A jövő évi, pekingi téli játékok bojkottjára felszólító emberi jogi szervezetek kapcsán az olimpiai bajnok alpesi síző, Mikaela Shiffrin közölte, nem szabadna olyan helyzetbe kerülnie, hogy az erkölcs és a munkája között kelljen dönteni.


"Az olimpia hatalmas dolog, ezért küzdünk, nem akarok lemaradni róla. Nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy választani kelljen az emberi jogok, vagy a munkám között" - fogalmazott a CNN-nek adott interjújában az amerikai sportoló, aki hozzátette, a fellépés persze rávilágíthat égető problémákra, vagy reményt adhat a világnak egy nagyon nehéz időszakban.
A kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Shiffrin arról is beszélt, hogy olyan helyeken rendeznek olimpiát, ahol nemcsak vádak, hanem bizonyítékok is vannak a jogsértésekre. Hozzátette, az olimpia egy globális esemény és megérti, hogy a rendezés tekintetében is meg akarnak ennek az eszmének felelni, de "keménynek" nevezte, hogy ilyen országokban kell versenyezniük. A 25 éves síző szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a helyszínek kijelölésekor azt is alaposan át kellene gondolnia, hogy az a sportolókra milyen hatással van.
Lake Louise
Lindsey Vonn első győzelme Lake Louisbe-ból
TEGNAP - 15:41

beijing.jpg

Fotó: Eurosport

Az Egyesült Államok hivatalosan még nem döntött arról, hogy rész vesz-e jövőre a pekingi téli olimpián. Az emberi jogi szervezetek arra szólították fel a NOB-ot, hogy vegye el Kínától a rendezést.
MTI
Lake Louise
Alpesi sí Lake Louis - Kilde Aleksander Aamodt
29/11/2022 - 12:59
Alpesi Sí
„Szeretném, ha az unokáim is síelhetnének” – Kilde segítené a klímaváltozás elleni harcot
29/11/2022 - 12:34