Az osztrák női síválogatott technikai specialistái a napokban utaztak Új-Zélandra, ahol szeptember 10-ig edzőtáboroznak. Az utazó keretből azonban hiányzott Marlies Schild, valamint Kathrin Zettel is.
Kathrin Zettel egyelőre lemaradásban van a többiekhez képest, mert április végén artroszkópiás csípőműtétet hajtottak rajta végre. Zettel évek óta térd- és csípőproblémákkal küzd, és nagyon bízik benne, hogy végre fájdalomcsillapítók nélkül vághat neki a szezonnak. A műtét miatt azonban csak később kezdhette meg a nyári alapozó edzéseket, így számára még korai lett volna az új-zélandi kiruccanás.
Marlies Schild ezzel szemben még nem tudja, hogy folytatja-e egyáltalán. A 33 éves szlalomspecialista, aki a tavalyi szezonban átadta Vreni Schneider győzelmi rekordját a múltnak, augusztus végére ígérte, hogy meghozza a döntést. Párja, Benjamin Raich már korábban bejelentette, hogy rá még számíthatnak a rajongók a világkupában.
Alpesi Sí
Marcel Hirscher és Felix Neureuther versenyt fut, és az nyer aki később ér célba
08/05/2021 19:12
Az osztrákok természetesen már a februári Vail/Beaver Creek-i világbajnokságra készülnek. Az éremszerzésre koncentrál majd a bájos Anna Fenninger is, aki tavaly kissé talán váratlanul nyerte meg az összetett világkupát. A német Maria Höfl-Riesch visszavonulásával egyel kevesebb akadályt kell legyőznie az újabb nagy kristálygömbért. Legnagyobb ellenfele várhatóan a térdsérülése után rettentően motivált Lindsey Vonn lesz majd. A női csapat vezetőedzője, Jürgen Kriechbaum szerint koránt sem pusztán kétszereplős párharcra számíthatunk: „Tina Weirather és Lara Gut is tovább fog javulni.” Emellett láthattuk Szocsiban, hogy a világkupában zuhanórepülést bemutató Tina Mazét sem lehet soha leírni.

Marcel Hirscher

Fotó: Eurosport

A férfiaknál sem azonos az edzésprogram. Míg a Szocsiban olimpiai bajnoki címet szerző Mario Matt és szlalomos társai Európában készülnek,Marcel HirscherDél-Amerika felé veszi az irányt. A világ végének tartott argentin Ushuaia a cél, ahol rögtön havas edzésekkel kezd, hiszen ott most tél van. A háromszoros összetett világkupa-győztes lábain áprilisi kanadai helisí-túrája óta nem volt síléc.„Úgy döntöttünk, hogy Dél-Amerikában egyenesen belevágunk a közepébe.”- indokolta a „hidegindítást” edzője, Mike Pircher.„Ismét vágynia kell a síelésre”– tette hozzá Pircher a hosszú nyári szünettel kapcsolatban. Hirscher valóban változatos programokkal töltötte a nyarat: sokat erősített, és hódolt szenvedélyének, a motokrossznak, valamint a salakmotorozást is kipróbálta.
További érdekesség Hirscher edzésprogramjában, hogy a tavalyi hasonló időszakkal ellentétben ezúttal kihagyja az intenzívebb edzést a gyors számokra. Nem csatlakozik az augusztus 15-től a chilei Portilloban, illetve Valle Nevadóban tréningező lesikló-válogatotthoz. A 2013-as szlalom-világbajnokot gyors számokban várhatóan csak a szezon elején, azaz Beaver Creekben (Super-G) és Kitzbühelben (Szuper-kombináció) vetik be. Lehetséges, hogy a világbajnokságon is elindul szuper-kombinációban, illetve szeretnék, ha szükség esetén a világkupa-döntőben se érné meglepetés, ha valamelyik gyors számban el kellene indulnia.
Alpesi Sí
Motokrossz baleset után többhetes kihagyás vár a világbajnok alpesi sízőre
08/05/2021 09:26
Alpesi Sí
Új edzővel készül az összetett vk-győztes alpesi síző Vlhova
03/05/2021 10:32