Úry Bálint csütörtökön óriás-műlesiklásban arany-, pénteken műlesiklásban ezüstérmes lett az U18-asok kategóriájában a bulgáriai Banszkóban zajló junior alpesisí-világbajnokságon.


"Azon a világkupa-pályán versenyezhettünk, amin a sportág legjobbjai szoktak, csak öt kapuval lejjebbről indítottak minket. De a pálya ugyanolyan jó minőségű, jeges és kemény volt. Sokat segített, hogy februárban versenyezhettem a felnőtt vb-n is, mert a cortinai pálya hasonló, mint a banszkói"
- mondta a szövetség honlapján
Úry
, aki elárulta, a vb-re időzítették a csúcsformát, aminek meg is lett az eredménye.
A tehetséges síző megjegyezte, jövőre szeretne a pekingi olimpián versenyezni. Úgy gondolja, van rá esélye, mert "a jó szereplés után jó pontok járnak, amivel könnyebb lehet kvalifikálni".
Alpesi Sí
Egy évvel az olimpia előtt vált meg edzőjétől az összetett vk-győztes
07/04/2021 11:36
Úry a teljes mezőnyt tekintve óriás-műlesiklásban 30., szlalomban 20. lett. A másik magyar induló, Beszterczey Kristóf műlesiklásban kiesett, míg óriás-műlesiklásban összességében 42., az U18-asok között ötödik helyen végzett.
Fürstner József, a Magyar Síszövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a siker részben az új vezetési stílus eredménye is, mert a többletköltségeket vállalva a szervezet lehetővé tette és finanszírozta, hogy Úry Bálint saját edzőjével, Szepesi Bertolddal mehessen a vb-re.
Magyar síző legutóbb 2012-ben állt a dobogó legmagasabb fokára, akkor Kékesi Márton győzött az U18-asok között.
A banszkói vb hétvégén a nők versenyeivel folytatódik, melyben Tóth Zita képviseli majd a magyar színeket.
MTI
Alpesi Sí
Mennyire igazságtalan az összetett világkupa?
24/03/2021 14:47
Alpesi Sí
A két jó barát külön utakon járva, mégis együtt készül közös álmuk megvalósítására
24/03/2021 06:19