Kristoffersen Ausztriában motokrosszozott, és egy bukást követően sérült meg: bal bokájában szenvedett el törést, mellette arca is csúnyán meghorzsolódott. A világbajnok sportoló édesapja, Lars Kristoffersen a norvég Verdens Gangnak arról számolt be, hogy a baleset múlt szombaton történt, egy ugrást követően rosszul sikerült az érkezés, és a norvég alpesi síző ugrócsontjának egy része törött el.
Kristoffersen Ausztriából Norvégiába utazik, ahol alaposabb kivizsgálások várnak rá. Úgy tűnik, műtét nélkül megússza a balesetet, ugyanakkor sínbe kell tenni a sérült testrészt. Várhatóan négy-hat hetet kell kihagynia. Kristoffersen édesapja elmondta, az egyetlen szerencse a szerencsétlenségben, hogy fia a koronavírus következtében bevezetett korlátozások miatt egyébként sem tudott volna beltéri edzéseket végezni, a következő hetekben felsőtestét erősíti, és csak augusztus közepétől tér vissza a sípályákra.
Kristoffersen a 2020/21-es szezonban a cortinai világbajnokságon bronzérmet szerzett szlalomban, és két világkupa-versenyt megnyert, ennek ellenére nem alakult számára túl jól az idény. A célba érkezés után a kamerák elől menekülő csalódott Kristoffersen képe jellemezte idei szezonját. A norvég alpesi síző az összetett és a szakági világkupákért harcolna, és új edzővel, a korábban Carlo Janka felkészülését irányitó svájci Jörg Rotennel készül a következő idényre. Első körben azonban sérüléséből kellene minél gyorsabban felépülnie.
Alpesi Sí
Marcel Hirscher és Felix Neureuther versenyt fut, és az nyer aki később ér célba
08/05/2021 19:12
Forrás: kleinezeitung.at
Alpesi Sí
Új edzővel készül az összetett vk-győztes alpesi síző Vlhova
03/05/2021 10:32
Alpesi Sí
Egy évvel az olimpia előtt vált meg edzőjétől az összetett vk-győztes
07/04/2021 11:36