Kristoffersen Ausztriában motokrosszozott, és egy bukást követően sérült meg: bal bokájában szenvedett el törést, mellette arca is csúnyán meghorzsolódott. A világbajnok sportoló édesapja, Lars Kristoffersen a norvég Verdens Gangnak arról számolt be, hogy a baleset múlt szombaton történt, egy ugrást követően rosszul sikerült az érkezés, és a norvég alpesi síző ugrócsontjának egy része törött el.
Kristoffersen Ausztriából Norvégiába utazik, ahol alaposabb kivizsgálások várnak rá. Úgy tűnik, műtét nélkül megússza a balesetet, ugyanakkor sínbe kell tenni a sérült testrészt. Várhatóan négy-hat hetet kell kihagynia. Kristoffersen édesapja elmondta, az egyetlen szerencse a szerencsétlenségben, hogy fia a koronavírus következtében bevezetett korlátozások miatt egyébként sem tudott volna beltéri edzéseket végezni, a következő hetekben felsőtestét erősíti, és csak augusztus közepétől tér vissza a sípályákra.
Kristoffersen a 2020/21-es szezonban a cortinai világbajnokságon bronzérmet szerzett szlalomban, és két világkupa-versenyt megnyert, ennek ellenére nem alakult számára túl jól az idény. A célba érkezés után a kamerák elől menekülő csalódott Kristoffersen képe jellemezte idei szezonját. A norvég alpesi síző az összetett és a szakági világkupákért harcolna, és új edzővel, a korábban Carlo Janka felkészülését irányitó svájci Jörg Rotennel készül a következő idényre. Első körben azonban sérüléséből kellene minél gyorsabban felépülnie.
Kranjska Gora
Az utolsó kapuknál bukta el a győzelmet Odermatt, így is megnyerte az összetett világkupát
13/03/2022 13:56
Forrás: kleinezeitung.at
Kranjska Gora
Kristoffersen legyőzte Odermattot, így is bebiztosította a svájci szakági kristálygömbjét
12/03/2022 15:27
Garmisch-Partenkirchen
Kristoffersen duplázott a garmischi szlalomhétvégén
27/02/2022 13:35