Súlyos térdsérülést szenvedett Sofia Goggia, így lemarad a februári, Cortina d’Ampezzo-i világbajnokságról. Az olimpiai bajnok vasárnap, a Garmisch-Partenkirchenben elmaradt verseny lefújását követően, a völgybe tartva bukott.


A németországi szuperóriás-műlesikló futamot többszöri halasztás után, a köd miatt végül hétfőre tolták a szervezők. Az olasz télisport-szövetség (FISI) tájékoztatása szerint Sofia Goggia a versenytársakkal együtt visszaindult a völgybe, és a lejtmenet során esett el. A FISI közleményében azt írta: a sízőt egyből a milánói La Madonnina klinikára szállították, ahol az MRI- és CT-vizsgálatok során kiderült, Goggia jobb térdében a sípcsonttálca tört el.
A 28 éves versenyző látványos, de kockázatoktól nem mentes stílusáról ismert, így bőven volt része pályafutása során bukásokban. Nem ez volt az első súlyos térdsérülése sem a 2018-as phjongcshangi téli olimpia lesiklóbajnokának. 2010-ben, még tinédzserként mindkét térdében elszakadt az elülső keresztszalag – két különböző versenyen. Majd 2013-ban, egy héttel első világkupa-pontjainak begyűjtése után Lake Louise-ban lesiklásban bukott, bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így lemaradt a Szocsiban rendezett, 2014-es téli olimpiáról. 2015 januárjában vissza kellett lépnie a vk-sorozattól térdproblémái miatt, így ismét rövidre sikerült a szezonja. Idén jó esélye lett volna, hogy megnyerje pályafutása második lesikló világkupáját: jelenleg 195 ponttal vezet az egyesült államokbeli Breezy Johnson és 210-zel az előző évi győztes svájci Corinne Suter előtt.
Sölden
A harmadik helyen a szlovén Zan Kranjec végzett Söldenben
9 ÓRÁJA
Egyelőre nem tudni, az olasz versenyzőnek mennyit kell pontosan kihagynia, ám az biztos, hogy lemarad a hazájában, Cortina d’Ampezzóban február 7-én kezdődő világbajnokságról, ahol a lesiklás nagy esélyesének számított. Sofia Goggia a legutóbbi négy futamot megnyerte a szakági világkupában (erre legutóbb Lindsey Vonn volt képes 2018-ban), így remek formában várta volna a vb-t.
via Skiracing
Sölden
Az első futam leggyorsabbja, a hazai közönség előtt szereplő Roland Leitinger második helyen végzett
9 ÓRÁJA
Sölden
Az óriás-műlesiklással megkezdődött a szezon, de hiába keressük Pinturault-t a top3-ban
9 ÓRÁJA