Bár Alexis Pinturault még mindig vezet az összetett világkupában, az előnye folyamatosan csökken Marco Odermattal szemben. Ráadásul a francia egy olyan hétvégén van túl Kranjska Gorán, amely minden bizonnyal a legrosszabb álmaiban fogja majd őt kísérteni. 


Szombaton óriás-műlesiklást rendeztek Kranjska Gorán. Az első futam után Pinturault tökéletes pozícióban volt, ugyanis a második helyen állt Loic Meillard mögött, míg Odermatt a negyediken. A svájci egy egészen csodálatos menetet produkált a második futamban, amivel komoly nyomást helyezett a riválisára. A francia nem tudott felnőni a feladathoz, ráadásul még balszerencséje is volt. Nem síelt rosszul, de a stabilitás ezúttal nem volt kifizetődő a számára. Odermatt tetemes előnnyel nyerte a versenyt, Pinturault pedig úgy lett negyedik, hogy öt század választotta el a második helytől. 
Másnap jött a szlalom, ahol a francia egy jó versenyzéssel megint növelhette volna az előnyét a svájcival szemben, aki ebben a szakágban nem versenyez. Az első futam után a negyedik helyen állt, ami egy teljesen jó kiindulási alap volt a számára. A másodikban azonban hibázott egy nagyot, rálépett ugyanis a nyolcadik kapura, és így kiesett. A pálya ugyan brutális állapotban volt, de az ő tudásával egy biztonságos csúszást azért össze kellett volna raknia. 
Lake Louise
Alpesi sí Lake Louis - Kilde Aleksander Aamodt
16 ÓRÁJA
Teljesen érthető módon iszonyatosan el volt keseredve. A fejét leszegte, meg sem mozdult, de közben belül borzasztóan dühös volt. Tisztában volt vele, hogy egy hatalmas lehetőséget szalasztott el.
"A második futam előtt ugyanazok a dolgok jártak a fejemben, mint általában"
- mondta
Pinturault
.
"De ahogy elindultam, a kételyek kezdtek elhatalmasodni bennem. Nem vagyok jó passzban, nem mondhatom, hogy felfelé ível a formám, ellentétben Marcóval."
Kettős francia győzelem szlalomban, Pinturault viszont összeomlott | Eurosport
A francia Clément Noël nyerte a férfiak vasárnapi műlesikló versenyét az alpesi sízők világkupa-sorozatának szlovéniai állomásán, Kranjska Gorán. A második helyen honfitársa, Victor Muffat-Jeandet, a harmadikon pedig a svájci Ramon Zenhäusern végzett az erős havazásban rendezett viadalon. Az osztrák Marco Schwarz hetedik lett, de ezzel is eldőlt, hogy ő nyeri a szakági világkupát.
Pinturault ahelyett, hogy győztesen jött volna ki az elvileg számára kedvezőbb technikai hétvégéből, 50 pontot vesztett Odermattal szemben. A svájci 81-ről 31 pontra csökkentette a hátrányát az összetett világkupában.
A dolog azért is bosszantó a francia számára, mert a szezonban most először esett ki világkupa versenyen ebben a szakágban. Ez azt jelenti, hogy tíz sikeresen befejezett verseny után zárt ismét helyezés nélkül, ráadásul - nyilván nem véletlenül - egy kivételesen fontos pillanatban. 
Pinturault úgy vezet csak 31 ponttal Odermatt előtt, hogy január végén még 317 (!) pont volt köztük. A francia a cortinai világbajnokságon nem szerepelt igazán jól, és azóta valahogy nem is találja a helyét. Ellentétben a svájcival, akinek szintén felejthető vb-je volt, azóta viszont elképesztő magabiztossággal és brutális formában versenyez. 
A lélektani előny egyértelműen Odermattnál van, miközben Pinturault-ra bénítóan hat a nyomás, hogy mindenki elvárja tőle, ahogy ő is magától, hogy megnyerje végre az évek óta üldözött összetett világkupát. Az elmúlt két szezonban másodikként zárt, de korábban háromszor is harmadik volt a nagy kristálygömbért folytatott harcban. Még ennél is elképesztőbb az eredménysora óriás-műlesiklásban, ahol az elmúlt nyolc (!) szezonban folyamatosan dobogón állt, de a szakág kristálygömbjét egyetlen egyszer sem sikerült megszereznie. Kombinációból van ugyan neki több is, de annak a presztízse nem fogható a többi szakágéhoz, pláne az összetetthez.
"Összességében ideges is vagyok, de fizikálisan iszonyú kimerült is így a szezon végére. Fokozódik bennem a feszültség, nem úgy Marcóban, akinek nincs semmi veszítenivalója."
Itt a világkupadöntő hete, úgyhogy Pinturault-nak nincs sok ideje töprengeni, ami persze akár még jót is tehet neki. Maga mögött kellene hagynia az elmúlt hetek kudarcait és csalódásait. Apró dolgokon, centimétereken múlt, hogy nem jött ki jobban az elmúlt két versenyből. Azon az öt századon óriásban, és azon a néhány centin, ami hiányzott ahhoz, hogy be tudja fűzni magát a nyolcadik kapunál a szlalom második futamában. 
A svájciak egyre élesebb csodafegyvere zseniális versenyzéssel jelentkezett be az összetett világkupáért | Eurosport
Marco Odermatt sokkal jobban nem hozhatta volna le a Saalbachban megrendezett gyors számos hétvégét, hisz szerzett előbb egy ötödik helyet lesiklásban, majd megnyerte a super G-t. A hátránya ezzel 210-ről 81 pontra csökkent az összetett világkupában. Bár a hátralévő versenyek elosztása nem neki kedvez, komoly nyomást helyezett az élen álló Alexis Pinturault-ra.
Az segíthet, ha nem az elhullajtott pontokra fókuszál, hanem arra, hogy még mindig ő vezet, ha kevéssel is, de még mindig ő van elöl. Sőt még az égiek is megtámogatták az ő küzdelmét. Ugyanis a hó és a szél miatt törölték a szerdai lesiklást, ami azt jelenti, hogy Odermattnak csak a szuper G és az óriás marad, hogy a maga javára fordítsa a küzdelmet. Neki azonban ráadásként ott lesz még a vasárnapi szlalom is.
"Próbálok eltávolodni az elmúlt időszak eseményeitől, de ez nem könnyű. Nem teljesítek úgy, ahogy szeretnék, ami természetesen csalódottsággal tölt el. Remélem, tudok tanulni a hétvégén történtekből.
részben eurosport.fr
Alpesi Sí
„Szeretném, ha az unokáim is síelhetnének” – Kilde segítené a klímaváltozás elleni harcot
16 ÓRÁJA
Killington
10 évig várt a győzelemre, majd elment bulizni New Yorkba – Holdener csodás vasárnapja
20 ÓRÁJA