Mikaela Shiffrin élsporthoz méltatlannak nevezte a szlovák szervezők tevékenységét, miután szerinte indokolatlanul sokáig várakoztatták a rajtnál a vasárnap megrendezett óriás-műlesikló versenyen. Az amerikai így csak harmadik lett, a versenyt pedig nagy riválisa, a hazai pályán szereplő Petra Vlhova nyerte meg, utóbbi ezzel közelebb került az összetett világkupa megnyeréséhez.

AdChoicesADVERTISING


Shiffrinnek szombaton még sikerült nyernie műlesiklásban a szlovákiai Jasnán rendezett világkupa-versenyen, akkor épp a hazai pályán versenyző Petra Vlhovát sikerült megelőznie, aki egyébként komoly harcban van Lara Gut-Behramival az összetett világkupáért, így minden pontra szűksége van. Az amerikai a vasárnapi óriás-műlesiklás első futamát követően is vezetett szlovák riválisa előtt, az előnye 16 századmásodperc volt. Azonban a második futamban csak a 11. legjobb időt síelte, és ezzel visszacsúszott a harmadik helyre. Shiffrin nehezményezte, hogy két és fél percig várakoztatták a rajtnál, mert a pályamunkásoknak meg kellett igazítaniuk egy kaput, az előtte leérkező Vlhova menete után.
Shiffrin és Vlhova, úton egy ikonikus rivalizálás felé | Eurosport
Minden sportágnak megvannak az ikonikus rivalizálásai, amelyek meghatároznak egy-egy korszakot, amelyek fokozzák a rajongók érdeklődését, és amelyek befolyásolják, hogy melyik versenyzőre hogyan emlékszünk vissza sok éves távlatból. Érdekes, hogy az alpesi síben ezeket a rivalizálásokat az elmúlt években inkább a technikai számok specialistái közt láthatjuk, ehhez persze az is hozzátartozik, hogy mostanában az összetett világkupa tekintetében is ők a dominánsabbak, a gyorsasági szakágak legjobbjai némiképp háttérbe szorultak.
Lake Louise
Nüanszok döntöttek a Lake Louse-i super-G-n, Goggiának nem jött össze a tripla
EGY ÓRÁJA
Az amerikai szerint a várakoztatás szándékos volt, az esetet nevetségesnek és az élsporthoz méltatlan nevezte, ugyanakkor nem tagadta meg, hogy Vlhova valóban jobb volt nála.
„Ennek 30 másodpercig kéne tartania”
- mondta Shiffrin. -
„Vlhova elég jó versenyző ahhoz, hogy egyedül nyerjen versenyeket, nincs szüksége ilyen, az élsporthoz méltatlan húzásokra. Ez olyan mintha szándékosan akartak volna belemászni a fejembe, vagy valami ilyesmi. Jobban kell kezelnem ezeket a helyzeteket, mert gyakrabban fordulnak elő, mint sokan gondolnák. De ez nagyon frusztráló, mert amúgy is harmadik lettem volna, és ő mindenképpen megnyerte volna a versenyt.”
„Nyilvánvalóan ez az egész nevetséges. Úgy gondolom, hogy ez egyértelmű hiba volt, és ez eléggé dühít, mert az élet nem fair" - folytatta az amerikai. - „Én tudom a legjobban, hogy a síversenyek nem mindig igazságosak, de ettől még nem kéne az élsporthoz méltatlannak lenniük.”
Vllhova tehát megnyerte a versenyt, 16 századmásodperccel előzte meg a második futamban öt helyet előrelépő, új-zélandi Alice Robinsont, és ezzel 36 pontra csökkentette a hátrányát az összetett világkupában vezető Lara Gut-Beharami mögött.
„Az elmúlt időszakban egy kisebb krízisbenvoltam. Örülök, hogy végül hazai lejtőn sikerült újra nyernem, ez volt az álmom”
- mondta a szlovák versenyző, aki a szezon elején sorra nyerte a versenyeket, de az elmúlt két hónapban egyetlen győzelem sem jött neki össze.
A lenzerheidei vk-döntőig (ahol a szokásoknak megfelelően mind a négy szakágban megrendeznek majd egy versenyt) még két műlesikló versenyt rendeznek a hétvégén Areban. Így a még hátralévő hat versenyből hármat szlalomban rendeznek, ez pedig azt jelenti, hogy Vlhova tűnik esélyesebbnek a nagy kristálygömb megnyerésére, ezt pedig nagyban köszönheti a hazai pályán szerezett győzelmének, és második helyének.  
NBC Sports
Beaver Creek
Kildén a super-G-ben sem találtak fogást, megcsinálta a Beaver Creek-i duplát
3 ÓRÁJA
Beaver Creek
Kilde a super-G-ben is megverte Odermattot, nézd vissza a győztes menetet!
3 ÓRÁJA