Henrik Kristoffersen 

megmutatta klasszisát

 a Chamonix-ban megrendezett szlalomhétvége vasárnapi versenyén, hisz a nehéz körülmények ellenére mindkét futamban extra teljesítményt nyújtott. A norvégok világbajnoka egyértelművé tette, hogy a forma megvan, csak a mozaik darabkái eddig valahogy nem igazán álltak össze a számára. 


Ha azt mondanánk, hogy Kristoffersen szezonja eddig felemásra sikerült, akkor egy kicsit szebb képet festenénk a valóságnál. A norvég ugyanis eddig leginkább csak szenvedett, kereste önmagát. Kivételt a karácsony előtti madonnai, valamint vasárnapi Chamonix-ban megrendezett verseny jelentett, melyeken szenzációs versenyzéssel győzni tudott. Ez utóbbi siker azért is jött jól a számára, mert a jövő héten kezdődik a világbajnokság Cortinán.
"Nagyon felszabadító volt megtapasztalni, hogy amikor a léceim rendben voltak, én is jól mentem"
- mondta
Kristoffersen
.
"Remekül sikerült az első futam, bár valószínűleg még ennél is több volt bennem, csak vigyáznom kellett, nehogy megismétlődjön az, ami szombaton történt. Aztán a második futamban tudtam, hogy
Ramon Zenhäusern
nagyot ment, de szerencsére én is hoztam, amit kellett."
Lake Louise
Nüanszok döntöttek a Lake Louse-i super-G-n, Goggiának nem jött össze a tripla
2 ÓRÁJA
A szombati malőr, amire Kristoffersen utalt, az volt, hogy rálépett már a második kapura, ami után érthető módon frusztrált volt, hisz így esélye sem volt megmutatni, mire ment volna azon a pályán. 
"Szombaton is olyan jól mehettem volna, mint vasárnap, ezért is bosszantott annyira, hogy már a második kapunál hibáztam. A sok rossz verseny után nagyon rám fért volna már egy jobb menet."
A világbajnok szerint az őszinteség a kulcs ahhoz, hogy valakiből igazán nagy bajnok lehessen | Eurosport
Talán túlzás lenne azt állítani, hogy rosszul indult a szezon Henrik Kristoffersen számára, hisz hozta a top 10-es eredményeket és volt dobogója is, persze azért volt hiányérzete. Aztán jött a karácsony előtti utolsó verseny Madonnán, ahol nem lehetett megállítani, és megszerezte idei első győzelmét szlalomban.
A legjobbkor, épp a cortinai világbajnokság előtt egy héttel tudta megmutatni, hogy mennyire motivált, és hogy igenis képes nagy győzelmekre.
"Sokan, sokszor kérdezték azt tőlem, hogy mégis mi van Henrik Kristoffersennel"
- mesélte a vasárnapi verseny után 
 a sokszoros világ- és olimpiai bajnok legenda,
Kjetil André Aamodt
.
"Még most is libabőrös vagyok, megmutatta, hogy a vérében van a győzelem. Ha megy neki, akkor egy klasszissal mindenki fölött van. Jön a világbajnokság, és most világossá vált, hogy jó esélye van az aranyéremre."
A korábbi nagy bajnok szavai érthető módon nagyon jól estek Kristoffersennek. 
"Kjetil mindig is a példaképem volt, úgyhogy nagyon menő, hogy ezt mondja. A körülményeket látva szerintem szombaton is hitt benne, hogy jó lehetek, ezért is bánt, hogy elszúrtam a második kaput. Ha az elmúlt négy versenyen dobogón álltam volna, akkor még bele is fért volna. Akkor azt mondtam volna, ilyen az élet."
Mentálisan nagyon kemény feladat elé állította Kristoffersent ez a szezon. Arról is beszélt, mi volt az, ami Chamonix-ban működött, korábban azonban nem. 
"Ez volt azt hiszem a 19. világkupa-győzelmem szlalomban. A szakág történetében csak hárman nyertek nálam többször, úgyhogy elmondhatjuk, hogy nem vagyok egy rossz műlesikló. A léceim végre jól csúsztak, ez volt a különbség."
Kockáztatott, és bejött: óriási bravúr Chamonix-ban | Eurosport
A norvég Henrik Kristoffersen nyerte vasárnap a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának chamonix-i műlesikló-viadalát. A 26 éves világbajnok pályafutása 23. vk-futamgyőzelmét aratta, ebből a 19-ediket szlalomban. Mögötte - akárcsak szombaton ugyanott - Ramon Zenhäusern síelte a második legjobb időt, harmadikként pedig a szintén svájci Sandro Simonet zárt.
A só segít megkötni a nedves havat, ami kedvez Kristoffersennek és az ő léceinek. A jeges pályákkal azonban nem volt könnyű megküzdenie. 
"Mentálisan iszonyú fárasztó, amikor ténylegesen érzed, hogy jól síelsz, csak a léc nem működik úgy, ahogy kellene. Ha a felszerelés nem jó, a technikád is szétesik. Az ilyen havon viszont jó vagyok, és most a lécekkel is klappolt minden. Meg lehet nézni, mindhárom dobogós Rossignol lécekkel versenyzett."
"Örülök, hogy meg tudtam mutatni, hogy gyors vagyok, a többi pedig most nem számít."
Beaver Creek
Kildén a super-G-ben sem találtak fogást, megcsinálta a Beaver Creek-i duplát
3 ÓRÁJA
Beaver Creek
Kilde a super-G-ben is megverte Odermattot, nézd vissza a győztes menetet!
4 ÓRÁJA