Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Legalább az első futamban odapörköltem Odermattnak” – Schwarz tud örülni a bronznak is

Kálmán Laci

Frissítve 18/02/2023 - 19:07 GMT+1

Szokták mondani, hogy a legnagyobbak sajátja, hogy akkor is képesek győzni, amikor nem a legjobbjukat nyújtják. Nem kérdés, hogy Marco Odermatt a legnagyobbak közül való, aki bizony egyik futamban sem nyújtott extrát, mégis övé lett az arany a courcheveli világbajnokság óriás-műlesikló versenyében. Pedig sokáig úgy nézett ki, Marco Schwarzot nem lehet megverni.

Továbbra sincs osztrák arany, Odermatt győzött óriás-műlesiklásban

Marco Odermatt a lesiklás után az óriás-műlesiklás aranyérmét is behúzta a világbajnokságon.
A svájciak ráadásul kettős győzelemnek örülhettek, ugyanis Loïc Meillard szenzációs második futamának köszönhetően bejött másodiknak. Marco Schwarz pedig, aki sokáig élen állt, végül a második futam hajrájában elkövetett hibájának köszönhetően csak harmadik lett.
„Tudtam, hogy van esély arra, hogy érmet nyerjünk, de nagyon más, hogy ott a lehetőség, és az, hogy tudunk-e vele élni” – mondta Odermatt a verseny után.
A kétszeres világbajnokot különösen boldoggá tette, hogy barátja és csapattársa ott állt mellette a dobogón.
„Hét éve egy csapatban versenyzünk, együtt utazunk, kártyázunk vagy teniszezünk, úgyhogy ezért is extrán csodálatos ez a kettős győzelem. Nem számítottam arra, hogy nyerni tudok, hisz Marco [Schwarz] annyira jól ment az első futamban. A másodikban volt néhány hibája, az segített nekem, hogy aranyat nyerjek.”
picture

Marco Odermatt

Fotó: Imago

Odermatt számára már véget ért a vb, Meillard azonban vasárnap még rajthoz áll szlalomban, így ő még nem adhatta át magát teljesen az ünneplésnek.
„Ez része a munkámnak, megszoktam, hogy a világversenyeken az elejétől a végéig élesnek kell lennem. Ettől persze ugyanúgy megélem az érzelmeimet a többiekkel, de boldog vagyok, hogy lesz még egy versenyem.”
Marco Schwarz nyilván csalódott, hogy kicsúszott az arany a kezei közül, de nem érzi úgy, hogy szégyellnie kellene, hogy végül harmadikként zárt. Az osztrák csapat nem lehet túl boldog, hisz nincs még aranyuk; erre talán Schwarz volt a legjobb esélyük.
„Próbáltam támadni, ami egy darabig elég jól is ment. A meredeken aztán eléggé sötét lett, a pályában meg volt néhány fényesebb borda, és itt hibáztam, és hátrányba kerültem. Innen már nem tudtam mit tenni, mert elment a sebesség.”
Azért örülök, hogy odapörköltem Odinak az első futamban.
picture

Marco Schwarz

Fotó: Getty Images

„Amikor valaki az élen áll, nyilván az aranyat akarja. De szerintem nem kell elbujdosnom a bronzzal sem. Nem szabad csalódottnak lenni, ha két éremmel térsz haza egy vb-ről, ráadásul a szlalom még hátravan. Meglátjuk, ott mi lesz.”
via eurosport.co.uk, lematin.ch, kurier.at
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés