Úry Bálint csütörtökön óriás-műlesiklásban arany-, pénteken műlesiklásban ezüstérmes lett az U18-asok kategóriájában a bulgáriai Banszkóban zajló junior alpesisí-világbajnokságon.


"Azon a világkupa-pályán versenyezhettünk, amin a sportág legjobbjai szoktak, csak öt kapuval lejjebbről indítottak minket. De a pálya ugyanolyan jó minőségű, jeges és kemény volt. Sokat segített, hogy februárban versenyezhettem a felnőtt vb-n is, mert a cortinai pálya hasonló, mint a banszkói"
- mondta a szövetség honlapján
Úry
, aki elárulta, a vb-re időzítették a csúcsformát, aminek meg is lett az eredménye.
A tehetséges síző megjegyezte, jövőre szeretne a pekingi olimpián versenyezni. Úgy gondolja, van rá esélye, mert "a jó szereplés után jó pontok járnak, amivel könnyebb lehet kvalifikálni".
Alpesi Sí
Marcel Hirscher és Felix Neureuther versenyt fut, és az nyer aki később ér célba
08/05/2021 19:12
Úry a teljes mezőnyt tekintve óriás-műlesiklásban 30., szlalomban 20. lett. A másik magyar induló, Beszterczey Kristóf műlesiklásban kiesett, míg óriás-műlesiklásban összességében 42., az U18-asok között ötödik helyen végzett.
Fürstner József, a Magyar Síszövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a siker részben az új vezetési stílus eredménye is, mert a többletköltségeket vállalva a szervezet lehetővé tette és finanszírozta, hogy Úry Bálint saját edzőjével, Szepesi Bertolddal mehessen a vb-re.
Magyar síző legutóbb 2012-ben állt a dobogó legmagasabb fokára, akkor Kékesi Márton győzött az U18-asok között.
A banszkói vb hétvégén a nők versenyeivel folytatódik, melyben Tóth Zita képviseli majd a magyar színeket.
MTI
Alpesi Sí
Motokrossz baleset után többhetes kihagyás vár a világbajnok alpesi sízőre
08/05/2021 09:26
Alpesi Sí
Új edzővel készül az összetett vk-győztes alpesi síző Vlhova
03/05/2021 10:32