors, sokáig futóként a támadó oldalon játszott, a megfelelő edzés után meghatározó passzsiettető lehet belőle.
BZ: Várható volt, hogy egy védekező szellemű edző jövetelével inkább egy védőjátékos fog jönni, mint irányító. Barr komoly sebességet fog hozni a védelembe, de az ereje még hagy kivetnivalót maga után.
3:13 Barry Sanders jelenti be a Detroit választását.
3:13 1/10. választás - Detroit Lions (7-9): Eric Ebron, TE (North Carolina)
RD: Ebron kiemelkedően a legjobb tight end az idei mezőnyben, nagyjából ide várták. Nem mondható meglepőnek. Azt hiszem, hogy Matthew Stafford most nagyon örül.
BZ: Meglep nagyon hogy a Detroit nem a secondary erősítését tartotta a legfontosabbnak. Ebron magasan a legjobb tight end azok közül akik elérhetőek. Nagyon komoly gondot jelenthet a védelmeknek.
3:17 Ebron számára egészen különleges a mai nap, délután eljegyezte barátnőjét (romantikus helyszínen, az Empire State Building tetején), este pedig a 10. helyen kelt el a játékosbörzén.
3:21 Nagyon nehéz megjósolni, hogy kit választhat a Tennessee, sok gyenge pontja van a csapatnak, de egy irányítót sem lehet kizárni, mivel Jake Locker nagyon sűrűn sérült.
3:22 1/11. választás - Tennessee Titans (7-9): Taylor Lewan, OT (Michigan)
RD: Valószínűleg úgy voltak vele Nashville-ben, hogy a megmaradt játékosok közül a legerősebbnek tartottat választják. Lewan játékosként nagyszerű lehet, pályán kívüli problémák voltak vele, ezért eshetett a legjobb 10-en kívülre.
BZ: Ez a döntés engem meglep, nem érzem azt, hogy Lewanra igazán szüksége lett volna a Titansnek. Kérdés, hogy a későbbi körökben mi fog történni természetesen.
3:23 Adam Schefter szerint a Cleveland nagyon szeretett volna visszajönni a 11. helyre a 26-ikról. A megállapodás az utolsó pillanatban hiúsult meg.
3:29 1/12. választás - New York Giants (7-9): Odell Beckham, WR (LSU)
RD: Sok lehetősége volt a Giantsnek, választhatták volna Zack Martint, aki egyértelmű segítség lett volna a támadófalban. Beckham viszont remek célpontja lehet Eli Manningnek, sokoldalú elkapóról van szó, akinek Hakeem Nickset kell majd pótolnia.
BZ: Nicks ki, Beckham be. Odell Beckham Jr. kicsivel gyengébbnek mondható a Watkins-Evans duónál, de egy szinttel a többi megmaradt elkapó felett van. A Giants hű maradt az elvéhez és nem igazán szükség alapján húztak, bár biztos sajnálják, hogy Ebron már nem volt elérhető.
3:33 Beckham szülei mindketten elit sportolók voltak, Odell pedig ugyanabba a középiskolába járt, ahova a Manning testvérek. Nyilatkozatában azt mondta, hogy itt az ideje nyerni egy Superbowlt (alig több, mint két éve nyerte meg a 2011-es szezon után a Superbowlt a csapat).
3:38 Sean Coleman és édesanyja segít bejelenteni a következő választást. Sean leukémiás volt, de felgyógyult, most pedig az Auburn egyetemen játszik.
3:38 1/13. választás - St. Louis Rams (7-9): Aaron Donald, DT (Pittsburgh)
RD: Ha a Houston védőfala félelmetes lesz, ugyanezt mondhatjuk a már eddig is parádés Rams védőfalról. Long és Quinn révén a fal szélén már volt két kiemelkedő játékos, most a fal közepét erősítette meg a Rams. Jó választásnak érzem.
BZ: Donalddal kiegészülve tovább erősödik a liga egyik legjobb védőfala St. Louisban. Ezzel egy időben a legerősebb divízió is csak még brutálisabb lett.
3:40 Ezzel a választással a Chicago került nehéz helyzetbe, nekik Donald lett volna a tökéletes választás. A csapat nagyon gyengén játszott 2013-ban a futás ellen.
