Tóth Zita nem tudta teljesíteni az első futamot a női alpesi sízők világkupa-sorozatának zágrábi műlesikló versenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 60 fős mezőnyből 15-en nem értek célba, egy síelőt kizártak, ketten pedig el sem startoltak.
A körülmények egyáltalán nem kedveztek, készített havon, nyolcfokos melegben jöttek le a sízők, gyorsan romlott az állapota a pályának, amelyre ráadásul az élénk szél rengeteg falevelet fújt be.
Alpesi Sí
Sielő vagyok, ezért vagyok itt” –Tóth Zita a világkupa-élményekről és a folytatásról
29/10/2021 12:00
Tóth - aki a 60-as rajtszámot kapta - az októberi indulása után állt ismét rajthoz a vk-ban. A Vasas pekingi téli olimpiára készülő 19 éves versenyzője a söldeni szezonnyitó versenyen mutatkozott be a világ legeredményesebb alpesi síelői között óriás-műlesiklásban. A hazai szövetség előzetes tájékoztatása szerint a szakmai stábnak nem voltak elvárásai vele szemben a világkupa-szereplését illetően. Indulásának célja ezúttal is az volt, hogy tapasztalatot szerezzen, szokja a követelményeket és a világverseny hangulatát a februári játékok előtt.
Alpesi síben január 16-án, a ranglista zárásakor derül ki pontosan a kvóták elosztása. Az előzetes várakozások szerint egy-egy férfi és női versenyző képviselheti majd a magyar színeket Pekingben.
A zágrábi viadal első futamában az elsőként lejövő szlovák Petra Vlhova volt a leggyorsabb. A második időt Mikaela Shiffrin érte el, aki koronavírus-fertőzése után most tért vissza. A kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok amerikai bő egy hete produkált pozitív tesztet, így kihagyta a múlt esztendő utolsó két versenyét az ausztriai Lienzben.

Petra Vlhova volt a leggyorsabb az első futamon

A horvát főváros keddi, zárt kapus versenyének első etapjában a svájci Wendy Holdener végzett harmadikként.
A második futamot 16.05-től rendezik a legjobb harminc síelővel.
Zagreb
A horvátok nagyon meg akarták rendezni, mégis törölni kellett a zágrábi szlalomot
05/01/2022 15:29
Zagreb
Vlhova-győzelmet hozott a botrányos körülmények között megrendezett zágrábi világkupa
04/01/2022 16:42