"Igaz, hogy Wengenben és Kitzbühelben, a két klasszikus helyszínen nem síelhetünk, de legalább itt lesz nekünk két futam a flachaui bébipályán"

ezt nyilatkozta

 az osztrák Manuel Feller az elmúlt szlalomhétvégét megelőzően. Miután poénkodott egyet azzal, hogy a pálya nem elég meredek, a legjobb, amit tehetett, hogy megnyerte a szombati versenyt.


Feller az elmúlt hétvégét megelőzően pályafutása során összesen hatszor állt világkupa-dobogón, versenyt azonban még nem sikerült nyernie. 
"Tényleg bébipálya? Ezek után meg kell mutatnia, hogy helyén vannak a golyói, és meg kell nyernie a versenyt" - így reagált a fenti nyilatkozatra az osztrák női válogatott vezetőedzője, Christian Mitter
Kitzbühel
Fejkamerás felvételek Kitzbühelből, öveket becsatolni!
11 ÓRÁJA
Nem véletlenül szólalt meg a nők mestere, ők ugyanis rendszeresen versenyeznek a flachaui lejtőn. Legutóbb néhány nappal korábban nyert itt Mikaela Shiffrin, karrierje során már 68. alkalommal. 
"Könnyű volna ez a lejtő?" - kérdezett vissza Mitter. "Lehet, de Zágráb sem valami nehéz, sőt Adelboden sem az 5-6 kaput leszámítva. Sokszor előjön ez a kérdés, de az a helyzet, hogy ha valaki szlalom-világkupát akar nyerni, annak mindenhol jól kell síelnie."
Feller egyébként azt is elmondta a verseny előtt, hogy szoros küzdelemre számít, pontosan azért, mert a lejtő kifejezetten lankás. Azt is hozzátette, hogy nem örül a változtatásoknak, de el kell fogadni, ami van, és a körülmények végül is mindenkinek ugyanazok lesznek. 
"Wengenben az is kihívás, hogy az ember célba érjen, úgyhogy ahhoz képest Flachau valóban egy bébipálya"
- erősítette meg korábbi kijelentését
Feller
.
"Persze minél könnyebb egy lejtő, annál nehezebb dobogóra állni, vagy pláne nyerni. Éppen ezért elég sok kockázatot kell vállalnia annak, aki elöl akar végezni."
A sajtó természetesen felkapta a nyilatkozatát, leginkább persze a tündérmesés részt, úgyhogy az osztrák nem tudta megállni, hogy ne vágjon vissza az őt kritizálóknak.
"Mondtam, amit mondtam, de az nem jelenti azt, hogy nyernem kell, persze nyilván igyekszem magamból kihozni a maxot. Christian és én csak ugratjuk egymást ezekkel az üzengetésekkel, ti pedig kiragadtok két mondatot a szövegkörnyezetből, és főcímet csináltok belőle."
Feller iszonyatosan odatette magát szombaton, és lankás lejtő ide vagy oda, megnyerte élete első világkupa-versenyét, ráadásul az általa vártnál azért nagyobb különbséggel. A francia Clement Noel 43 százados hátránnyal végzett a második helyen. 
"Hihetetlen, ami történt. Egy kicsit ideges voltam, mert annyi minden volt az újságokban. Nagyon jól éreztem a havat, remekül ment minden. Ez az egész olyan, mint egy tündérmese."
Fellert egyébként többek között pont azért lehet szeretni, amiért sokan most bírálták. Mármint, hogy egy picit különutas és öntörvényű, nem köntörfalaz és szinte sosem a közhelyet mondja.
"Valahogy mindig is kilógtam a sorból"
- mondta egy 
.
"Kimondom, amit gondolok, azt csinálom, amit gondolok, és amit szeretek. Ez pedig leginkább az alpesi sí. De nagyon szeretek pecázni is. Csak ülni, és nézni ki a fejemből, bámulni a semmibe. Ez segít nekem, hogy nyugodt legyek és türelmes. Ilyenkor a természethez kapcsolódom, ami segít egy kicsit magam mögött hagyni a stresszt és az embereket."
Marcel Hirscher tavalyi visszavonulása mindenkire komoly nyomást tett, de a legnagyobbat vitathatatlanul az osztrákokra.
"Amikor Marcel visszavonult, szerintem több könny volt az én szememben, mint az övében. Most egyfelől több a lehetőség előttünk, ugyanakkor nagyobb a nyomás is rajtunk. De én hiszek abban, hogy a kemény munka egyszer kifizetődik. Van egy sor az egyik dalban, amit nagyon szeretek. 'Olyan sokáig voltam türelmes, de most itt az idő, hogy megmutassam magam."
És milyen igaza lett. Kifizetődött a kemény munka, és Flachauban végre megmutatta. Életében először felállhatott a dobogó tetejére.
Kitzbühel
Milyen amikor drónnal is videózzák a kitzbüheli lesiklásokat? Pokoli jó, mutatjuk!
11 ÓRÁJA
Kitzbühel
Bújj, bújj zöld ág - zseniális mentés a világ legbrutálisabb lesiklópályájának legnehezebb szakaszán
18 ÓRÁJA