Getty Images

Az életemért küzdöttem - mondta a magyar síző olimpikon

Az életemért küzdöttem - mondta a magyar síző olimpikon
By Eurosport

The 13/02/2018 at 12:16Updated The 13/02/2018 at 12:38

Kékesi Márton és Samsal Dalibor is panaszkodott a phjongcshangi körülményekre.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a jelenlegi legjobb férfi alpesi síző, Marcel Hirscher megszerezte a medálgyűjteményéből egyedüliként hiányzó olimpiai aranyérmet: az osztrák versenyző kombinációban győzött a phjongcshangi játékok keddi napján. A két magyar induló közül Samsal Dalibor 32., míg Kékesi Márton 35. lett.

A szlalomspecialista Samsal Dalibor egy egészen jó, míg Kékesi Márton hektikus futamot produkált, de mindketten jelentőset előreléptek a sok kiesés és visszalépés miatt. Előbbi négy, utóbbi két versenyzőt előzött meg a második futamban összesítésben.

A körülmények viszont finoman sem voltak ideálisak. A viharos időjárás miatt korábban már el kellett halasztani a férfi lesiklást és a női óriás-műlesiklást is, ez intő jel lehetett a keddi férfi kombináció előtt. A verseny után a két magyar induló is utalt erre.

“Elégedett vagyok, mert a körülményekhez képest jól sikerült a második futam. A pálya jeges volt, emiatt kádak alakultak ki a kapuknál, nem lehetett jobban menni” – értékelt az MTI-nek a negyedik olimpiáján szereplő, de magyar színekben először induló Samsal Dalibor.