Az alpesi síző Mikaela Shiffrin visszatér Európába, de azt egyelőre nem tudja, mikor áll ismét rajthoz a világkupában.


Az olimpiai bajnok amerikai versenyző közösségi oldalán először szólt rajongóihoz azóta, hogy február 2-án elveszítette édesapját.
"Az elmúlt hetekben hihetetlen támogatást kaptunk, sokszor úgy éreztük, megfulladunk a rengeteg üzenetben. Ugyan nem tudtunk mindegyikre válaszolni, de éreztük a szeretetet" - mondta a 24 éves síző, aki sorozatban háromszor nyerte meg az összetett világkupát, ám január 26-a óta egyetlen futamon sem indult, így a pontversenyben az olasz Federica Brignone átvette tőle a vezetést.
Alpesi Sí
Marcel Hirscher és Felix Neureuther versenyt fut, és az nyer aki később ér célba
08/05/2021 19:12
"Sokan kérdeztétek, mikor versenyzek ismét. Az utóbbi hetekben csak keveset edzettem, ezekre sem mindig tudtam koncentrálni, de terápiás hatással volt rám a hegyekben lenni, mert ott közelebb éreztem magam édesapámhoz" - fogalmazott Shiffrin, aki csütörtökön repül vissza Európába.
"Nem ígérek semmit, és ha vissza is térek, nem lesznek nagy céljaim, csak szeretnék néhány jó kanyart teljesíteni, ő ugyanis minden győzelmem után csak annyit kérdezett, volt-e néhány jó fordulóm" - tette hozzá az amerikai versenyző édesapjára utalva. Shiffrin arra kért mindenkit, továbbra is tartsák tiszteletben ő és gyászoló családja magánéletét.
A világkupa-sorozat a nők számára jövő csütörtökön a svédországi Aréban párhuzamos műlesiklással folytatódik, a szezonból - amennyiben a most hétvégi, ofterschwangi futamokat nem pótolják - még hét verseny van hátra. Jelenleg Brignonénak 1378 pontja van, Shiffrinnek 1225, a harmadik helyezett szlovák Petra Vlhovának pedig 1189.
MTI
Alpesi Sí
Motokrossz baleset után többhetes kihagyás vár a világbajnok alpesi sízőre
08/05/2021 09:26
Alpesi Sí
Új edzővel készül az összetett vk-győztes alpesi síző Vlhova
03/05/2021 10:32