3:43 1/14. választás - Chicago Bears (8-8): Kyle Fuller, CB (Virginia Tech)
RD: Sokak a draft legjobb cornerbackének tartják Fullert. A Chicago jó eséllyel a mögöttük választó Pittsburgh elől orozta el Fullert.
BZ: Charles "Peanut" Tillman sem lesz már fiatalabb, ráadásul Fuller safetyként is használható. Nem volt titok mennyire érdekelte a Bearst Fuller, nem is kockáztattak, szinte biztos volt, hogy a 14. választásnál még bent lesz.
3:47 1/15. választás - Pittsburgh Steelers (8-8): Ryan Shazier, OLB (Ohio State)
RD: Sokak szerint a draft legjobb klasszikus linebackere. Viszont ez a pozíció nem szerepelt azok között, amelyek hiányposztok a Steelersnél. Minden bizonnyal a legjobb megmaradt játékosnak tartották őt Pittsburghben.
BZ: Meglepő döntés nagyon. Inkább tartottam szükségesnek, hogy a cornerback pozíciót oldják meg, vagy esetleg a támadófalba hozzanak valakit. Az is meglepetés, hogy C.J. Mosley még bent van, de Shazier már nem.
3:49 És akkor a draft egyik legérdekesebb pillanata: Johnny Manziel még elérhető, a Dallas Cowboys következik, és a tulajdonos, Jerry Jones hajlamos arra, hogy beleszeressen játékosokba, akik kifejezetten sztáralkatok. Jones egyben a csapat general manager (ügyvezető igazgató) pozícióját is ellátja. Viszont a meglévő irányító, Tony Romo szerződése a következő két évre teljesen lehetetlenné teszi az elcserélését, elküldését. Nagyon kevés olyan csapat van, mint a Cowboys, ahol a tulajdonos ennyire meghatározó módon avatkozhat bele a csapat életébe a draft során.
3:53 1/16. választás - Dallas Cowboys (8-8): Zack Martin, OT/G/C (Notre Dame)
RD: Győzött a józan ész, Manziel pedig akár a 26. helyig vagy még tovább csúszhat. Martin a legsokoldalúbb tackle a draft mezőnyében, Miamiban nagyon csalódottak.
BZ: Sem Manziel, sem safety. Nagyon jó játékos Martin, de meglepő, hogy nem a védelembe érkezett játékos. Az biztos, hogy Romo duplán örül.
4:00 1/17. választás - Baltimore Ravens (8-8): C.J. Mosley, ILB (Alabama)
RD: Elég tipikus játékosa lehet a Ravensnek, ha beválik, az új Ray Lewis lehet belőle. Ray nagyon örül is neki az ESPN-en.
BZ: Ahogy sok más csapat, a Ravens is mindig az alapján választ, hogy ki a legjobb elérhető játékos, nem pedig az alapján, hogy mire van szükségük. Szerencséjük van, mert a kettő most valamelyest azért találkozik. Mosley itt nagyon jó értéket képvisel, többen azt mondták, hogy az első 10 választás egyikével elviszik.
4:07 A Jets elég sokat gondolkodik a választásán. Az ESPN azzal tölti ki az időt, hogy megmutatta, elemzőjük, Mel Kiper miként vélekedett 1996-ban Ray Lewisról a draft előtt. És persze folytatódik az össznépi találgatás, hogy hol is kelhet el Johnny Manziel.
4:09 1/18. választás - New York Jets (8-8): Calvin Pryor, S (Louisville)
RD: Szinte borítékolható volt, hogy védőt választ majd a Jets, az talán meglepő, hogy nem az Alabamás Clinton-Dix az első safety, aki elkel.
BZ: Érdekes döntés, inkább vártam volna elkapót vagy cornerbacket ide. Ugyanakkor Pryor az egyik kedvenc játékosom, nagyon kemény safetyről van szó, komoly ütközésekre számíthatunk tőle.
4:12 A Jets szurkolói, akik elég szép számban vannak jelen a draft helyszínén, meglehetősen vegyes reakcióval fogadták Pryor kiválasztását.
4:14 A Miami következik, amelynél gyakorlatilag a teljes támadófalat érintette az emlékezetes Incognito - Martin-ügy, négy kezdő falember távozott a csapattól. Ugyan érkezett pótlás Branden Albert személyében, aki Kansas Cityből jött Miamiba, de így is a támadófal az egyik legkomolyabb hiányposzt. Csak éppen az összes tackle, akiket az első 20-ba vártak, már elkelt.
