Vincent Kriechmayr nyerte csütörtökön a férfi szuperóriás-műlesiklást az olaszországi Cortina d'Ampezzóban zajló alpesisí-világbajnokságon.

A versenyt az döntötte el, hogy az első ugrató után egy szűkre tűzött kapukombináció alaposan megrostálta a mezőnyt - rögtön az első három versenyző kiesett ott -, de a pályán maradók közül is többeknek hatalmasat kellett fékezniük. Ezt a részt a 29 éves osztrák síző oldotta meg a legjobban, az ott szerzett előnyét pedig meg tudta őrizni a célig riválisaival szemben.
A két éve ebben a számban ezüstérmes, a szakági vk-ban jelenleg éllovas Kriechmayr mindössze hét századdal előzte meg az osztrák születésű, de az előző szezontól már német színekben versenyző Romed Baumannt. Utóbbi a technikás fenti részen több mint fél másodperces hátrányt szedett össze, aztán viszont a másik nehéz részt, amikor keresztbe kellett síelni a lejtőn, a legjobban és a legkisebb sebességvesztéssel oldotta meg, így végül másodikként ért célba. A 35 éves síző dobogós szereplése nagy meglepetés, mivel pályafutása során ebben a számban mindössze egyszer végzett a legjobb háromban világkupaversenyen. Vb-ken korábban két érmet gyűjtött: 2011-ben a csapatversenyben második, 2013-ban kombinációban harmadik volt.
Alpesi Sí
Marcel Hirscher és Felix Neureuther versenyt fut, és az nyer aki később ér célba
08/05/2021 19:12
A bronzérmet az elsősorban a technikai számokban jeleskedő, az összetett vk-ban élen álló Alexis Pinturault szerezte meg, akinek kifejezetten kedvezett a szűkre tűzött felső rész, és ezt ki is használta a kombináció francia címvédője. A két éve aranyérmes Dominik Paris negyedikként zárt.
Az 55 fős mezőnyből 21 versenyző esett ki, a 34 célba érkezőből a magyar születésű, de izraeli színekben induló Szőllősi fivérek közül Barnabás 29., míg Benjamin utolsó lett.
A vb szombaton a női lesiklással folytatódik.
Eredmények:
férfi szuperóriás-műlesiklás, világbajnok:
1.
Vincent Kriechmayr
(Ausztria) 1:19.41 perc
2. Romed Baumann (Németország) 1:19.48
3. Alexis Pinturault (Franciaország) 1:19.79
MTI
Alpesi Sí
Motokrossz baleset után többhetes kihagyás vár a világbajnok alpesi sízőre
08/05/2021 09:26
Alpesi Sí
Új edzővel készül az összetett vk-győztes alpesi síző Vlhova
03/05/2021 10:32