Sikeresen fellebbezett a német alpesi síző Stefan Luitz, akit oxigénmaszk használata miatt megfosztottak pályafutása első futamgyőzelmétől a világkupa-sorozatban.


A 26 éves sportoló december elején az egyesült államokbeli Beaver Creekben rendezett óriás-műlesiklás két futama között használt oxigénmaszkot, amely a Nemzetközi Síszövetség (FIS) doppingszabályzata szerint tiltott segédeszköz. A futam rajtja 3152 méteres tengerszint feletti magasságon volt.
Luitz ügyvédje, Anne Jakob pénteken elmondta, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ügyfelének adott igazat, aki így visszakapja a 45 ezer svájci frankos (12,8 millió forint) pénzdíját, illetve az első helyéért járó 100 pontot.
Alpesi Sí
Marcel Hirscher és Felix Neureuther versenyt fut, és az nyer aki később ér célba
08/05/2021 19:12
A versenyző - akinek térdsérülés és vállműtét miatt már korábban véget ért az idény - úgy fogalmazott, nagyon örül a svájci székhelyű CAS döntésének, amely egyértelművé tette, hogy nem doppinghasználatról volt szó.
Anne Jakob hangsúlyozta: súlyos gondatlanság lenne a FIS részéről, ha nem módosítaná szabályzatának vonatkozó részeit, hiszen az oxigénmaszk használatát a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nem tiltja.
A FIS fellebbezhetett volna a CAS ítélete ellen a svájci szövetségi bíróságon, de egy rövid közleményben jelezte: elfogadja a határozatot.
MTI
Alpesi Sí
Motokrossz baleset után többhetes kihagyás vár a világbajnok alpesi sízőre
08/05/2021 09:26
Alpesi Sí
Új edzővel készül az összetett vk-győztes alpesi síző Vlhova
03/05/2021 10:32