4:18 1/19. választás - Miami Dolphins (8-8): Ja'Wuan James, OT (Tennessee)
RD: Itt, szemben korábbi csapatokkal, egyértelműen a csapat szükségletei felülírták az előzetesen várható draftsorrendet. James nagyon tapasztalt falember, de kevesen várták az első körbe.
BZ: A legjobb falemberek már kimentek, márpedig a Miaminak egyértelműen erre a posztra kellett ember a Martin-Incognito ügy után. Reménykedtek, hogy Zack Martin talán lecsúszik eddig. Nem történt meg.
4:21 Újabb csere, a New Orleans Saints jött előre a 20. helyre a 27-ikről, az Arizonával cseréltek. A Saints a harmadik körös választási jogát áldozta be, hogy hét helyet feljebb lépjen.
4:25 1/20. választás - New Orleans Saints (11-5): Brandin Cooks, WR (Oregon State)
RD: Az egyik leggyorsabb elkapó a draft mezőnyében, sokan a Jetshez párosították őt. Darren Sproles távozásával szükség volt egy kicsi, nagyon gyors elkapóra a Saintsnél.
BZ: Mindenki tudta, hogy elkapó kell majd a Saintsnek, de meglepett, hogy feltrade-eltek emiatt. Brandin Cooks félelmetes lehet ha Breestől kapja a labdákat. Érdekesség, hogy az edzője pont egy olyan játékoshoz hasonlította, akit a Saints drukkerek jól ismerhetnek: Steve Smith-hez.
4:29 Cooks volt a leggyorsabb játékos a combine résztvevői közül, amiért egy 100 ezer dolláros csekket kapott. Hogy mire költötte a pénzt? Egy Mercedest vett az édesanyjának "anyák napjára".
4:34 1/21. választás - Green Bay Packers (8-7-1): Ha Ha Clinton-Dix, S (Alabama)
RD: A safety hiányposzt volt a Packersnél, és a legtöbb elemző magasabban várta volna a legviccesebb nevű játékos kiválasztását, így korábbi évekhez hasonlóan mondhatjuk, hogy a Packers egy nagyon jó értékű választást könyvelhet el, aki ráadásul hiányposztra érkezik.
BZ: A safety volt a legnagyobb need a Packers számára. Mindenki úgy gondolta, hogy a harmadik vagy negyedik safetyt vihetik el, ehhez képest szerencsések voltak és lecsúszott hozzájuk Ha Ha Clinton-Dix. Remek value-t képvisel ő itt, a szakértők többsége Pryornál is jobbnak tartja.
4:39 Általában értékelni szoktam a morbid jellegű humort, de Mike Pouncey tweetje talán nem a legszerencsésebb: "Nagyszerű választás! Alig várom az ajándékokat, amiket venni fog nekünk lol." (Pouncey végig ott volt a támadófalban, amíg Jonathan Martint és más újoncokat cukkoltak, megaláztak a társak, például irreális ajándékok vásárlására kötelezték őt.)
4:41 Újabb csere, megint a Cleveland: feljött a Browns a 22. helyre, a Philadelphia 26-ikként választhat, és megkapja a Cleveland harmadik körös választását is. Amerikában nemrég került a mozikba a Draft Day c. film, amelyben Kevin Costner a Cleveland general managerét alakítja, és rengeteg cserével szerzi meg a játékosát.
4:42 1/22. választás - Cleveland Browns (4-12): Johnny Manziel, QB (Texas A&M)
RD: A draft legizgalmasabb irányítója, Johnny Manziel végre elkel. A Browns egy papírforma célpont Manziel számára, sokáig arról is szó volt, hogy a 4. választással elviszik. Passzoló irányítóként még sokat kell fejlődnie, de olyan érzéke van a győzelemhez, amely Heisman-trófeát jelentett neki egy éve, és reménnyel töltheti el a Cleveland amúgy általában pesszimista szurkolóit.
BZ: Ami késik nem múlik. Josh Gordonnal Manzielnek lesz egy olyan megbízható célpontja, mint amilyen egyetemen volt Mike Evans. Ráadásul ismételten egy remek fal lesz előtte, nagyon jól meg fogják tudni védeni.
