Nem, nem arra kell gondolni, hogy sunyin fogta le a ciszt, vagy a fél playback valójában egészen az volt, esetleg dublőrök léptek fel helyette valahol.
A kérdés az, hogy amikor Vanessa Vanakor néven kiharcolta az olimpiai kvalifikációt Szlovéniában, akkor rendben volt-e minden. A világhírű hegedüművész óriásműlesiklásban indult Szocsiban és lett utolsó, mintegy 50 másodperccel lemaradva a győztes Tina Mazétól, de az ügye azért került most elő, mert tegnap a szlovén síszövetség négy tisztségviselőjét is felfüggesztették, mert a gyanú szerint manipulálták azoknak a versenyeknek a jegyzőkönyvét, ahol Mae a megfelelő mennyiségű FIS pontokat megszerezte.
A sztori azért szép, mert az alpesi sísport környékén mindenki biztosra vette, hogy Mae kvalifikációjára "rásegítettek", csak azt nem gondolta senki, hogy ennyire pofátlan módon.
Alpesi Sí
Marcel Hirscher és Felix Neureuther versenyt fut, és az nyer aki később ér célba
08/05/2021 19:12
Ebben a sportágban attól is függ a világranglistás helyezésed, hogy mennyivel maradsz le egy nálad jobb sízőtől. Ha én kikapok 5 másodperccel Ivica Kostelictől, az értékes eredmény, ha Jürgen Klinsmanntól, az nem annyira. Épp ezért elő szokott fordulni, hogy igazán jó sízők, úgymond segítenek csapattársaiknak egy-egy kisebb versenyen. Nem nyomják tövig a gázt, hogy a többiek jó közel legyenek hozzájuk, és értékes pontokat szerezzenek.
Félreértés ne essék, ez is csalás, noha mindenki csinálja. Ezért is vette mindenki biztosra, hogy Mae kvalifikációja is így jött össze. Azt hittük, fizetett pár száz eurót néhány közepes szlovén sízőnek, akik ezért a pénzért nem verték meg nagyon azon a versenyen amit egyébként is miatta rendeztek. Ha így lett volna, sosem derül ki, csak a gond az, hogy úgy fest, nem így történt. Nem versenyzőket vettek ugyanis, vagy nem csak versenyzőket, hanem tisztségviselőket is. Nem a "hagyományos" módszerrel, úgymond összesűrítették a mezőnyt, hanem felvettek olyan versenyzőket is a jegyzőkönyvbe, akik ott sem voltak, és olyanok is célba értek akik valójában kiestek.
Tanulság nincs. De mielőtt hamar ítélnénk, gyorsan egy emlék: #1992 #magyar #úszóválogatók.
További párhuzam, hogy a szövetségi elnök ott sem tudott semmiről.
Ja és a válasz a címben feltett kérdésre:
Csalt.
Persze, hogy csalt.
Alpesi Sí
Motokrossz baleset után többhetes kihagyás vár a világbajnok alpesi sízőre
08/05/2021 09:26
Alpesi Sí
Új edzővel készül az összetett vk-győztes alpesi síző Vlhova
03/05/2021 10:32