Marcel Hirscher tovább folytatta a szenzációs szezonját Adelbodenben, ahol megnyerte az óriás-műlesikló és a műlesikló versenyt is. Ismét megosztotta velünk gondolatait a hétvégi teljesítményéről.
Sziasztok!
Begyűjtöttem az összes pontot Adelbodenben. Elég lenne csak ennyit is mondani, de sokkal nehezebb volt megszerezni a 200 pontot, mint az a tévében látszott.
Sölden
Még sosem vezetett az első futam után, most a világbajnokot előzte az osztrák
12 PERCE
Szombaton az óriás-műlesiklás első futamában nem volt jó a lécválasztás. Nem éreztem jól a léceim, és ezért nem is tudtam támadni. A második futamban kockáztattam. A síbakancsot helyrehoztuk és olyan síléccel mentem, amelyet csak kétszer teszteltem korábban edzésen. Ez vissza is üthetett volna, de nem így történt. Néhány kapu után éreztem, hogy működnek a lécek, így teljes erővel nekimentem a lejtőnek. Végül a második futam legjobb menetét produkáltam, és 0,66 századdal nyertem. Aztán jött a hosszú kötelezettségek sora: élő interjúk, díjátadás, vegyes zóna, televízió- és rádióinterjúk, VIP-sátor, sajtótájékoztató és doppingellenőrzés. Úgyhogy kb. 17 órára már a szobámban voltam. Jött az ebéd, fizió, zuhany, videóelemzés és aztán rögtön mentem a hivatalos díjátadóra. Majd jött a másnapi mezszám-sorsolás, közte pár interjúval. Szóval olyan fél 9 körül végre a szállodába értem.
A vasárnapi műlesiklás első menetében eléggé lustán síeltem, nem igazából voltam a pályán. Nem lepődtem meg, az előző napi program túl sok volt. Nem tudtam regenerálódni rendesen. A 39 százados hátrány viszont még mindent nyitottá tett a második futamban, ahol ismét erősnek éreztem magam. Képes voltam fél másodperccel nyerni, és ezzel megszereztem a 67. világkupa-trófeámat.
Adelbodenben kilencszer nyertem és 16-szor álltam a dobogón, amit még senki nem ért el. Ez nagyon boldoggá tesz, de az örömködést most félre kell tennem. A szezon közepén vagyunk, és egyre szorosabb lesz a verseny. Semmi sem jön könnyen, az elvárás nagy, a versengés komoly. Ha nem adok bele mindent, nincs esélyem a győzelemre. Ezért is kell nagyon felkészülnöm a következő három klasszikus műlesikló-versenyre.
És még egy díjról szeretnék szólni. Vasárnap megkaptam az Eurosporttól az 'Év sportolója' díjat. Egy újabb elismerés, amelyet szeretnék megköszönni. Olyan sztárokat előztem meg, mint Martin Fourcade, Simone Biles, Novak Djokovic, Lewis Hamilton és Marc Marquez. Nagyon köszönöm mindenkinek.
Megkérdezhetjük, hogy akkor hogyan is tovább? Egyszerű: egy kis pihenés, és szerdán kezdem az edzéseket, mielőtt szombaton Wengenbe utazom.
via.
Sölden
Söldeni óriás: Sokáig vezetett a világbajnok ezzel a menettel
22 PERCE
Sölden
Beköszöntek a nagyágyúk: 14 századmásodperccel verte Mikaela Shiffrin a világbajnokot
20 ÓRÁJA