4:47 Érdekes párhuzam (és babonás Cleveland-szurkolók most ne olvassanak tovább): Hét éve Brady Quinnt, két éve pedig Brandon Weedent vitte el a Browns a 22. választással. A "nem váltak be" jelző a legenyhébb ami így öt óra tájban eszembe jut.
4:51 1/23. választás - Kansas City Chiefs (11-5): Dee Ford, DE (Auburn)
RD: Az országos bajnok Auburn egyik legjobb játékosa, valószínűleg az járt a Chiefs döntéshozóinak fejében, hogy milyen előnyt adott el a csapatok a Colts ellen a rájátszás első körében. Fordot többen inkább a második körbe várták.
BZ: Nem tudok róla, hogy Dee Ford elkapó szerepkörben is tud játszani, így rendkívül meglep ez a döntés a Kansas Citytől. Ford az NFL-ben linebacker pozícióban kell majd, hogy játsszon, ami nem fog egyből menni. 2015 előtt ne várjunk tőle nagy dolgokat.
4:55 Elképzelhető, hogy Ford kiválasztásában szerepet játszott az is, hogy Tamba Hali, a Chiefs sztárja (passzsiettető) 9 kg-mal nehezebben érkezett meg az első edzőtáborba a szokásos versenysúlyánál. És nem izomból lett több rajta.
4:56 1/24. választás - Cincinnatti Bengals (11-5): Darqueze Dennard, CB (Michigan State)
RD: Ez egy nagyon jól illő választás a Cincinnatti csapatához. A cornerback egy hiányposzt volt, Dennard pedig valószínűleg a legmagasabban értékelt játékos volt a Bengals esetében a megmaradtak közül. Dennardot néhány hónapja még az első tízbe várták.
BZ: Dennardot legtöbben az első 12 választás közé várták, úgyhogy a Bengals elviszi a bennmaradó egyik legjobb játékost arra a posztra ahova a leginkább van szükségük erősítésre. Kiváncsi vagyok, hogy a későbbi körökben kiválasztanak-e egy irányítót is.
5:03 1/25. választás - San Diego Chargers (9-7): Jason Verrett, CB (TCU)
RD: Az utolsó igazán jó cornerbackre csap le a San Diego, számukra is komoly hiányposzt volt ez.
BZ: Jason Verrett? Szépen kiesnek a cornerbackek. Én 5 cornerbacket várok az első körben és belőlük így már csak Bradley Roby maradt bent. Nem lennék meglepve ha a 49ers vinné el őt.
5:09 1/26. választás - Philadelphia Eagles (10-6): Marcus Smith, DE (Louisville)
RD: Rengeteget sackelő játékosról van szó, de a legtöbben nem várták az első körbe. Az Eagles-nek szüksége volt egy jó passzsiettetőre, meglátjuk, hogyan válik be.
BZ: Főleg elkapókat és safetyket hoztak szóba a Philadephiával. A legjobb safetyk kimentek és úgy tűnik az elkapók nem tetszettek Kellyéknek. Marcus Smith egy kisebb meglepetés, inkább második napos prospectnek tartották.
5:12 Most először fordult elő, hogy a Louisville egyetemről több játékos is már az első körben kiválasztásra került. És akkor még nem volt szó Teddy Bridgewaterről, aki nagyon sokáig esélyes volt arra, hogy elsőként válasszák ki, ám a pro day (amikor a játékosok saját, megszokott körülményeik között mutatják be a megfigyelőknek, hogy mit tudnak) nagyon rosszul sikerült neki.
5:14 Az ESPN nagyon szeretné összehozni Derek Carrt az Arizonával, ahol 1-2 évig tanulhatna Carson Palmer mögött, és Bruce Arianstől, akit kiváló irányítóedzőnek tartanak.
5:16 1/27. választás - Arizona Cardinals (10-6): Deone Bucannon, S (Washington State)
RD: A Pac-12 konferencia legtöbb szerelése fűződött a nevéhez, ezzel együtt itt is elmondhatjuk, hogy egy második napra várt játékost vitt el a Cardinals.
BZ: Bucannon egy nagyon kemény safety. Érdekes lesz ez az Arizona secondary, ugyebár Mathieu, Peterson és Cromartie is ott van már. Egyetlen amit sajnálhatnak, hogy ebben a divízióban nem dominál igazán a passzjáték.
5:18 Bucannon is sírva, édesanyját átölelve fogadta a hírt Sacramento melletti otthonában. 30 kiemelt játékost utaztattak el New Yorkba, a többiek otthon, de kamerák kereszttüzében várják a híreket.
5:19 1/28. választás - Carolina Panthers (12-4): Kelvin Benjamin, WR (Florida State)
RD: Az várható volt, hogy a Carolina elkapót választ majd, mivel teljesen kiürült a csapat az amúgy sem legerősebb posztján. Benjamint nagyjából ide várták az elemzők, ő az ötödik elkapó az első körben.
BZ: Nagyon kellett a Carolinanak egy WR és ezen a ponton több hasonló elkapó is bent maradt. A döntésük Benjaminra esett, aki egy nagyon fizikális elkapó, de nagyon sok labdát ejt el. Ezen dolgoznia kell.
5:26 1/29. választás - New England Patriots (12-4): Dominique Easly, DE (Florida)
RD: Kiváló passzsiettető, csak rendkívül sérülékeny. Elég nagyot kockáztat a Patriots egy olyan játékossal, akinek két térdszalag-szakadása volt már az egyetemi karrierje során. Emiatt várták őt inkább a második-harmadik körbe.
BZ: Olyan posztra választott a Patriots, amelyikre a leginkább volt szükség. Komoly kockázat van abban milyen súlyos sérülései voltak Easleynek, de így is jó döntésnek tartom.
5:28 Az utolsó három választásnál az a legnagyobb kérdés, hogy megpróbál-e egy korán választó csapat bejönni a második kör elejéről. Houston, Oakland, Tampa Bay, Minnesota, mind olyan csapatok, amelyeknek szükségük lenne egy jó irányítóra. Seattle például egy érdekes célpont lehet a 32. helyen, mivel csak 6 választási joggal rendelkezik a címvédő, így biztosan szeretne még néhányat bezsebelni. Ugyanakkor a Denver számára is jó esély ez, hogy kiválasszák Peyton Manning utódját.
5:32 1/30. választás - San Francisco 49ers (12-4): Jimmie Ward, S (Northern Illinois)
RD: A negyedik safety az első körben, kis egyetemről jön, valószínűleg a slot cornerback pozícióban fog játszani San Franciscóban.
BZ: Ezzel a választással pedig elkelt az utolsó jó safety már az első nap. Reid csak egyre jobb lesz és Warddal együtt félelmetes párost alkothatnak.
5:36 A Denver nem cserélte el első körös választási jogát. Már csak a Seattle-lel lehet üzletelni, ha valaki a Houston elé akar jönni.
5:38 1/31. választás - Denver Broncos (13-3): Bradley Roby, CB (Ohio State)
RD: Nagyjából a szintjének megfelelő helyen választották, Aqib Talibbal elég komoly párost alkothatnak Denverben.
BZ: Ha a 49ers nem is, a Broncos elvitte Robyt. Bailey elment és ugyan Talib jött, de azért az nem lesz elég. Ha Shazier vagy Mosley lecsúszott volna akkor jöhetett volna LB, de így elviszik az 5. első körös cornerbacket.
5:42 És itt is a csere: a Seattle a Minnesotával cserélte el a választási jogát. Várhatóan irányítót választ a Vikings a második első körös választásával. Nyolc helyet jött előre a Minnesota, ami a negyedik körös választási jogába került.
5:45 1/32. választás - Minnesota Vikings (5-10): Teddy Bridgewater, QB (Louisville)
RD: Nagyszerű egyetemi irányító volt, nagyon sokáig egyértelmű jelöltnek tűnt az első választásra. Őt tartják a leginkább kész irányítónak, aki az első naptól kezdve játszhat, ha a csapat úgy akarja. Magas futball-IQ-val rendelkezik, és a profikhoz leginkább hasonlító játékrendszerben játszott.
BZ: Teddy Bridgewater? Elvinni az egész draft legjobb játékosát a 32. választással nem egy rossz lezárása az első napnak.
Ezzel zárul a 2014-es NFL Draft első körének élő követése. A további napok érdekesebb választásairól a hétvége folyamán olvashatnak a hosszabbitas.hu-n.
Amerikai Foci
„Új Brady” a Patriotsnál, elmaradt a szenzáció a drafton
30/04/2021 12:06
Amerikai Foci
Darts, félig bekötött szemmel: Óriási zsákbamacskával pörög fel az NFL
24/04/2021 13:00