Clement Noel a tavalyi szezonban három szlalomversenyt is meg tudott nyerni, melyek mellé szerzett még további három dobogót is. A szakági világkupában mindössze két apró ponttal kapott ki Henrik Kristoffersentől és végzett a második helyen. Az idén egyelőre jól megy az első futamokban, a másodikban azonban rendre porszem kerül a gépezetbe. 


Ha egyszer megtörténik, az hiba. Ha egymás után kétszer, az talán már problémát jelez. Clement Noel 2021-ben megtartotta azt a korábbi jó szokását, hogy jól megy a szlalomversenyek első futamaiban, tette ezt Zágrábban és Adelbodenben is, a második futamokban azonban sorra betlizik. Horvátországban akkorát, hogy mindössze a 27., azaz az utolsó előtti időt érte el. 
Természetesen nem a francia volt az egyetlen, aki nem tudta hozni magát a második futamokban. Zágrábban Foss-Solevaag és Hadalin, Adelbodenben Muffat-Jeandet és Jakobsen estek vissza csúnyán. Noel azonban egy más szint, legalábbis az elmúlt két szezon eredményei erre utaltak. 
Beaver Creek
Sose lesz Kitzbühelhez hasonló státusza, de a Beaver Creek-i a legnehezebb Super-G a világkupában
9 ÓRÁJA
Korábban, ha Noel megnyerte az első futamot, az garancia volt minimum egy dobogóra. Így aztán a zágrábi első futam után joggal lehetett bízni abban, hogy helyre áll a világ rendje, meg az önbizalma is, és megszerzi végre idei első dobogóját. Ez azonban nemcsak ott, hanem most vasárnap Adelbodenben sem sikerült. Mindez azt jelenti, hogy továbbra is a Madonnán szerzett ötödik hely az idei legjobb eredménye.
"Fölül még minden rendben volt, utána azonban hibáztam"
- mondta
Noel.
"A letörés előtt egy picit szusszanni akartam, de megzavartam saját magam és jött egy buta rontás. Iszonyú dühös vagyok magamra. A pálya persze nem volt könnyű, de jól álltam, megvolt az esélyem a győzelemre. A pálya alsó részét nagyon rosszul síeltem. Pipa vagyok és csalódott."
A szezon befejezésének érdekében kellett törölni a wengeni versenyhétvégét | Eurosport
Hétfő délután a svájci szervezők bejelentették, hogy ezen a hétvégén nem rendeznek világkupa-versenyt Wengenben. Így a szezonban először marad el verseny a koronavírus miatt. A végső döntés viszonylag nehezen született meg, ugyanis vasárnap még úgy tűnt, hogy a Wengen városában az elmúlt hetekben megugró esetszámok, és az új, gyorsabban terjedő vírustörzs megjelenése ellenére, amit valószínűleg brit turisták hoztak be decemberben, megrendezik a versenyt.
A hibák következtében az a Noel, aki az elmúlt két szezonban összesen hat versenyt nyert, és aki mindkétszer a második helyen zárt a szakági világkupában, most mindössze a 8. helyen áll, bő 130 pontos hátrányban az élen álló Marco Schwarzhoz képest. Persze hét verseny még hátravan, úgyhogy a szlalom-kristálygömb még nem úszott el teljesen a számára.
Ahhoz azonban, hogy esélye lehessen megszerezni, megoldást kell találnia erre a problémára, melynek az okával ő sincs igazán tisztában.
"Nem tudom igazából, mi a baj. Az a biztos csak, hogy az eredményeim nem a legjobbak. Több magyarázat is szóba jöhet: nem síeltem elég jól, ingadozó formát mutattam, technikai hibát vétettem, mint Alta Badián és Madonnán, de olyan is volt, hogy rossz tempót választottam."
A viszonylagos eredménytelenség miatt okunk lehetne feltételezni, hogy az önbizalma sincs rendben, Noel azonban úgy véli, nem ez áll a hibák hátterében.
"Nem mondom, hogy maximális az önbizalmam, de rendben vagyok. Úgy gondolom, nem a nyomás miatt rontok a szokásosnál többet."

Clement Noel

Fotó: Eurosport

Lehet, hogy valóban nem, azt azonban ne felejtsük el, hogy más helyzetből vágott neki ennek a szezonnak, mint az előzőeknek. Annyi jó eredményt hozott az elmúlt két évben, hogy a közvélemény most már elvárja tőle a győzelmeket, de legalábbis a dobogókat. Ő a világ egyik, ha nem a legjobb szlalomosa, és a saját maga által felállított szintnek nyilván ő maga is igyekszik megfelelni. Főleg egy jól sikerült első futam után. 
De a dolgok gyorsan változhatnak. Elég egy jó verseny, és az energiák máris egy számára kedvezőbb mederben folyhatnak tovább. 
A wengeni hétvégét sajnos törölték, majd kiderült, hogy a koronavírus brit mutációjának felbukkanása miatt a Kitzbühelbe tervezett két szlalomversenyt sem tudják megrendezni szombaton és vasárnap. Úgy tűnik, Flachau lesz az új helyszín, Noel itt próbálhat meg végre újra dobogóra állni. 
eurosport.fr
Lake Louise
Sofia Goggia három nap alatt harmadszor verte végig az egész mezőnyt
13 ÓRÁJA
Alpesi Sí
Majd felrobbant a szíve a boldogságtól a legutóbbi szédületes visszatérése után
13 ÓRÁJA