Lara Gut-Behrami és Corinne Suter révén kettős svájci győzelemmel zárult a női szuperóriás-műlesiklás az alpesisí-világbajnokságon, amely sorozatos halasztások után hétfő helyett végül csütörtökön rajtolt el.


A 29 éves Gut-Behrami pályafutása első nagy diadalát aratta, de sikere mégis papírformának tekinthető, mert az olaszországi Cortina d'Ampezzóban zajló vb előtt sorozatban négy világkupa-versenyt nyert meg ebben a számban. Ezúttal honfitársát, a két éve bronzérmes Sutert 34 századdal előzte meg. Harmadikként a címvédő, kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok Mikaela Shiffrin zárt, aki ebben az idényben először indult gyors számban. Az amerikainak akár győzelmi esélye is lehetett volna, ha az utolsó ugratón nem hibázik hatalmasat, mert addig a legjobb idővel rendelkezett. A szám olimpiai bajnoka, a cseh Ester Ledecka negyedik lett.
Alpesi Sí
Kőkemény, rizikós versenyzéssel készül Shiffrin trónfosztására a lesiklás olasz királynője
18 ÓRÁJA
Gut-Behrami hosszú pályafutása során ugyan nyert 30 vk-futamot, 2016-ban pedig élen végzett az összetett vk-ban, de vb-ken és olimpiákon még nem szerzett aranyérmet. Most három ezüst- és két bronz után lett világbajnok, míg ötkarikás játékokon egy bronzérmet gyűjtött eddig.
Női szuperóriás-műlesiklás, végeredmény:1. Lara Gut-Behrami (Svájc) 1:25.51 perc2. Corinne Suter (Svájc) 1:25.853. Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 1:25.98
MTI
Val Gardena
Val Gardenában pótolják az ítéletidő miatt törölt Beaver Creek-i lesiklást
TEGNAP - 19:58
Lake Louise
Nüanszok döntöttek a Lake Louse-i super-G-n, Goggiának nem jött össze a tripla
04/12/2022 - 20:36