Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy másodpercen belül ért célba 19(!) versenyző, az olaszoknál pukkanhatnak a pezsgős üvegek

MTI

Publikálva 16/01/2022 - 14:01 GMT+1

Federica Brignone nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi szuperóriás-műlesikló versenyét Zauchenseeben. A 31 éves, milánói születésű Brignone osztrák földön utasította maga mögé a riválisait, de mindössze 4 századmásodperccel volt gyorsabb, mint Suter és Rädler. Sofia Goggia a szombati bukása után is képes volt pontot szerezni.

Federica Brignone nyert szuperóriás-műlesiklásban Zauchenseeben.

Fotó: Getty Images

Egy olasz, de nem az az olasz nyert szuperóriás-műlesiklásban

A pályafutása 18. vk-sikerét arató Federica Brignone mögött mindössze négy századdal maradt le a svájci Corinne Suter, míg a harmadik a hazai közönség előtt szereplő Ariane Rädler lett, akinek ez volt pályafutása első dobogós, így eddigi legjobb eredménye is egyben. A végső sorrend meglepően szoros lett, tizenkilenc sportoló egy másodpercen belül ért célba, közülük az utolsó épp Sofia Goggia lett.
picture

Alpesisí-vk - Brignone nyert szuperóriás-műlesiklásban

Goggia azután, hogy szombaton hatalmasat esett, vasárnap nem erőltette túl magát, és a 19. helyen ért célba, noha a célvonalon a virtuális dobogótól alig 2 századmásodperccel lemaradva haladt át. A bergamói születésű versenyzőtől a tegnapi csúnya bukása után senki sem várt győzelmet, és már az is remek hír volt, hogy egyáltalán pályára tudott lépni, és a sérülése nem volt annyira komoly. Ennek ellenére pontot is tudott szerezni, sőt, Marta Bassino negyedik, és Elena Curtoni 8. helyével igazi olasz örömünnep volt Ausztriában.

Eredmények, női szuperóriás-műlesiklás:

  • 1. Federica Brignone (olasz) 1:10.84 perc
  • 2. Corinne Suter (svájci) 1:10.88
  • 3. Ariane Rädler (osztrák) 1:11.01
picture

4 századmásodperc döntött szuperóriás-műlesiklásban; olasz győzelem, de nem attól, akitől várták

A szakági vk állása 5 verseny után (még 4 van hátra): 1. Sofia Goggia (olasz) 332 pont, 2. Brignone 327, 3. (amerikai) 240, 3. Elena Curtoni (olasz) 248
Az összetett vk állása 22 viadal után (még 15 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 966 pont, 2. Petra Vlhova (szlovák) 929, 3. Goggia 669
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés