Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Három aranyat nyert Cseh az OB-n, Csernoviczki Éva bronzérmes az EB-n!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 21/04/2017 - 09:11 GMT+2

Ez történt csütörtökön.

Laszlo Cseh unterbietet die kontinentale Bestzeit

Fotó: SID

Három aranyat nyert Cseh László. Cseh László három aranyérmet nyert csütörtökön az úszók debreceni országos bajnokságának második napján. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ és Európa-bajnok versenyző 50 méter pillangón, majd – alig tíz perc elteltével – 200 méter vegyesen, végül az egriek 4×100 méteres gyorsváltójával győzött. Vegyesen világbajnoki A szintet úszott a másodikként célba érő Telegdy Ádám, de a világbajnoki válogatási időszakban jobb idővel rendelkezik nála a győztes Cseh, illetve az ezt a számot ezúttal kihagyó Verrasztó Dávid.
A nőknél 200 méter vegyesen a papírformának megfelelően a háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka bizonyult a legjobbnak, 2:09.36 perces ideje pedig első helyet ér számára a világranglistán. Másodikként Jakabos Zsuzsanna csapott a célba, így a bronzérmesként záró Verrasztó Evelyn továbbra is csak a harmadik a hazai ranglistán. Női 400 gyorson a 15 éves Késely Ajna 4:06.64 perces nagy egyéni csúccsal első normál medencés felnőtt egyéni bajnoki aranyérmét nyerte, megelőzve Hosszút és Kapás Boglárkát. Utóbbi kettő azonban jobb idővel rendelkezik nála, így csak akkor indulhat ebben a számban a nyári, hazai rendezésű világbajnokságon, ha egyikük nem nevez a 400 gyorsra. A férfiaknál ugyanezen a távon Bernek Péter nyert.
Csernoviczki Éva bronzérmes. A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva bronzérmet nyert csütörtökön a varsói cselgáncs Európa-bajnokságon. A londoni olimpián is bronzérmes tatabányai versenyző negyedik mérkőzésén az Eb-harmadik ukrán Marina Csernyakkal csapott össze a bronzcsatában, akit eddigi három meccsükön rendre megvert. Legutóbb tavaly a riói játékokon találkoztak a 16 között, akkor a magyar klasszis végül hetedik lett. A negyedik összecsapásuk is a 30 éves magyar fölényét hozta, aki egy-egy intés után, 1:22 perccel a vége előtt karfeltolásból eldobta ellenfelét, amire vazaarit kapott. A hátralévő időben a kétszeres Európa-bajnok rutinosan őrizte előnyét, a hajrában még egy intés is belefért, aztán boldogan ugrott edzője-édesapja, Csernoviczki Csaba nyakába.
Djokovic is a nyolc között. Novak Djokovic jutott be utolsóként a legjobb nyolc közé a 4,2 millió euró (1,3 milliárd forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán. A 2013-as és 2015-ös viadalon győztes, ezúttal másodikként rangsorolt szerb játékos nagy csatában, három szettben búcsúztatta a 13. helyen kiemelt spanyol Pablo Carrenót a csütörtöki nyolcaddöntőben.
picture

Novak Djokovic is through to the quarter-finals of the Monte-Carlo Rolex Masters (AP)

Fotó: PA Sport

Eredmények, nyolcaddöntő:
Djokovic (szerb, 2.)-Carreno (spanyol, 13.) 6:2, 4:6, 6:4
Schwartzman (argentin)-Struff (német) 6:3, 6:0
Ramos-Vinolas (spanyol, 15.)-Murray (brit, 1.) 2:6, 6:2, 7:5
Cuevas (uruguayi, 16.)-Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 4.)-A. Zverev (német, 14.) 6:1, 6:1
Cilic (horvát, 5.)-Berdych (cseh, 9.) 6:2, 7:6 (7-0)
Goffin (belga, 10.)-Thiem (osztrák, 6.) 7:6 (7-4), 4:6, 6:3
Pouille (francia, 11.)-Mannarino (francia) 3:0-nál Mannarino feladta
Nem kell ismét megműteni Manuel Neuert. Nem kell ismét megműteni Manuel Neuert, a Bayern München labdarúgócsapatának kapusát, aki a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő keddi visszavágóján szenvedett súlyos sérülést. A bajor klub csütörtöki közlése szerint az alapos vizsgálatok megerősítették, hogy a játékos bal lábközépcsontja eltört, de ezt hagyományos úton is lehet kezelni, nincs szükség újabb beavatkozásra. A 31 éves Neuer bal lábát három hete operálták meg. A mostani eset a hosszabbításban, a madridiak harmadik góljánál történt, de Neuert nem cserélték le. A spanyol együttes végül 4-2-re nyert, és 6-3-as összesítéssel jutott az elődöntőbe. A világbajnok hálóőr számára véget ért a szezon.
picture

Auch ohne OP steht Neuer diese Saison nicht mehr im Tor

Fotó: SID

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés